Članci s tagom: amnesty-international

 • Svjetske glazbenice i glazbenici traže oslobađanje članica Pussy Riot

  Svjetske glazbenice i glazbenici traže oslobađanje članica Pussy Riot

  Amnesty International objavio je jučer kako više od sto svjetski poznatih glazbenica i glazbenika traži oslobođenje članica ruskog punk benda Pussy Riot , (...)

 • Novi Ustav ograničava elementarna ljudska prava ženama i djeci

  Novi Ustav ograničava elementarna ljudska prava ženama i djeci

  Nacrt ustava koji je odobren od strane egipatske konstitucionalne skupštine kojom prevladavaju islamisti obiluje nedostacima kad je u pitanju zaštita ljudskih prava.

 • Mađarske vlasti zabranile održavanje Povorke Ponosa

  Mađarske vlasti zabranile održavanje Povorke Ponosa

  Načelnik policije u Budimpešti izdao je 6. travnja priopćenje o zabrani održavanja LGBT Povorke ponosa planirane za 7. srpnja 2012. Amnesty International (...)

 • 'O ljudima i bogovima' otvara 8. Human Rights Film Festival!

  'O ljudima i bogovima' otvara 8. Human Rights Film Festival!

  8. Human Rights Film Festival održat će se od 6. do 11. prosinca u Zagrebu te od 13. do 16. prosinca u Rijeci. Festival nastavlja sa tradicijom tematskih fokusa, pa je tako ove godine odabrana tema javnost. "Kao i dosad, naš cilj je da festivalsku publiku potaknemo na drugi ili treći pogled - pa time i na daljnje razmišljanje i djelovanje koje želi bolje i drukčije", izjavio je direktor HRFF-a Petar Milat. Festival će otvoriti canneski pobjednik, francuski igrani film 'O ljudima i bogovima' Xaviera Beauvoisa.

 • Borba protiv kriminala ili kršenje ljudskih prava?

  Borba protiv kriminala ili kršenje ljudskih prava?

  Posljednjih se dana u Švicarskoj o ničemu toliko ne govori i piše koliko o novoj inicijativi pokrenutoj od strane švicarske vodeće stranke SVP.

 • Siromašni više ne mogu čekati

  Siromašni više ne mogu čekati

  Svijet nikada nije bio bogatiji, niti je na njemu ikad živjelo više siromašnih ljudi – upozorenje je to koje je Amnesty International Hrvatska pretočio u kampanju Zahtijevamo dostojanstvo i potpisivanje peticije koja će biti upućena u Ujedninjene narode. U sklopu te kampanje u nedjelju, 29. kolovoza, u popodnevnim satima održana je na glavnom samoborskom trgu akcija s ciljem upoznavanja građana sa sve većim problemom siromaštva i beskućništva. Osim potpisivanja peticije (potpisalo ju je oko 200 ljudi) na Trgu kralja Tomislava održavao se i kviz.

 • Aktivisti/ce za prava žena nezadovoljni provedbom ciljeva za postizanje rodne jednakosti

  Aktivisti/ce za prava žena nezadovoljni provedbom ciljeva za postizanje rodne jednakosti

  Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena 8. ožujka, brojne nevladine organizacije koje se bore za ravnopravnost žena uputile su poziv europskim i svjetskim čelnicima u kojem pozivaju na veće zalaganje za ostvarivanje ciljeva za postizanje jednakosti žena, koje je 189 zemalja usvojilo na povijesnoj UN-ovoj konferenciji u Pekingu 1995. godine.

 • Ekonomska kriza dodatno pogoršala stanje ljudskih prava u svijetu

  Ekonomska kriza dodatno pogoršala stanje ljudskih prava u svijetu

  Povrede ljudskih prava ostale su i u 2008. široko raširene u svijetu, uključujući i Europu, a globalna ekonomska kriza ne samo da je otežala postojeće probleme, već je stvorila nove, ističe se u novom izvješću nevladine organizacije za zaštitu ljudskih prava Amnesty International objavljenom u četvrtak 28. svibnja u Londonu.

<< < 1 2

Iz drugih medija

AEM