Članci s tagom: aktivno-gradjanstvo

 • Ukida se zabrana o okupljanju na Markovom trgu

  Ukida se zabrana o okupljanju na Markovom trgu

  Ustavni sud napokon je odlučio ukinuti osporavanu odredbu Zakona o javnom okupljanju kojom se zabranjuje prostor oko zgrade Vlade, Sabora i Ustavnog suda. No, zabrana ostaje još barem godinu dana. Pantovčak je, pak oslobođen zabrane i tamo će se odmah moći prosvjedovati. Ova tema na red je došla nakon šest godina, naime toliko je vremena prošlo od kada ju je u zakon ugradio bivši premijer Ivo Sanader.

 • Hrvatskoj prijeti međunarodna blamaža na klimatskoj konferenciji u Kopenhagenu!

  Hrvatskoj prijeti međunarodna blamaža na klimatskoj konferenciji u Kopenhagenu!

   Danas su aktivisti Zelene akcije tijekom prosvjedne akcije ispred Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, uručili apel Vladi RH sa zahtjevima za temeljitom izmjenom pregovaračkih pozicija za klimatske pregovore koji su u tijeku u Kopenhagenu, a kako bi Hrvatska konačno dala svoj doprinos u globalnoj borbi protiv klimatskih promjena.

 • PORTRET AKTIVISTICE

  PORTRET AKTIVISTICE

  Tekst je preuzet iz časopisa Civilno društvo koje izdaje Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva Natalija Estemirova, ruska (...)

 • Ljudska prava u osnovnim školama

  Ljudska prava u osnovnim školama

  Detaljna analiza govori da su udžbenici u osnovnim školama u skladu s vrijednostima ljudskih prava. Najveći dio udžbenika ne promiče društvene stereotipe i predrasude, no slabo su zastupljene društveno osjetljive teme. Manjine i marginalizirane skupine nisu uključene u sadržaj udžbenika te se malo spominju različite rase i etničke skupine.

 • 404 birača na jednoj adresi

  404 birača na jednoj adresi

  Na adresi Dusina 0, prema popisu birača, prebivaju 404 osobe koje imaju pravo glasa na izborima u Hrvatskoj. Ništa, naizgled, ne bi bilo čudno da Dusina nije mjestašce pored Vrgorca i da u cijelom mjestu zasigurno ne živi toliko ljudi.

 • ECAS objavio očitovanje u 10 točaka za EU orijentiranu građanima

  ECAS objavio očitovanje u 10 točaka za EU orijentiranu građanima

  Europski servis za građansku akciju (European Citizen Action Service - ECAS) objavio je očitovanje povodom održavanja europskih izbora u lipnju ove godine u kojem donosi širok spektar ideja i prijedloga za koje smatra da su nužni u premošćivanju jaza između Europske unije i njenih građana.

 • Može li seoski turizam spasiti sezonu?!

  Može li seoski turizam spasiti sezonu?!

  Odgovor na to pitanje pokušala je potražiti skupina turističkih entuzijasta/kinja i avanturista/kinja, koji putuju po Hrvatskoj i istražuju kakvi su nam izgledi (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM