Članci s tagom: aktivisti

 • Potpisi prikupljeni, čeka se referendum

  Potpisi prikupljeni, čeka se referendum

  Deset dana od početka peticije za raspisivanje referenduma u Dubrovniku o izgradnji apartmanskog naselja, aktivistkinje i aktivisti uspjeli su prikupiti preko 8.000 (...)

 • Solidarnost s LGBT aktivistkinjama i aktivistima na Kosovu

  Solidarnost s LGBT aktivistkinjama i aktivistima na Kosovu

  Beogradska lezbijska organizacija "Labris" pozvala je srodne organizacije iz regije na solidarnost s LGBTQ aktivistima i aktivistkinjama na Kosovu.

 • Uganda usvojila prijedlog zastrašujućeg antigej zakona

  Uganda usvojila prijedlog zastrašujućeg antigej zakona

  Usprkos silnim naporima aktivista i aktivistkinja diljem svijeta, Vlada Ugande usvojila je u parlamentu prijedlog zakona kojim strože kažnjava 'homoseksualno (...)

 • FYEG osudio otkazivanje Parade ponosa

  FYEG osudio otkazivanje Parade ponosa

  Prošlog je tjedna osim beogradskog tjedna ponosa, koji je trebao biti uvertira u otkazanu Paradu ponosa, održan i drugi po redu seminar 'Queering Green Theory / (...)

 • Aktivisti i aktivistice blokirali kamione, 22 uhićenih

  Aktivisti i aktivistice blokirali kamione, 22 uhićenih

  Policija je danas oko 12:30 privela nekolicinu aktivista koji su tijelima zaustavili promet na križanju Gundulićeve i Varšavske. Novi je prosvjed počeo tako što je desetak građana ponovo blokiralo radove na Horvatinčićevu projektu Cvjetni prolaz. Nekoliko minuta prije podneva sjeli su na križanje Gundulićeve i Varšavske ulice te zapriječili prolaz kamionima. Pripadnici policije su okružili prosvjednike  te ih molili da se maknu uz prijetnju privođenja.

 • Kuća ljudskih prava apelira da se zaustavi policijska represija

  Kuća ljudskih prava apelira da se zaustavi policijska represija

  U cijelosti prenosimo apel kojim udruge okupljene u Kuću ljudskih prava traže hitno prekidanje uhićenja i puštanje privedenih prosvjednika/ica. Podsjetimo, jutros oko 5h započeli su radovi u Varšavskoj ulici u Zagrebu. Stabla su srušena i radnici su započeli sa kopanjem ulaza za podzemnu garažu. Do sada je uhićeno više od stotinu aktivista/ica koji su pružali pasivni otpor i onemogućavali prolazak kamionima na gradilište u Varšavskoj. Udruge okupljene u Kuću ljudskih prava zapanjene su trenutnim djelovanjem policije u Varšavskoj ulici.

<< < 1 2 3

Iz drugih medija

AEM