Članci s tagom: 16-dana-aktivizma

 • 16 dana aktivizma: Od šutnje do promjene

  16 dana aktivizma: Od šutnje do promjene

  U ponedjeljak, 25.studenoga, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama počinje globalna kampanja "16 dana aktivizma". Platforma za reproduktivnu pravdu (...)

 • SOC: 16 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja

  SOC: 16 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja

  Tokom posljednje dvadeset i četiri godine, globalna Kampanja 16 Dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja je bila posvećena javnom zalaganju i koordiniranju rada (...)

 • Maja Raičević: 'Centru za ženska prava probleme je prijavilo 98 žena'

  Maja Raičević: 'Centru za ženska prava probleme je prijavilo 98 žena'

  Centru za ženska prava, tijekom prošle godine obratilo se 98 žena s problemima partnerskog i obiteljskog nasilja, priopćila izvršna direktorica te nevladine (...)

 • Kampanja 16 dana aktivizma trebala bi trajati cijele godine!

  Kampanja 16 dana aktivizma trebala bi trajati cijele godine!

  Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama svake se godine održava 25. studenog. No, taj datum obilježava i početak velike globalne kampanje 16 dana aktivizma (...)

 • Presijeci nasilje!

  Presijeci nasilje!

  Transkulturna psihosocijalna obrazovna Fondacija (TPO) u suradnji s glumicama i glumicama Akademije dramskih umjetnosti organizirala je u subotu ulični performans (...)

 • 'Aktivizam je borba u kojoj ne smijemo zaboraviti sebe'

  'Aktivizam je borba u kojoj ne smijemo zaboraviti sebe'

  Fondacija CURE u suradnji sa Zvučnom etnografijom održala je radionicu Integrisanih sigurnosti za braniteljice ženskih ljudskih prava u Beogradu od 21 do (...)

 • 'Ako ti pukne film, nisi muškarac nego fotoaparat'

  'Ako ti pukne film, nisi muškarac nego fotoaparat'

  Budi muško klub Niš je u oviru obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u srijedu proveo javnu akciju kao podršku kampanji '16 dana (...)

 • 'Vjerovala sam da postoji drugačiji život'

  'Vjerovala sam da postoji drugačiji život'

  Ženska soba održala je 05.12.2013. u kinu Europa premijeru angažiranog televizijskog spota "Vjerovala sam da postoji drugačiji život" i prateću javnu diskusiju na temu (...)

 • Komemoracija za 18 ubijenih

  Komemoracija za 18 ubijenih

  B.a.B.e. će Međunarodni dan borbe protiv nasilja 2010. godine obilježiti komemorativnim skupom koji će se održati u četvrtak, 25.11. u 11 sati na Trgu bana Jelačića. Minutom šutnje, u znak sjećanja, prisjetit ćemo se 16 žena i dvije djevojčice koje su ubili njihovi mladići, bivši ili ondašnji, partneri bračni, izvanbračni, očevi ili  muški članovi obitelji. Pridružite im se!

Iz drugih medija

AEM