Članci s tagom: 101-razlog

 • Svečano podignuta zastava za žene u BiH

  Svečano podignuta zastava za žene u BiH

  U  petak je u pet gradova BiH upriličeno je svečano podizanje zastave za sve bosanskohercegovačke žene u okviru projekta Osnaživanje uloge žena "101 razlog zašto glasati za ženu". U Sarajevu je tačno u 12:00 svečano podignuta zastava ispred Narodnog pozorišta. Osim Sarajeva, zastave će biti postavljene i u Bijeljini, Bratuncu, Livnu i Bosanskom Grahovu, saopšteno je iz Fondacije "Cure". Cilj akcije je animiranje političkih partija da na predstojećim izbornim kampanjama daju više medijskog prostora ženama, te da se pokrene svojevrsni mjesec ženskog aktivizma i promišljanja političke stvarnosti i uloge žene u BiH.

 • Domaćice više zbori i za svoje mjesto se izbori!

  Domaćice više zbori i za svoje mjesto se izbori!

  U Bosni i Hercegovini je u travnju započela s provedbom kampanja za osnaživanje uloge žena u politici pod nazivom "101 razlog zašto glasati za ženu".  Kampanja koju provodi 13 bosanskohercegovačkih udruga ima za cilj  podići nivo znanja o pitanju ženskih političkih prava, kapaciteta, mogućnosti i odgovornosti među ženama putem edukativnih treninga, te shodno tome povećati broj žena koje će izaći i glasovati na Općim izborima koji se održavaju u listopadu u Bosni i Hercegovini.

 • 101 razlog zašto glasati za žene

  101 razlog zašto glasati za žene

  Od aprila do oktobra 2010 godine, u 36 gradova i 105 mjesta -traži se odgovor na pitanje zašto glasati za ženu? 13 organizacija iz 11 gradova - traži odgovor koji će promijeniti svijest o položaju žene u BiH!
  "Za bh. ženu se kaže da je dobra majka, domaćica, supruga, zašto ne onda i dobra ministrica, direktorica banke, pa čak i predsjednica države. S obzirom na to da žene cine 52 posto biračkog tijela, možda upravo ovom kampanjom uspijemo postići osnaženje uloge žene i u politici".

Iz drugih medija

AEM