Stup srama

 • “Govor mržnje je rastezljiv pojam, teško je definirati što je sve govor mržnje”
  Bruna Esih, čelnica Neovisnih za Hrvatsku i osnivačica platforme Desna liga o tome što misli o navijačkom transparentu "Jebat ćemo srpske žene i djecu" (13. lipnja 2020., Telegram)

  Dislike
  (1)
 • "Koordinatorstvo nije za eksperimentiranje. Taj posao moraju obaviti dokazani operativci na terenu",
  Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, na pitanje zašto među SDP-ovim koordinatorima izbornih jednica nema ni jedne žene (07. ožujka 2020., Telegram, Index, Dnevnik.hr, N1, Jutarnji.hr, tportal)

  Dislike
  (1)
 • "Pa što si glupačo onda ostala s njim?"
  izjavio je Nenad Čakić, novinar na portalu istarski.hr, o slučaju Mare Tomašević, supruge požeško-slavonskog župana nepravomoćno osuđenog za obiteljsko nasilje. (Izvor: istarski.hr, 25.1.2020.)

  Dislike
  (1)
 • "Vas je osobno vaš partner istukao. Razmišljajte vi o svom društvu, a ne o našem društvu"
  Ante Sanader, potpredsjednik Sabora i zastupnik HDZ-a, Domagoju Hajdukoviću 25. 11. 2020.

  Dislike
  (1)
 • "Dakle, da je ova pjesma žena, ženio bih ju. Nije bitno što ona mene ne bi, malo kloroforma na licu i boravak u podrumu bi ju razuvjerili."
  ovako je oduševljenje pjesmom izraženo na Facebook stranici Mate Jankovića (izvor: Facebook stranica Mate Jankovića, 17.01.2020.)

  Dislike
  (1)
 • "Gospođo Benčić, ja se zahvaljujem na vašem pitanju, no još jednom ću vas podsjetiti i tako će biti svaki put kad budemo razgovarali, da vam taj histerični aktivizam koji pokazujete svaki put kad postavljate pitanja neće proći"
  Tomislav Čorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Vlade RH, 25. 11. 2020.

  Dislike
  (1)
 • "Opet vi! Vi opet. Vi pilate. Da vi znate kako vi mene rajcate. Kako vi mene veselite, kako vi mene zabavljate. To je strašno",
  odgovorio je Milan Bandić novinarki koja ga je pitala kako je zadovoljan radom Čistoće (izvor: index.hr, 27.8.2019.)

  Dislike
  (1)
 • "Jučer sam tim samodopadnim narikačama propustio reći što ih ide."
  Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, o Daliji Orešković i Marijani Puljak (izvor: jutarnji.hr 30. rujna 2020.)

  Dislike
  (1)
 • "Srpska premijerka Ana Brnabić postat će mama, odnosno tata, kak' se uzme",
  izjavio je Zoran Šprajc u emisiji RTL direkt (izvor: RTL direkt, 04.02.2019.)

  Dislike
  (1)
 • "Uživajmo u Mijinim hlačicama."
  Davor Meštrović o novom spotu Mije Negovetić (Dobro jutro Hrvatska, 28.07.2020.)

  Dislike
  (1)
 • Optimalan predsjednički kandidat bio bi muškarac kako se kampanja ne bi pretvorila u natjecanje tko ima bolju haljinu ili duže trepavice.
  izjavila je Anka Mrak Taritaš na današnjoj tribini "Uloga predsjednika/predsjednice Republike u javnom i političkom životu Hrvatske" (izvor: slobodnadalmacija.hr, 26.11.2018.)

  Dislike
  (1)
 • "Ajmo se mi najprije dogovoriti da je pobačaj u 99,9 posto slučajeva neopravdan".
  Nino Raspudić, 24. srpnja 2020., tijekom gostovanja na N1. (Izvor: Index)

  Dislike
  (1)
 • "Majko Isusova... Sretan je vaš muž. Moram se nasmijati. Kako ste vi brzi, vi bi poginuli od tog metka",
  odgovorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Ivane Pezo Moskaljov o tome hoće li presuda imati utjecaja na njegovu daljnju političku karijeru (izvor: dnevnik.hr, 19.10.2018.)

  Dislike
  (1)
 • „PROSTAKUŠE PRSTAKUŠE KOJE SU ZAGADILE HRVATSKU: Tko su medijsko-političke kurve i prodane duše koje pokušavaju zaustaviti Miroslava Škoru trošeći proračunske milijune. Sada ih prvi put, imenom i prezimenom, RAZOTKRIVAM“
  Hrvatski tjednik, radikalno desni list u napadu na žene koje su Miroslavu Škori i njegovoj izjavi da se silovana žena prije abortusa treba posavjetovati s obitelji pokazale srednji prst (Telegram, 25. 6. 2020.)

  Dislike
  (1)
 • "Vi imate znanstveno predavanje, okruženje je intelektualno, znanstveno i tako dalje. I pojavi se, ma ja to moram reći, neka baba koja vidi neku diverziju protiv žena",
  izjavio je demograf Stjepan Šterc obraćajući se izvršnoj direktorici udruge Roditelji u akciji (RODA) Ivani Zanze (izvor: emisija Otvoreno, HRT, 26. veljače 2018.)

  Dislike
  (1)
 • "Drage žene (niste mi sve drage, ali pravimo se da jeste), od kada su nam muškarci dali pravo glasa svijet je otišao naopako. Nadam se da će na vlast doći ekipa i vratiti nas na tvorničke (Božje) postavke."
  Iva Majčica kandidatkinja koalicije Desna liga, koju čine Neovisni za Hrvatsku, Hrvatska stranka prava i Generacija Obnove (24. lipnja 2020., Telegram)

  Dislike
  (1)
 • "Što se tiče pobačaja, osobno i kao čelnik Domovinskog pokreta zalažem se da se život štiti do kraja. Država, ako drži do sebe, ima bezbroj mehanizama kako da pomogne svakoj obitelji, ženi, majci koja se odlučuje na takav čin. Nismo mi primitivna zajednica, ne zabrana, ali učiniti sve da se sačuva život. Ako žena zatrudni nakon silovanja, onda se mora dogovoriti s obitelji što će učiniti",
  Miroslav Škoro, nositelj izborne liste Domovinski pokret (izvor: Večernji list, 17.06.2020.)

  Dislike
  (1)

Iz drugih medija

AEM