Stup srama

 • "Ne razumijem kako su Srbi opet ugnjetavani. U Hrvatskoj ih je pet posto, a u Vladi 30 posto. To je znak da im nije baš tako teško."
  Ruža Tomašić, saborska zastupnica HSP AS (izvor: Novi list, 18. ožujak 2013.)

  Dislike
  (46)
 • "Izborite se, budite bolje, pametnije, inteligentnije, lukavije i zaboravit će da ste žene, bojat će vas se."
  Zoran Milanović, premijer, prilikom predstavljanja kandidatkinja SDP-a na predstojećim lokalnim izborima, (izvor: HRT, 2. ožujka 2013.)

  Dislike
  (62)
 • "Prva žena na čelu slovenske vlade: Svi je znaju po hrabro kratkih minicama. Ali po svoj premijerski mandat došla je u hlačama."
  Nikolina Šajn, novinarka, Gordana Jankoska Vranić, urednica o kandidatkinji za premijerku Slovenije Alenki Bratušek (izvor: Jutarnji list, 1. ožujka 2013.)

  Dislike
  (44)
 • "Obje kandidatkinje za gradonačelnicu grada Zagreba, HDZ-ova Margareta Mađerić i ZNL-ova Tatjana Holjevac, biračima su se odlučile predstaviti na Valentinovo, a od muških protukandidata nisu ih dočekale ruže."
  Tomislav Galović, novinar (izvor: dalje.com, 15. veljače 2013.)

  Dislike
  (18)
 • "Djetetu se pokušavaju usaditi vrijednosti drugačije od onih koje uče u svojem domu. To je kršenje ljudskih prava. Dijete, naime, može zaključiti da ih roditelji krivo uče, što u konačnici može dovesti i do rastakanja obitelji."
  Marijana Petir, HSS, vanjska članica Odbora za ludska prava Hrvatskog sabora (izvor: jutarnji.hr, 6. veljače 2013.)

  Dislike
  (45)
 • "Ne želim da mi kći jednog dana dođe kući i kaže: 'Ja sam cura samo zato što nemam muško spolovilo.'
  Ruža Tomašić, HSP Dr. Ante Starčević, saborska zastupnica (izvor: Tportal, 6. veljače 2013.)

  Dislike
  (24)
 • "Zahvalnost što nam plaću dajete, što hranite svoje djelatnike, što nisu socijalni slučajevi. Vi ste oni, posebno mali i srednji, koji u stvari najveće domoljublje pokazujete"
  Ivan Vrdoljak, HNS, Ministar gospodarstva (izvor: index.hr, 30. siječanj 2013.)

  Dislike
  (12)
 • "Nećete me posvađati s Talijanima, ja ih volim. Uostalom, ja svaki dan spavam s Talijankom, prema tome nemojte mi ulazitu u spavaću sobu"
  Damir Kajin, saborski zastupnik i kandidat za istarskog župana (Izvor: Novi list, 15. siječnja 2013.)

  Dislike
  (11)
 • "Više je stvarno besmisleno upozoravati na to da se i Hrvatska pokušava uklopiti u globalnu urotu pedera, homoseksualaca, lezbi i drugih osoba devijantnog seksualnog ponašanja koje svoje nazore pokušavaju nametnuti svima. Tako nam sada razni Štulhoferi, pederi i lezbe hoće nametnuti svoj manjinski seksualni moral koji će upropastiti društvo".
  Adalbert Rebić, katolički teolog (izvor: Slobodna Dalmacija, Tportal.hr, 9. siječnja 2013. godine)

  Dislike
  (55)
 • "Ako je jedini razlog 'pa mi se volimo' i država se u to ne smije petljati, onda možemo isto tako voljeti i kozu ili ovcu. Imate li vi sestru? I volite je? Pa zašto se ne biste oženili? Evo nas četvero se volimo, zašto se ne bismo svi skupa oženili? Eto, to je rodna ideologija, totalna dekonstrukcija društva! Svakih deset godina Hrvatska ima jednu županiju manje, toliki je pad nataliteta. Koja Vlada države, čije stanovništvo izumire, uvodi u škole program koji ruši vrijednosti obitelji?"
  Ivan Poljaković, profesor na zadarskom sveučilištu (izvor: index.hr, 20. prosinac 2012. godine)

  Dislike
  (46)
 • "Što si vi umišljate, okružili ste se čistačicama"
  Milanka Opačić, SDP, potpredsjednica Vlade RH Davoru Bernardiću na Predjsedništvu SDP-a (izvor, Index.hr, dalje.com, 20. prosinac 2012. godine)

  Dislike
  (27)
 • "Glasala sam protiv zato što taj Zakon ne podržava opće ljudske vrijednosti. On je diskriminirajući jer ne štiti sve skupine koje bi trebao. Ne štiti više njih, no prije svega ne garantira svakom ljudskom biću pravo na život. Također dovodi cijeli privatni sektor - i obrtnike i poduzetnike, u neravnopravan položaj. Danas se vidi da on ne funkcionira dobro. Loš je jer je preširoko postavljen."
  Marijana Petir, vanjska članica saborskog Odbora za ljudska prava i nacionalne manjine (izvor: tportal.hr, 14. prosinac 2012.)

  Dislike
  (16)
 • "To nije njezin slučaj. Njezin slučaj je samo da nije na vrijeme izbacila tog malog van, koji je s tim istrčao."
  Vesna Pusić, HNS, ministrica vanjskih i europskih poslova (izvor: dnevnik.hr, 9. prosinac 2012. godine)

  Dislike
  (8)
 • "Meni neke stvari nisu jasne. Dosta se u Saboru mekano razgovara, dosta se oporbenih zastupnika prema vladajućoj garnituri ponaša kao stari roditelji koji su jedva dobili dijete u stare dane i to žensko, pa tako otprilike".
  Dujomir Marasović, HDZ (izvor: Tportal.hr, 30.studeni 2012. godine)

  Dislike
  (34)
 • "Seksualnost koju želimo dobijemo na neželjen i brutalan način. Osim osjećaja da je agresivno ugrožena, žena ima osjećaj da je dobila ono što je željela, ali na vrlo loš način." (Reakcija na činjenicu kako je u Zagrebu u prvih 10 mjeseci silovano 13 žena)
  Vladimir Gruden, psihijatar (izvor: www.zagrebancija.com, 28. studeni 2012. godine)

  Dislike
  (46)
 • "Što je jučer ova HNS-ovka pričala, da je porez štetan za investicijsku klimu. Blage veze nema. Koji je njoj kurac?"
  Luka Denona, SDP (izvor: dnevnik.hr, 27. studeni 2012. godine)

  Dislike
  (19)
 • "HDZ je donio zakon o suzbijanju diskriminacije. I prema tom zakonu ja sad ne smijem reći da je homoseksualnost bolest. Mogu dospjeti u zavor. Ali ja se ne bojim zatvora za istinu. Homoseksualnost jest bolest, a ne opredjeljenje.“
  Ivan Poljaković, sveučilišni profesor (izvor: Index.hr, 1. studenog 2012. godine)

  Dislike
  (40)
 • "Posebno je degutantno kako se obraćaju Jadranki Kosor. Razgovarati se može i na finiji način, bez obzira je li riječ o raspravi. Uz to, ipak je riječ o ženi i morali bi biti nježniji i suptilniji."
  prof. dr. sc. Anđelko Milardović, voditelj Centra za politološka istraživanja (izvor: Politika Plus, 25. rujan 2012. godine)

  Dislike
  (21)
 • "Tim pitanjem (Đakulom u Kninu op.ur.) ne moraju se baviti konobarice i piljarice. One mogu i dalje pratiti je li Pattison prekinuo šutnju s Kristen i sličnim 'sudbonosnim' svjetskim problemima. No, oni koji su na kormilu države moraju znati 'kud plovi ovaj brod'".
  Mile Bogović, biskup (izvor: Tportal.hr, 14. kolovoza 2012.)

  Dislike
  (24)
 • "Najdefektnije u njemu je to što se majke samice mogu oplođivati, ali i žene koji su bili muškarci, pa se predomislile i hoće biti žensko. Ova vlast daje ljudima mogućnost samooprašivanja, a to nije uobičajena pojava."
  dr. Ante Ćorušić, liječnik (izvor: Tportal.hr, 11. srpanj 2012.)

  Dislike
  (29)
 • "Novi zakon o umjetnoj oplodnji najveća je tragedija hrvatskog naroda nakon Jasenovca i Bleiburga."
  Damir Jelić, HDZ (izvor: Novi list, 10. srpanj 2012. godine)

  Dislike
  (36)
 • "Tenisači i tenisačice nisu jednako plaćeni. Tenisačice više zarađuju. Pa pogledajte koliko vremena provode na terenu, igraju manje setova i manje su vremena na terenu. A dobivaju jednak novac iz nagradnog fonda turnira. To znači da su preplaćene. Tenisačice definitivno ne bi trebale biti jednako plaćene, i trenutno stanje po tom pitanju nije fair."
  Goran Ivanišević, tenisač (izvor: index.hr, 3. srpanj 2012.)

  Dislike
  (26)
 • "Postoje studije koje su profesionalne, a postoje i studije koje se rade besplatno. A čim je nešto besplatno, vjerujte mi, meni je jako sumnjivo."
  Radimir Čačić, HNS, potpredsjednik Vlade RH (izvor: večernji.hr, 12. lipanj 2012. godine)

  Dislike
  (11)
 • "Dvije stvari traju vječno. Jedna je rak, a druga kolektivni ugovori."
  Mirando Mrsić, SDP, ministar rada i mirovinskog sustava (izvor: večernji.hr, 6. lipanj 2012. godine)

  Dislike
  (15)
 • "Većina građana Splita ima svoj stav i taj stav su građani Splita izrazili na prošlogodišnjem takvom skupu. Međutim, ukoliko netko želi organizirati se nitko ga u gradu Splitu nije spriječio. Određene su Prokurative kao mjesto gdje se ta skupina može kretati i time je sve rečeno. Ali, u gradu Splitu svakako nisu dobrodošli. To je mišljenje većine građana s kojim se i ja slažem"
  Nevenka Bečić, saborska zatupnica i predsjednica Gradskog vijeća Splita (izvor: tportal.hr, 31. svibanj 2012.)

  Dislike
  (16)
<< < 3 4 5 6 7 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM