Sa stavom

 • Prva premijerka

  Prva premijerka

  Iako je jučer u otprilike 15 minuta Hrvatska dobila prvu premijerku od samostalnosti i prvu predsjednicu trenutno najjače političke stranke (i još k tome desne), nitko da nađe vremena za prigodnu proslavu te činjenice (osim nepoznatog nekog čiji buket cvijeća su jučer uslikali pred Banskim (...)

 • Here I Go Again...

  Već nam ponestaje zabavnih naslova kojima bismo popratile postove o emisijama koje uređuje i vodi Dijana Čuljak Šelebaj. Nakon emisije o rodnoj ravnopravnosti i nakon emisije u kojoj je patronizirala glasnogovornicu studenata/ica Filozofskog fakulteta, sada je uredila i odvodila (...)

 • Lekcija iz aktivizma!

  Lekcija iz aktivizma!

  Par savjeta kako se uspješno okupiti na Markovom trgu. Prvo vam treba ideja ili tema oko koje ćete se okupiti. Trebaju vam ljudi koji će vas podržati. Treba netko tko će sve to organizirati. Treba netko tko će pokriti materijalne troškove ukoliko ih budete imali.

 • Zovi 060 (3,66 + PDV) za besplatno obrazovanje

  Zovi 060 (3,66 + PDV) za besplatno obrazovanje

  Studentski val prosvjeda zahvatio je i naš fax. Od četvrtka službeno je i Fakultet političkih znanosti u blokadi! Naši ciljevi isti su kao i ciljevi naših kolega i kolegica s Filozofskog fakulteta te iz ostalih dijelova Hrvatske, koji su se pridružili prosvjedu.

 • U kojem smo zapravo tropskom voću?

  U kojem smo zapravo tropskom voću?

  U predstavništvu Europske Komisije u Dublinu se početkom travnja održala jednodnevna konferencija na temu "Izazovi irskim ženama u trenutnoj ekonomskoj situaciji". Pokušali su odgovoriti na pitanja poput kakvu ulogu žene igraju u nacionalnom i globalnom oporavku ekonomije, trebamo (...)

 • O lezbama, balijkama, političkoj ne/korektnosti i guglanju

  Prikazi žena u medijima često su blago rečeno osebujni. I kao takvi bivaju predmetom socioloških, feminističkih, kulturoloških i inih rasprava. Al' urednice, urednici, novinarke, novinari (kritikama, sugestijama, zakonu o ravnopravnosti spolova usprkos) sveudilj teraju po svome.

 • Pravo na silovanje

  Povuci-potegni oko novoga afganistanskog zakona o obitelji samo se na prvi pogled tiče 'tamo nekih', da ne reknemo: divljaka. Reklo bi se da se sve svodi na odnos snaga: da Kharzai prihvaća zakon koji dopušta silovanje u braku zato da bi osigurao većinu na skorim demokratskim izborima, ali (...)

 • Zbog ljubavi prema HDZ-u provela 5 godina u psihijatrijskoj ustanovi!

  Zbog ljubavi prema HDZ-u provela 5 godina u psihijatrijskoj ustanovi!

  Ana je bila sasvim obična šesnaestogodišnjakinja u primorskom gradu poznatom po luci i rokenrolu. Išla je u srednju umjetničku školu, družila se, izlazila vani... Osim školskih obaveza, Ana je imala i jedan hobi, strast štoviše.

 • Mala škola seksizma

  Piše Tajana Broz U subotnjem Novom listu Tihomir Ponoš posvetio je kolumnu navodnoj novoj svetoj kravi hrvatske politike, a to je prema njemu ravnopravnost spolova. Toj novoj svetoj kravi pripisao je oštar napad na slobodu izražavanja i slobodu mišljenja te je predstavio kao (...)

 • Postosmomartovska depresija

  U zadnja dva tjedna bilo je na desetke različitih događanja uoči Dana žena, od okruglih stolova, tribina, radio i tv emisija, konferencija za medije, do filmskih festivala posvećenih ženama, i prosvjednih povorki. I dok se na tim događajima govorilo o položaju žena u politici, ili na tržištu (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM