Sa stavom

 • Denisa Latina nek je stid i sramota

  Denisa Latina nek je stid i sramota

  Latinica na temu "Gdje je nestala ženstvenost?" izazvala je salvu komentara uključivo i onaj već objavljen na Libeli . Ovdje donosimo još jedan komentar, a preporučamo vam i tekstove Gabrijele Ivanov na voxfeminae.net , Vesne Kesić na kulturpunkt.hr , Đurđe Knežević na (...)

 • WikiLeaks: Junaštvo i kazna

  WikiLeaks: Junaštvo i kazna

  Prije neg o sam sjela da napišem ovaj tekst, pogledala sam film V for Vendetta i moram priznati da sam plakala. U mojoj bi verziji filma V, doduše, bila žena, ali bi Evey ( Natalie Portman ) zadržala odgovornost da spusti polugu i raznese simbol tiranije, zgradu britanskog (...)

 • Glamour i oko njega

  Glamour i oko njega

  Glamour je američki časopis o stilu i trendovima od ljepote do politike kako sami kažu. I svaki mjesec ih čita više od 12 milijuna ljudi, a usput su skupili preko 170 raznih novinarskih nagrada. Prosječna dob čitateljica (i nešto čitatelja) je 35 godina.

 • Žena koja cucla krastavac

  Žena koja cucla krastavac

  Žena leži na podu! Okružena je krastavcima? Jedan spaja njenu ruku i usta?! I to bi trebalo biti provokativno? Lascivno? Ili možda prodati odjeću koju ta žena nosi? Dragi moji reklamni stručnjaci - jednostavno je glupo. I neukusno! Svatko tko se vozi zagrebačkim ulicama sigurno je gore (...)

 • Šeherezada nudi rigidnu patrijarhalnu ideologiju

  Šeherezada nudi rigidnu patrijarhalnu ideologiju

  Nedavno sam otkazao večernji izlazak kako bih mogao ostati doma, zavaljen na kauču, na mom prvom "blind dateu" (ili sudaru naslijepo) sa "Šeherezadom" za koju sam čuo, od kolegica na poslu, da posjeduje hipnotičku moć zahvaljujući kojoj ću pasti u televizijski trans iz kojeg neću izići valjda sve (...)

 • Drugarica majka se propituje

  Drugarica majka se propituje

  Drugarica kćer je napunila 6 mjeseci ovih dana, a u tih 6 mjeseci rodila je još cijela plejada mojih znanica, prijateljica, kolegica, pa se moj svijet doslovno sveo na razgovore o psihofizičkim postignućima malih beba s detaljnim analizama kakice. Neopisivo me to frustrira.

 • Žene koje ne žele imati djecu

  Žene koje ne žele imati djecu

  Društveni fenomen Istražili smo zašto se sve više žena u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, odlučuje ne imati djecu te kako na to reagira njihova okolina "Bi li oženio ženu koja je odlučila da neće postati majka?" Suočena s ovim pitanjem, većina muškaraca instinktivno je u prvi trenutak (...)

 • Žene su prve žrtve krize: kad je gusto, one drže tri kantuna

  Žene su prve žrtve krize: kad je gusto, one drže tri kantuna

  Žene su prve žrtve i ove krize u Hrvatskoj, iako su zadnje na listi krivaca, ne zato što bi bile toliko bolje, plemenitije i mudrije od muškaraca, nego već i zato što ih je razmjerno malo na pozicijama gdje se odlučuje. Jadranka Kosor i neuništiva Marina Matulović Dropulić su iznimke koje (...)

 • Ne smijemo dopustiti da nam država uđe u krevet

  Ne smijemo dopustiti da nam država uđe u krevet

  Svi koji su se ikada bavili ispitivanjima javnog mišljenja ili sličnim empirijskim istraživanjima, prije ili kasnije naišli su na knjigu "Kako lagati pomoću statistike". Svrha te knjige nije obezvrijediti rezultate takve vrste istraživanja, nego stvoriti svijest o čemu sve treba voditi računa (...)

 • Sveprisutni seksizam treba osuditi kao i rasizam

  Sveprisutni seksizam treba osuditi kao i rasizam

  Ograđujući se od odgovornosti za maskulinizaciju informativnog programa na HRT-u, Hloverka Novak Srzić je na okruglom stolu slegnula ramenima i rekla kako je zadatak medija reflektirati društvenu stvarnost. Ona nije jedina koja olako prelazi preko činjenice da mediji konstruiraju stvarnost, osim (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM