Sa stavom

 • Što donosi novi Zakon o referendumu

  Što donosi novi Zakon o referendumu

  Aleksandar Hatzivelkos je 2008. godine tijekom prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma o pristupanju Hrvatske NATO savezu bio glasnogovornik građanske inicijative Odluka narodu - NATO na referendum .

 • Zovem se Zelena

  Zovem se Zelena

  Da, trebala sam znati. Da s istim djavlom s kojim tikve sadim već 15 godina ne mogu izać na kraj, nego završit polupanih lončića. Poznajem funkcioniranje većine domaćih mainstream medija, pa kako sam onda mogla dozvoliti sebi da odem u tv emisiju Drugi format i pošaljem tako (...)

 • Zašto je ukidanje Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova loša ideja

  Zašto je ukidanje Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova loša ideja

  Postoji ozbiljna bojazan da će se ukidanjem instituta Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova smanjiti postojeći nivo zaštite od diskriminacije temeljem spola i seksualne orijentacije. Time će biti poništeni dugogodišnji pozitivni napori za postizanje rodne (...)

 • Medijsko-politički cirkus ili putokaz biračima?

  Medijsko-politički cirkus ili putokaz biračima?

  Vađenje gebisa, izvođenje turbo-folk poskočica ili pak očenaša, neki su od načina na koje su kandidati predsjedničkih ili parlamentarnih izbora iskoristili dodjeljene im televizijske minute, te tako pokušali osvojiti naše glasove. Dvadeset je godina prošlo od prvih višestranačkih izbora, a na (...)

 • U volontiranju je ljepota

  U volontiranju je ljepota

  Šetajući Dolcem, prijatelj s joge koji obožava tržnice, vrlo jednostavno dočarao mi je svoju strast prema lutanju štandovima tražeći savršeni patliđan: "To ti je kao joga, u početku ti nije jasno gdje si došao i zašto, onda se čudiš, gledaš što drugi rade, oponašaš ih i na kraju počneš uživati (...)

 • Politički govor: emotivnost vs. agresivnost

  Politički govor: emotivnost vs. agresivnost

  Koncept vezivanja žena uz privatnost, a muškaraca uz javnost, problem je koji ima dugu tradiciju, a koji ukazuje na to kako je zadaća žena bila da budu majke i supruge, dok su muškarci bili ti koji su obitelj predstavljali u ekonomskoj i političkoj sferi.

 • Krovopokrivačica? Zidarica? Soboslikarica? Zašto ne!

  Krovopokrivačica? Zidarica? Soboslikarica? Zašto ne!

  Tom se devizom vode u New Yorku, gdje već tridesetak godina postoji program koji potiče zapošljavanje žena u tradicionalno muškim zanimanjima - u građevinarstvu, komunalijama, prijevozu. Politika je NEW-a – Nontraditional Employment for Women – da kroz inovativne programe (...)

 • Mitovi liberalne ideologije

  Mitovi liberalne ideologije

  Poveći je broj medija proteklih tjedana prenio izvatke istraživanja dr. Catherine Hakim znanstvenice s London School of Economics (LSE) , pod nazivom "Mitovi feminizma i magični lijek" . Spominjanje LSE u svim člancima doprinijelo je vjerodostojnosti istraživanja u (...)

 • Bio jednom jedan masakr

  Bio jednom jedan masakr

  Ako kod malog djeteta uočite ove simptome: panični strah, plakanje usred noći, noćne more, neobjašnjiv zazor od starijih žena, pasa vučjaka i mračnih prostora – velike su šanse da je djetetu netko pripovijedao koju od klasičnih bajki.

 • Denisa Latina nek je stid i sramota

  Denisa Latina nek je stid i sramota

  Latinica na temu "Gdje je nestala ženstvenost?" izazvala je salvu komentara uključivo i onaj već objavljen na Libeli . Ovdje donosimo još jedan komentar, a preporučamo vam i tekstove Gabrijele Ivanov na voxfeminae.net , Vesne Kesić na kulturpunkt.hr , Đurđe Knežević na (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM