Sa stavom

Žrtve rata

Bombardirana jedina bolnica za porode u sirijskom Kafer Takhareemu

Bombardirana jedina bolnica za porode u sirijskom Kafer Takhareemu

Sirijsko rodilište u okružju Ibliba koji je pod kontrolom pobunjeničkih snaga bombardirano je u petak u izravnom napadu, prenosi međunarodna humanitarna organizacija Save the Children, koja podupire bolnicu.

Syrian Observatory for Human Rights, organizacija koja prati nasilje u Siriji u petogodišnjem konfliktu, navodi kako je zračni napad pogodio bolnicu, kao i zgradu civilne obrane. Broj žrtava još nije poznat.

{slika}

Bolnica u Kafer Takhareemu, jedino je rodilište u krugu od 110 kilometara, radi s otprilike 1100 žena i djece mjesečno, a samo je prošlog mjeseca u njoj rođeno oko 340 djece.

U službenoj izjavi, organizacija Save the Children navodi: “Nekoliko je beba ozlijeđeno kada su inkubatori u kojima se nalaze srušeni od snage udara, a ženi koja je šest mjeseci trudna odsječena je noga. Još dvije žene imaju rane u trbuhu, a nekoliko je pacijentica i dio osoblja lakše ozlijeđeno. U trenutku napada, u tijeku su bile dvije operacije, a jedna je žena bila u trudovima. Bolnica se zasad smatra funkcionalnom, izuzev hitnog prijema. Ovo je jedna bolnica za porode u ovom području, koja služi više od tisuću žena i djece mjesečno”.