Sa stavom

Budimo ljudi!

Ksenofobija na djelu: Predstavnica stanara promijenila bravu zbog ‘izvanrednog stanja izbjegličke krize’, susjedima ne da ključ

Ksenofobija na djelu: Predstavnica stanara promijenila bravu zbog ‘izvanrednog stanja izbjegličke krize’, susjedima ne da ključ

Ulaz u stambenu zgradu u kojoj svoje prostore ima, između ostalog, i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, nalazi se i s prednje i sa stražnje strane zgrade. Bilo je to tako sve do današnjeg dana.

Prilikom pokušaja ulaska u zgradu ranije jutros nemalo smo se iznenadile kada smo shvatile kako je ulazak sa stražnje strane nemoguć, budući da je bez ikakve prethodne obavijesti promijenjena brava.

Uskoro smo doznale i zašto. Širenje panike i straha kod nekih je urlodilo plodom i to plodom koji je naknadno zalijepljen na ulazna vrata.

Predstavnica stanara S.F.  zaključila je kako će preuzeti sigurnost “Poštovanih suvlasnika i suvlasnica” u svoje ruke i zaštiti nas od “izvanrednog stanja” uzrokovanog “izbjegličkom krizom u zemlji” pa je zato promijenila ključ. No, iz “sigurnosnih razloga”  ključ za bravu koji je promijenjen je “nemoguće dobiti”.

Za slučaj da su neki susjedi (ili možda i susjede) dovoljno zaboravni i/ili neoprezni, gospođa predstavnica stanara upozorava nas da “ukoliko u zgradu ulazimo ili izlazimo u periodu između 23 i 6 sati ujutro, zaključamo vrata iza sebe čak i ako smo ih pronašli otključanima.”

Libela je na cjelokupnu situaciju pokušala dobiti i komentar predstavnice stanara. Rekla nam je:

“Ne, nemam nikakvu izjavu za medije. Bez komentara”, poprilično iznerviranim tonom te prekinula razgovor.

{slika}

Naknadna izmjena: Na osobni zahtjev predstavnice stanara njezino ime i prezime izmijenjeno je u inicijale 26.20.2015.