Sa stavom

Križanje nogu važnije od cijele karijere

Tko je Stephanie Ruhle?

Tko je Stephanie Ruhle?

Jedan je domaći portal objavio vijest kako je voditeljica “slučajno pokazala međunožje usred ozbiljne emisije”. Toj je “ozbiljnoj emisiji” novinar/ka posvetio/la tek nekoliko riječi, ali iz teksta saznajemo kako je u pitanju voditeljica Stephanie Ruhle. Osim kratkog videa, koji prikazuje isječak iz te emisije s jasnim upozorenjem kad slijedi “zanimljivi dio” (iako gosti s voditeljicom pričaju o gospodarstvenim temama), i same vijesti da je Stephanie Ruhle prekrižila noge u studiju, o voditeljici nije napisana ni jedna riječ.

Stephanie Ruhle je novinarka  “Bloomberg-a”, televizijske mreže koja 24 sata dnevno, uživo emitira poslovne i financijske informacije i sadržaje. U prethodno navedenom članku domaćeg portala, Stephanie Ruhle nije navedena kao suvoditeljica emisije “Market Makers” te također nije spomenut njen doprinos emisiji “Lunch Money” koja pokriva sve glavne vijesti po pitanju dionica, valuta, obveznica i sl. Ono što je navedeni portal želio prikazati i čime je želio privući publiku jest promjena položaja nogu dotične voditeljice. Novinar/ka portala je propustio/la naglasiti kako je to četvrti sličan snimak iste voditeljice koji se može naći na youtubeu te je također propustio/la spomenuti kako dotična voditeljica nerijetko intervjuira industrijske titane kao što su brazilski poslovni lider Eike Batiste, osnivač BlueCrest Capital Management LLP-a Michael Platt te predsjednik i glavni operativni direktor Blackstone-a Tony James.

Stephanie Ruhle diplomirala je međunarodno poslovanje na Leigh University-ju te je studirala i u Gvatemali, Italiji i Keniji. Prije dolaska na “Bloomerg”, Stephanie Ruhle obnašala je ulogu direktorice Global Markets Senior Relationship Management-a u Njemačkoj banci. Tu je nadgledala odnose za neke od najvećih klijenata Njemačke banke. Stephanie također ima aktivnu ulogu u ženskom vodstvu. Ona je osnivačica Corporate Investment Bank (CIB) Women’s Network  i supredsjedateljica je upravnog odbora Women on Wall Street (WOWS). Ruhle je članica odbora povjerenika za Girls Inc. New York (http://www.girlsinc.org/) i mentorica Corporate Advisory Board-a. Članica je i 100 Women in Hedge Funds (http://www.100womeninhedgefunds.org/pages/index.php), The Women’s Bond Club (http://www.wbcny.com/) i korporativnog vijeća White House Project-a, neprofitne organizacije za unapređenje položaja žena u poslovima, vladama i medijima. Uz sve navedeno, Stephanie Ruhle radi i savjetuje za React to Film (http://reacttofilm.com/), problemski orijentirane dokumentarne filmske serije, a ako u youtube upišete njeno ime prvih pet video isječaka prikazuju voditeljicu kako, prilikom vođenja emisije, prekriži noge. Osobi koja je veći dio karijere provela radeći na Wall Streetu, za neke od najvećih igrača u industriji, potrebno je posvetiti više pažnje od par nevažnih video isječaka.

“Mnogo je nevjerojatnih i iznimno talentiranih žena čiji je pristup industriji fnancijskih usluga ograničen. Kad odem u mirovinu, nadam se da ću moći biti ponosna što sam učinila značajan pomak po tom pitanju”, rekla je jednom prilikom Stephanie Ruhle.