Razgovor

 • Bez pravih ljudi, nema ni prave politike

  Bez pravih ljudi, nema ni prave politike

  Mirela Gajić jedna je od mlađih članica Županijske skupštine Zagrebačke županije, a ujedno je i članica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Zagrebačke županije. Zamjenica je predsjednika Foruma mladih SDP-a Hrvatske te radi kao stručna suradnica u SDP-u. Po struci je diplomirana ekonomistica.

 • Žalosno je kad vlasti ne vide problem nasilja

  Žalosno je kad vlasti ne vide problem nasilja

  Verica Rupčić treći je mandat članica županijske skupstine Koprivničko-križevačke županije ispred Hrvatske demokratske zajednice, a od ovog mandata je i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova. Po zanimanju je ekonomistica i radi u INI u Sektoru proizvodnje nafte i plina u Đurđevcu kao (...)

 • Prestanimo o osobama s invaliditetom razmišljati samo u kontekstu humanitarnih akcija

  Gordana Simonović razgovarala je za Libelu sa saborskom zastupnicom SDP-a Vesnom Škulić . Gospođo Škulić koji su po vama problemi žena s invaliditetom u Hrvatskoj? - Kada govorimo općenito o osobama s invaliditetom u Hrvatskoj vrlo je teško nabrojiti probleme koji su (...)

 • "Mi moramo biti primjer"

  "Mi moramo biti primjer"

  Dragica Vasić vijećnica je Gradskog vijeća grada Kutine u drugom mandatu ispred Socijaldemokratske partije Hrvatske, a ujedno je i potpredsjednica Foruma žena SDP-a Sisačko-moslavačke županije. Po zanimanju je ekonomistica i radi kao voditeljica poslovnice jedne stambene štedionice.

 • Ne treba potcjenjivati prosudbu građana na izborni dan

  Gordana Simonović razgovarala je za Libelu s kandidatkinjom za predsjednicu RH Vesnom Škare Ožbolt. Gospođo Škare-Ožbolt, vi ste jedna od dviju kandidatkinja za predsjednicu države. Je li došlo vrijeme za ženu na Pantovčaku? - Mislim da je došlo vrijeme da Hrvatska dobije (...)

 • Boli činjenica da ima toliko žena na Zavodu za zapošljavanje

  Gordana Simonović razgovarala je za Libelu sa saborskom zastupnicom SDP-a Nadicom Jelaš . Gospođo Jelaš, vrlo ste aktivni u radu saborskog Odbora za ravnopravnost spolova u smislu zauzimanja za mogućnosti da žene budu više zastupljene u svijetu rada.

 • "Mlada žena u politici još je uvijek čudo"

  "Mlada žena u politici još je uvijek čudo"

  Vanja Vidiček ima 26 godina i u ovom je sazivu najmlađa članica Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije. Članica je SDP-a i potpredsjednica Foruma mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije. Po struci je diplomirana pravnica. S Vanjom Vidiček smo razgovarale o položaju mladih žena u (...)

 • Redateljica, snimateljica, urednica: Gordana Brzović

  Redateljica, snimateljica, urednica: Gordana Brzović

  Ustupio Livingstone magazine Netko je jednom rekao - dobar proizvod je dobar proizvod, ma koliko mi šutjeli o tome. Jedan takav proizvod je emisija "Transfer" posvećena kulturi, i to nekoj drugačijoj kulturi, blago pomaknutoj od običnog i začinjenoj (...)

 • Inzistirat ćemo na ravnopravnom sudjelovanju žena u političkom odlučivanju

  Inzistirat ćemo na ravnopravnom sudjelovanju žena u političkom odlučivanju

  Povodom osnivanja Kluba žena IDS-a razgovarale smo s Katarinom Nemet, predsjednicom Kluba žena. IDS je bio jedina parlamentarna stranka bez formalno osnovane organizacije žena, kako je došlo do osnivanja baš u ovom trenutku? Ideja o osnivanju Kluba žena kao interesne grupe unutar (...)

 • Sanja Juras: 'Gej muškarci su probitačniji od lezbijki'

  Sanja Juras: 'Gej muškarci su probitačniji od lezbijki'

  Kao pravnica i koordinatorica lezbijske grupe Kontra, Sanja Juras već šest godina radi na slučajevima kršenja ljudskih prava spolnih i rodnih manjina. Izuzetno je kritična prema policiji, njezinoj inertnosti i sklonosti da zažmiri na diskriminaciju kad god može.

Iz drugih medija

AEM