Prozor u svijet

 • Pravda za žrtvu silovanja optuženu za ubojstvo

  Pravda za žrtvu silovanja optuženu za ubojstvo

  Evelyn Beatriz Hernández , žena koja je preživjela silovanje a potom optužena za ubojstvo nakon što je u toaletu rodila mrtvo dijete, tijekom ponovljenog suđenja oslobođena je svih optužbi, nakon što je sud zaključio da nema dovoljno dokaza za osuđujuću presudu.

 • Najranjivije stanovnice SAD-a mogle bi ostati bez zdravstvene skrbi

  Najranjivije stanovnice SAD-a mogle bi ostati bez zdravstvene skrbi

  Planned Parenthood i druge organizacije napuštaju jedini javno financirani program reproduktivne zdravstvene skrbi i najavljuju daljnju borbu Početak provedbe propisa (čini ih set od 25 zakona) koje je u svibnju ove godine uvela Trumpova administracija, a kojim je osiguran i (...)

 • Djeca se klackala na čeličnoj ogradi koja odvaja Meksiko i SAD

  Djeca se klackala na čeličnoj ogradi koja odvaja Meksiko i SAD

  Na ogradi koja odvaja El Paso i Juarez ovog vikenda osvanula je roza klackalica na kojoj su se igrala djeca s obje strane granice. Projekt koji je bio senzacija diljem društvenih mreža , rad je arhitektonskog studija Rael San Fratello .

 • Poljska zabranila homofobne naljepnice na kojima je pisalo 'zona bez gejeva'

  Poljska zabranila homofobne naljepnice na kojima je pisalo 'zona bez gejeva'

  Poljski sud zabranio je konzervativnim novinama Gazeta Polska da tiskaju naljepnice "Zona bez gejeva", koje su bile plasirane uz tiskovinu, prenosi Gay Echo. Naljepnice prikazuju zastavu duginih boja prekriženu crnim iksom, što je izazvalo kritike američkog veleposlanstva u (...)

 • Prema dekriminalizaciji pobačaja na Novom Zelandu

  Prema dekriminalizaciji pobačaja na Novom Zelandu

  Pred novozelendanskim parlamentom 22. srpnja održan je golemi prosvjed, na kojemu su prosvjednice_i zahtijevali reformu novozelendanskog zakona o pobačaju, a za to vrijeme je Kabinet za zakonodavstvo pripremao prijedlog zakona kojim se pobačaj namjerava ukloniti iz Kaznenog zakona.

 • Ruskinje objavljuju slike modrica na društvenim mrežama kako bi upozorile na obiteljsko nasilje

  Ruskinje objavljuju slike modrica na društvenim mrežama kako bi upozorile na obiteljsko nasilje

  Tisuće žena u Rusiji objavljuje 'selfie' na društvenim mrežama na kojima su njihova lica prekrivena lažnom krvi i modricama kako bi utjecale na odluku Vlade i prisilile je da donese zakon koji regulira obiteljsko nasilje. Serija slučajeva nasilja koji su se nedavno odvili diljem Rusije (...)

 • Aktivistkinja za LGBTIQ prava ubijena u Rusiji

  Aktivistkinja za LGBTIQ prava ubijena u Rusiji

  Istaknuta ruska aktivistkinja za LGBTIQ prava Yelena Grigoryeva ubijena je u blizini svog doma u Sankt Peterburgu. Grigoryeva je nasmrt izbodena večer nakon što se njezino ime našlo na web stranici koja je nudila nagrade osobama koje napadaju LGBTIQ aktiviste/kinje.

 • Poljska: Na prvom Maršu ravnopravnosti u Bjalistoku privedeno 20 osoba

  Poljska: Na prvom Maršu ravnopravnosti u Bjalistoku privedeno 20 osoba

  Prvi 'Marš ravnopravnosti' u Bjalistoku na istoku Poljske, ovaj vikend, obilježilo je privođenje 20 osoba zbog izgreda te bačenih cigli, petardi, flaša i trulih jaja na sudionike/ice marša. Od toga je šesnaest osoba kažnjeno novčanim kaznama, a četiri će osobe odgovarati za napad, uključujući i (...)

 • Lashana Lynch bit će 007 u novom James Bond filmu

  Lashana Lynch bit će 007 u novom James Bond filmu

  Ostvarila se želja fanovima Jamesa Bonda koji/e su željeli/e da novi 007 bude ili crnac ili žena – filmskog špijuna će glumiti crna žena, navodi se u izvješću objavljenom u nedjelju. Stranica Daily Mail prenosi kako će britanska glumica Lashana Lynch , 31, biti predstavljena kao nova (...)

 • Godišnjica genocida nad Jezidima/kinjama proglašena danom akcije protiv femicida

  Godišnjica genocida nad Jezidima/kinjama proglašena danom akcije protiv femicida

  Njemačka federacija ženskih organizacija proglasila je 3. kolovoza, 5. godišnjicu genocida nad Jezidima na Sinjaru, danom akcije i pozvala sve da izađu na ulice u ime borbe protiv femicida . Dana 3. kolovoza 2014. borci ISIS-a napali su grad Sinjar u južnom Kurdistanu ubivši (...)

<< < 3 4 5 6 7 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM