Prozor u svijet

14.07.2018. 07:11:10 - Libela

prikazivanje žena koje su inače nedovoljno zastupljene u modnoj industriji

Aerie inkluzivnom promo kampanjom promiče tjelesnu pozitivnost

(Foto: Aerie)

Američka robna marka Aerie svojom je reklamnom kampanjom za novu kolekciju donjeg rublja još jednom naglasila potrebu za različitošću kao i stvaranjem pozitivne slike o ženama osobama s invaliditetom putem marketinga.

Modeli koji se na reklamnim fotografijama pojavljuju u donjem rublju iz kolekcije navedene marke redom su neretuširane žene s invaliditetom ili pak kakvim drugim medicinskim stanjem kojim se odvajaju od tradicionalne percepcije modela. Radi se o ženama u kolicima i na štakama, korisnicama medicinskih pomagala poput stoma vrećice, inzulinskih pumpica, ženama s Downovim sindromom, fibromialgijom, vitiligom te oboljelima od raka ili AIDS-a.

Prema riječima Jennifer Foyle, Aerie Global Brand predstavnice: "Kao robna marka, Aerie je lider u osnaživanju žena i slavi inkluzivnost te tjelesnu pozitivnost od još od pokretanja #AerieREAL 2014. godine. Naši najnoviji modeli grudnjaka dio su trajne predanosti našeg branda da pokaže prave, autentične i neustrašive žene, koje su u središtu svega što radimo."

Fotografije su odlično prihvaćene na društvenim mrežama čiji su korisnici pohvalili brend za prikazivanje žena koje su inače nedovoljno zastupljene u modnoj industriji.

"Reprezentacija je važna. Prikazivanje žena svih oblika, veličina, dobi, boja i tjelesnog stanja pomaže nam da sve osjećamo lijepo u vlastitoj koži." U kontekstu kampanje izjavila je Dani Donovan, jedna od korisnica Twittera kojim uz nadasve pozitivne komentare posljednjih dana neprekidno kruže navedene fotografije.

Tagovi: aerie, inkluzivnost, invaliditet, modna industrija, tjelesna pozitivnost, zastupljenost

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM