Prozor u svijet

21.06.2018. 07:25:26 - Libela/Bust.com

#HappyPeriod

Inicijativa koja pomaže beskućnicama da lakše prebrode menstruaciju

(Foto: wearehappyperiod Facebook)

Menstruacija sama po sebi nije previše ugodno iskustvo, ali ako si beskućnica - još je gora! Od 2015. Chelsea VonChaz bori se da olakša to iskustvo svim ženama bez doma. Nakon što je vidjela beskućnicu koja krvari kraj ceste u Los Angelesu, ustanovila je da skloništa u rijetkim slučajevima dobivaju uloške ili tampone kao donacije. Stoga je započela #HappyPeriod, neprofitnu inicijativu koja ima za cilj osigurati proizvode menstrualne higijene za sve žene i djevojke koje se nalaze u lošoj ekonomskoj situaciji, koje su bez doma ili žive u siromaštvu. "Vjerujemo da proizvodi za higijenu tijekom menstruacije nikome ne bi trebali biti nedostupni. Sve što radimo ima za cilj prekinuti stignu i maknuti menstruaciju s tabu tema", stoji na stranicama inicijative. 

Jednom mjesečno, #HappyPeriod diljem zemlje skuplja donacije i priprema male žute paketiće u kojima se nalaze ulošci, tamponi, donje rublje i sapun. Zatim paketiće volonteri i volonterke dostavljaju skloništima i zajednicama koje skrbe za ranjive osobe. Do sad su dostavili/e preko 13 tisuća paketića u 10 gradova. "Naš posao zahtjeva dosta humanitarnog rada, ali nitko se ne želi angažirati oko menstruacije. Nastojimo donijeti pozitivan narativ menstruaciji kao takvoj", kazala je VonChaz za bust.com.

Tagovi: beskućnice, happyperiod, humanitarne akcije, inicijativa, los angeles, menstruacija, menstrualne tegobe, stigma, tabu tema

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM