Prozor u svijet

31.05.2016. 21:00:11 - Hina

'neprihvatljiva je situacija u kojoj izbjeglice moraju živjeti'

Gradonačelnica Pariza najavila izgradnju kampa za izbjeglice

Izbjeglice

Izbjeglice (Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ/Hina)

Lokalne vlasti u Parizu planiraju uskoro izgraditi kamp u kojem bi smjestile nekoliko stotina izbjeglica, najavila je gradonačelnica u utorak, kritizirajući očajne uvjete u kojima žive migranti koji su stigli u Europu.

Gradonačelnica Anne Hidalgo kazala je da gradske službe traže pogodno mjesto u sjevernom dijelu grada i da bi se kamp mogao izgraditi u roku od dva mjeseca.

Hidalgo je navela kao model kamp u koji je smješteno oko 2.500 ljudi u Grand-Syntheu na sjevernoj francuskoj obali. Taj kamp otvoren u ožujku vodi humanitarna organizacija Liječnici bez granica.

"Ne možemo više prihvatiti humanitarnu situaciju, sanitarnu situaciju s kojom se moraju nositi izbjeglice", kazala je novinarima.

Bit će to prvi izbjeglički kamp u pariškoj regiji.

Francuska je puno manje pogođena izbjegličkom krizom nego primjerice susjedna Njemačka, ali ipak su tisuće izbjeglica prošle kroz Francusku kako bi se dokopale La Manchea u pokušaju da prijeđu u Britaniju.

Njih nešto manje od četiri tisuće trenutno živi u bijednim uvjetima u kampu kod grada Calaisa.

Tagovi: anne hidalgo, gradonačelnica pariza, humanitarna kriza, izbjeglice, kamp za izbjeglice, kamp za migrante, migranti, pariz

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM