Prozor u svijet

27.12.2014. 09:05:49 - Clementine Ford (www.dailylife.com.au)

Par ideja

Kako bi izgledao školski kurikulum lišen seksizma?

Kada pričamo o sprječavanju nasilja nad ženama, razgovor se često svodi na pitanje kako promijeniti ponašanje odraslih muškaraca. Takav pristup je nužan iz jednostavnog razloga – ideje o prihvatljivom društvenom ponašanju su i kod muškaraca i kod žena oblikovane seksizmom koji je duboko inkorporiran u današnju kulturu.

U Hrvatskoj je, primjerice, preko 29 posto žena doživjelo zlostavljanje od strane partnera, što nije konačna brojka budući da je većina nasilja neregistrirana. Kako promijeniti te crne brojke?

Ključ je u rečenici koja se često ponavlja i koju čujemo na svakom koraku – djeca su budućnost. Ukoliko želimo izazvati i suprotstaviti se nasilu nad ženama, problem moramo usmjeriti na obrazovne ustanove.

Slijedi nekoliko ideja koje bi pomogle uključivanju ideje rodne jednakosti u školske kurikulume:

 

Jednaka participacija sve djece u raspravama

Peggy Orenstein je u knjizi Schoolgirls iz 1991. godine ispričala anegdotu u kojoj učiteljica otkrije kako njezin razred ipak nije feministička utopija kojoj se ona nadala. Umjesto toga je otkrila kako dječaci konstantno prekidaju djevojčice prilikom izlaganja mišljenja i preuzimaju rasprave. Sve dok se ne dokaže da smo kao društvo ili, na nižoj razini, grupa sposobni primjenjivati prakse rodne jednakosti, potrebne su nam upute i usmjeravanje. U razredima bi stoga trebalo uspostaviti pravila koja bi omogućila da svi učenici i učenice u jednakoj mjeri pridonose diskusijama te izbjegavati situacije u kojima bilo tko preuzima ključnu riječ u raspravama.

 

Zabrana seksističkog načina izražavanje (usmjerenog protiv djevojčica ili dječaka)

Mikrorazina seksizma jednako je bitna kao i makrorazina. Jezik je ključni dio društva i kao takav oblikuje način na koji percipiramo i perpetuiramo društveno prihvatljiva ponašanja. Seksistički način izražavanja, odnosno govor mržnje ima razne nijanse, od kojih niti jedna nije manje štetna od druge. Vrijeđanje nečijeg izgleda, korištenje izraza kao što su 'drolja' ili 'kuja', kao i oslikavanje nečije slabosti izrazom 'ponašaš se kao curica', različita su utjelovljenja iste ideje o tome da je nečija društvena uloga vrjednija ili povlaštenija. U školama su takvi nadimci i epiteti posebno prisutni. Učitelji/ce, kao i profesori/ce mogu problemu pristupiti tako da zamole osobu koja se na taj način izrazila da ponovi uvredu naglas – ima nešto u glasnom izgovaranju što ljude tjera da se posrame. Naravno, nakon toga bi trebalo uslijediti objašnjenje zašto takav jezični izraz nije i ne bi trebao biti prihvatljiv.

Zašto je jezik toliko važan? Stvar je jednostavna – ne možemo uporno opraštati upotrebu seksističkog načina izražavanja u školama, a onda se kasnije čuditi zato što je to raširena pojava. Problem je nužno adresirati i nazvati pravim imenom. Školsko osoblje jasno treba dati do znanja kako se seksističko izražavanje neće tolerirati u učionicama, čak niti u formi šale.

 

Gradivo koje se uči u školama trebalo bi odražavati rodnu jednakost

Iz književnosti učimo o djelima poglavito bijelih autora, iz povijesti ratne trijumfe bijelaca. Nema sumnje da se situacija poboljšala u posljednjih desetak godina, ali i dalje je školsko gradivo rodno i rasno pristrano u korist bijelih muškaraca. Ako u školama podučavamo djecu društvenim i kulturnim postignućima bijelih muškaraca, kako možemo očekivati da će svijet postati mjesto u kojem će oni i one koji izlaze iz tih usko postavljenih okvira dobiti zasluženo priznanje?

Nasilje nad ženama moguće je spriječiti, ali ne možemo očekivati da će prestati samo od sebe. Drugim riječima, neće prestati ako sustavno nastavimo zatvarati oči pred problemom. Odgovornost je na svima nama!

Prevela i prilagodila Ivana Živković

Tagovi: edukacija, feminizam, obrazovanje, seksizam, svijet, učionica

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (67)

Stari komentari

b25:
"Vrijeđanje nečijeg izgleda, korištenje izraza kao što su 'drolja' ili 'kuja', kao i oslikavanje nečije slabosti izrazom 'ponašaš se kao curica', različita su utjelovljenja iste ideje o tome da je nečija društvena uloga vrjednija ili povlaštenija."

Na Balkanu, ne samo u Hrvatskoj, riječi drolja i kuja se koriste češće nego riječi "dobar dan, hvala, molim, oprosti, izvoli, sve najbolje". Drolja i kuja su riječi koji se koriste skoro pa u svakoj drugoj rečenici. Žalosti što i žene koriste takve izraze pa zovu jedna drugu upravo tako.
Koliko je šovinizam i mržnja prema ženama ovdje prihvaćena govori i podatak da portal dnevnik nove tv reklamira jedan mizogini blog gdje piše doslovno ovako:
-"Žena se ne želi osjećati droljasto bez obzira kolika je drolja".
-Žena seksom gubi, muškarac dobiva. Žene, ako ste drolje smanjite brojku kad vas muškarac pita sa koliko ste njih spavale".
-Prirodno je da muškarac ima pravo na promiskuitet, vi nemate, vi ste drolje.
Isto tako izmišlja fraze povezane sa engleskim izrazom whore, recimo u njegovom tekstu možete pročitati izraz - attention whoring.
I to čitate na portalu Nove tv.
Sad zamislite koliko samo muškaraca svaki dan uživa čitajući takve tekstove i osjećaju se još vrjednije i superiornije od druge polovice populacije. Pa kako i neće.
Mislim da sam sve objasnila.
Nema mjesta čuđenju zašto je mizoginija toliko raširena i prihvaćena, kad to čak i velike televizijske kuće promoviraju.
27.12.2014. 13:58
Sebo:
"U Hrvatskoj je, primjerice, preko 29 posto žena doživjelo zlostavljanje od strane partnera, što nije konačna brojka budući da je većina nasilja neregistrirana. Kako promijeniti te crne brojke?"
Cure i dečki sa Libele idemo sad bez zajebancije. Hoče li mi netko reći kako se dolazi do ovih podataka. Tu se radi o registriranom nasilju što bi trebalo biti mogućeobjasniti brojkama i statistikom zavoda za statistiku.
Konačno nas skinite s one stvari i objasnite kako dolazite do ovih brojeva.
27.12.2014. 17:56
lila:
Gledam danas TV i tradicije slavljenja Božića, i jednu su obitelj predsavili, žena kuha, muškarci sjede za stolom muž i dvoje sinova, i ona poslužuje a oni je ni ne čekaju da jede s njima.Kada su pojeli i digli se sa stola, ona je sjela i sama počela jesti.Kad su je pitali za to, rekla je da je to tradicja i da će tome naučiti i svoje snahe.
Eto za mene je i to nasilje, a vi muškarci shvatite to kako hoćete.
27.12.2014. 18:26
lila:
Plakalo mi se kada sam to vidjela.
27.12.2014. 18:27
Bocko:
@lila

Jel ti se plače kad dođeš na neko vojno groblje i tamo vidiš samo grobove sa muškim imenima?
Jel ti se plaće kad čuješ da su u recimo Srebrenici pobijeni samo muškarci?
Jel ti se plače kad se prisjetiš Titanika i kako su muškarci mjesta u čamcima za spasavanje prepustili ženama?


A ovo o tim genderističkim kurikulumima je već degutantno za slušati.
Totalna diskriminacija dječaka u obrazovanju, osnovno školstvo se potpuno feminiziralo i programima i pristupom nastavi.
Rezultat je da danas imamo na faksovima omjer 60:40 u korist žena.

Ali to nitko ne smatra diskriminacijom, nego u osnovne škole TREBAMO UVESTI JOŠ VEĆU DISKRIMINACIJU - DJEČAKA !
28.12.2014. 18:35
lila:
Plakala sam ja bocko i za vrijeme rata, ne ostavljaju me ravnodušnim ničije patnje.
Ali ovo je nešto što se događalo ali se i događa svakodnevno toj ženi i mnogim drugim.
28.12.2014. 18:49
Ivana:
lila@
Na kojoj je to televiziji bilo i gdje žive ti umobolnici? Mislim, jel grad ili selo u pitanju? Nisam to gledala, ali me baš sad zanima.
28.12.2014. 19:32
lila:
Nisam obraćala pažnju, ono što sam uočila gore sam napisala.
Zašto umobolnici?Njima je to bilo sasvim normalno, i njoj.Tako će učiti i snahe.Jos su je i pitali da sjedne, a ona se ljutila jer to nije u redu.
28.12.2014. 20:33
Ivana:
Bolesno, nevjerojatno kako se dijelu žena, hvala Bogu ne svim ženama, uspije isprat mozak i posljedično tome što sve one onda smatraju normalnim. Mogu misliti da se ona svojom podređenošću i sluganstvom ponosi.
Žalosno, i meni se sad plače.
28.12.2014. 20:51
Bocko:
@lila
@Ivana

Meni se plače kad vidim muškarca koji kleči pred ženom , ponizno joj pruža zlatni prsten sa dijamantom i moli ju da mu dozvoli da mu bude žena.
www.avoiceformen.com/feminism/the-one-good-man/

Osobno prezirem muškarce koji se tako ponižavaju. Ali to je običaj iz nekih bivših vremena.
Isto kao i ovaj da žene dvore svoje muškarce, a tek nakon njih idu za stol objedovati.
To je običaj uglavnom iz Like (valjda i negdje drugdje), a nastao je u davnim vremenima. Kad su muškarci nakon cjelodnevnog rada došli kući u male sirotinjske kuće za malim stolom nije bilo mjesta za sve. U bogatijim krajevima takvog običaja nema.

Ako netko želi zadržati običaj, tko smo mi da mu određujemo drugačije?


A kako je krenulo, još ćete vi dame imati priliku zgražati se nad feredžama i burkama.
28.12.2014. 21:25
lila:
Daj Bocko, kako uopće možeš usporediti jedno klečanje pred cjeloživotnim služenjem.
Hvala Bogu, nisu svi muškarci, a ni sve žene duboko ogorčeni, te kao takvi imaju za posljedicu ispuhavati se na sve moguće negativne načine.
29.12.2014. 14:58
Romancy:
Bocko je frustrirani MRA koji linka MRA sranje A Voice for Men čiji je alfa mužjak stranice Paul Elam jedan mali iskompleksirani jadničak i plus to još i lažljivac, kradljivac te muljator (sve što bi se i očekivalo od MRA šunda).

Bocko, koliko ste ti i slični MRA jadnici zaglibili u svjetu konspiracija protiv feministkinja ne možete smisliti ni neke valjane argumente, nego argumentirate kao djeca!

Na vojnim grobljima postoje i ženska imena, pogotovo u današnje vrijeme gdje i žene služe u vojsci (npr. Izrael). Što žene većinom ne služe u vojsci je radi protivljenja muške populacije koja većinom i drži konce svake vojske u svojim rukama. Tako da je to "što su na vojnim grobljima većinom muška imena" prvenstveno muška zasluga.

Muškarci su ti koji i izazivaju ratove i genocide. Još moram pročitat negdje kako je grupa razjapurenih žena pokrenula rat. Što muškarci izazivaju ratove i najviše ginu u njima je meni se čini prvenstveno muški problem. U Stebrenici su poubijani samo muškarci??? Kakav je to argument? U drugim genocidima su ubijane i žene i djeca. Plus su žene masovno silovane (poslje II. s. rata) i za vrijeme rata na ovim područjima. Ah da, žene su prvenstveno same krive za silovanje (po tumačenju poglavice MRA glupsona P.Elam-a)

Prisjetio si se Titanika! Super.

Možda bi trebao pročitati ovu STUDIJU (web.archive.org/web/20120417020732/http://www.nek.uu.se/Pdf/wp20128.pdf) koja se detaljnije bavi tim problemom (brodoloma i spašavanja) i vidjet češ da nije sve baš tako kako ste izmislili vi MRA ratnici sa očitim kompleksima. Spašavanje žena je više bila iznimka nego pravilo.

Uz to, taj se zakon (žene prve spašavaj) više ne primjenjuje, tako da...kao što već rekoh, izmislite druge argumente osim tih djetinjastih!
29.12.2014. 18:44
Ivana:
Osobno smatram da je 50 sekundi klečanja naspram 50 godina klečanja neusporedivo.

A što se MRA intelektualaca tiče dovoljno je reći kakav stav imaju prema silovanju, a žalosti što je mnogo onih koji opravdavaju silovanje.
Prisjetimo se samo grupnog silovanja u Zadru i koga je društvo tada osudilo.
29.12.2014. 20:39
Sebo:
Švedska studija o muškarcima i ženama ima poprilici jednaku težinu kao i talibanska studija o ljudskim pravima.
29.12.2014. 22:39
prkno:

Jeste gledali danas dokumentarac mislim da se zove eva uglavnom kao žene su neravnopravne radi nečega što piše u bibliji i muškarac sada gubi tradionalnu ulogu kao sad je zbunjen, nije zbunjen nego nevin trune u zatvoru,
29.12.2014. 22:58
zlatan:
ROMANCY, istina u ratovima su sudjelovale i žene. Herojska i moćna sovjetska Crvena Armija, koja je spasila Evropu od tame nacizma i spriječila da Hitler ostvari svoj plan o istrijebljenju Slavena, znači i Hrvata (za Hrvate je Hitler rekao da su umislili da su Aijci, ali su slavensko smeće koje treba nestati), dakle ta Crvena Armija mobilizirala je 29milijuna vojnika. Skoro tri milijuna bile su žene, od kojih su mnoge bile u prvim borbenim redovima, a mnoge su bile i heroji SSSR-a. I bivša vlast SFRJ, znači SRH je imala narodne heroje iz Drugog rata (Nada Dimić, pala mi na pamet). Ali ipak taj SSSR je imao skoro 27mil,poginulih i nestalih, golema većina muškarci. Nisam siguran, ali muškarci skoro 20 milijuna, žene tek nešto više od 7mil.
Posebno je drastičan primjer Bjelorusije, koja je izgubila više od četvrtine stanovništva u tri godine okupacije, daleko najviše ubijenih bili su muškarci. Nakon rata na jednog mladog muškarca dolazile su 3-4 mlade žene. Takav nesrazmjer u brojčanom odnsu spolova nakon rata bio je najgori u povijesti, to je isisali esenciju istočnih Slavena.
Njemačka je imala preko šest milijuna mrtvih, skoro sve muškarci. Jasno, njih je Hitler poslao da osvoje Evropu i da stvore novi životni prostor za novu germansku rasu gospodara života i smrti. 95% poginulih Nijemaca bili su muškarci !!
Sada Titanik. Jest neki su se muškarci spasili, ali većina utopljenih bili su upravo muškarci. Danas se zna da su neke muškarce ubili iz pištolja kada su pokušali ući na čamce za spašavanje. Ali najpogođenija skupina na Titaniku bili su upravo muškarci iz trećeg razreda, sirotinja koja je odlazila u Ameriku u bolji život. Njima nisu htjeli ni vrata otvoriti iz potpalublja, lijepo prikazano u filmu TITANIK.
Muškarci vode ratove? I žene također. Evo nekih. Španjolska kraljica Izabela katolička, krvoločna zločinka koja je protjerala i dala poklati Saracene i Židove iz Španjolske i koja je naredila pokollje "pogana" na novom kontinentu (Indijanci).
Ruska carica Katarina Velika (inače Njemica, nikada nije posve naučila ruski jezik!), vodila ratove protiv turskih sultana, britanska premijerka Tacher naredila beskompromisni napad na Falklande kada su ih zauzeli Argentinci, pa zločesta predzadnja kineska carica, zaboravio joj ime. E ima toga, ima.
Inače najgore i najperverznije zločinke u nacističkim logorima smrti bile su upravo ženske čuvarice. Osobito koje su bile u ženskim logorima. Čitao sam da su one zapravo bile debelo seksualno frustrirane. Zaključak za takve je................hm?
30.12.2014. 00:24
Bocko:
@Romancy

Čestitam!
Pokazivanje radikalnog feminizma u pravom svjetlu!
Rafal laži, rafal uvreda, rafal ponižavanja... i opet tako redom.

Umjesto da se spuštam na osporavanje besmislenog vrijeđanja, da citiram Mahatmu Gandhija:

First they ignore you,
then they laugh at you,
then they fight you,
then you win.

Koliko vidim, feminizam je u odnosu na MHRM (pokret za ljudska prava muškaraca) već ostavio iza sebe fazu ignoriranja i fazu podsmjehivanja.

Sada se već vodi medijski rat iz svih oružja.
I vidim da se već javlja panika u feminističkim redovima posvuda.
Meni je bilo indikativno kada je www.avoiceformen.com/ otvorio podružnicu u Švedskoj, a neke od tamošnjih gorljivih feministica su odmah ponudile suradnju.

Interesantno je da feministice u Feminističkoj Utopiji Švedskoj prepoznaju AVFM kao principjelnog sugovornika, i uočavaju da je Manosfera u cjelosti zapravo mnogo manje sklona bilo kakvom razgovoru sa feministicama.
Značajan pomak je u mnogim medijima, koji se sve više odmiču od kritike MRA , pa čak i otvoreno ispričavaju što su prije primjenjivali mrziteljsku retoriku radikalnog feminizma.


I daj mi objasni ovo da je Paul Elam KRADLJIVAC ??????
ŠTO JE UKRAO?
NEKU FEMINISTIČKU IGRAČKU?
(pitanje je retoričko, ne moraš odgovoriti)


O 'miroljubivim' ženama koje ne izazivaju ratove i nikad ne bi drugima naudile već je Zlatan nešto spomenuo.
Ja ću samo dodati LISTU OD 800 ŽENA SERIJSKIH UBOJICA:
unknownmisandry.blogspot.ca/p/index-female-serial-killers.html

I samo ću napomenuti da se žene serijski ubojice načelno bitno razlikuju od muških u jednom:
ONE PRIKRIVAJU SVOJE ŽRTVE!
Zato ih je mnogo teže razotkriti. Neke su otkrivene posve slučajno, nakon što su pobile desetine, pa i stotine!


Da kažem nešto i o ovoj naručenoj i namještenoj feminističkoj studiji:
web.archive.org/web/20120417020732/http://www.nek.uu.se/Pdf/wp20128.pdf

Obično bi bilo dovoljno reći da je studija naručena od švedskih feministica u Švedskoj.
Ali da pojasnimo - kako se nije mogao naći netko ozbiljniji da napravi namješteno istraživanje o analizi brodskih nesreća, feministice su na kraju uspjele za taj posao pridobiti dvojicu - EKONOMISTA!
Da, pored svih inžinjera, pomoraca i drugih stručnjaka.

I da se ne upuštam u dublju analizu.
Svatko može pročitati što tamo piše i zaključiti samo jedno:

Stope preživljavanja žena u izravnoj su korelaciji sa time koliko su im muškarci pomagali ili se žrtvovali.
Žene su općenito slabije i manja je vjerojatnost da prežive havariju, hladno more i druge nedaće.
Jasno je vidljivo da ako je brod tonuo polako i na njemu nije bilo panike (npr. zbog požara) da su stope preživljavanja žena veće. Posve je razumljivo da u rasulu kada vrod potone za nekoliko minuta zavlada načelo - spašavaj se kako znaš.
U brojnim slučajevima brod se zapravo nasukao blizu obale, i sve što je trebalo napraviti je preplivati 100-200 metara valovitog hladnog mora do kopna, često po noći, magli i u kaosu. I to su mnogo više uspjevali odrasli muškarci od 18 - 50 nego druge sve druge skupine brodolomaca.
U jedinom slučaju u kojem je poginulo mnogo više žena, a da je brod polako tonuo radi se o tome da su žene bile smještene u potpalublju na krmenom djelu broda i prodor vode zapriječio im je izlaz.
To mi samo govori da su te nesreće odabrane po načelu cherry picking, a ne slučajnim odabirom, što još više ukazuje na šovinističko namješteno istraživanje koje treba umanjiti argument 'Titanik'.

Sorry.
Prošla su vremena kada ste mogle podvaljivati lažna feministička istraživanja.

30.12.2014. 08:56
Romancy :
@Bocko, Paul Elam je kradljivac i lažov koji je napravio lažnu White Ribbon stranicu sa donacijskim linkom gdje sav novac ide njemu i njegovoj stranici A Voice for Men, a da ironija bude još veća, pravu White Ribbon organizaciju (koja postoji već desetljećima) je nazvao lažnom.

To rade samo hulje i ljudski šljam koji je željan pažnje, a jedino je tako može dobiti, s obzirom da mu popularnost stranice opada.

Studija koristi statistike i reference koje se mogu provjeriti. Znači mogu se provjeriti tvrdnje koje iznose.

Ti naravno ne možeš ništa opovrgnuti u toj studiji, pa si krenuo s konspiracijama i mansplainingom.

Kako tipično.
30.12.2014. 13:30
Romancy:
@Bocko, A Voice for Men nije stranica koja ima ikakve vjerodostojne argumente, pa je nemoj ni linkati jer ovdje nitko ne čita takav šund.

@Sebo, studija koristi reference i statistike koje se mogu lako provjeriti, izvoli pa dokaži da studija (nije valjana) konkretnim dokazima, umjesto konspiracijskim teorijama
30.12.2014. 13:33
Romancy:
@Zlatan,

Nabrojao si par žena koje su izazvale ratove, (koje su kap u moru) s obzirom na muškarce koji su izazvali ratove i muškarce dikatatore. Ja da krenem nabrajati muškarce "tog kalibra" bih morala sastavljati listu mjesec dana.

Njemačka Nazi partija nije primala žene, niti su žene što imale bitnog utjecaja (u odlukama). Nazi Partija je pod muškarcima napravila zakone o istrebljenju i to pod muškarcima krenula izvoditi.

To što su neke žene bile čuvarice u logorima je nebitno. Uostalom, zbog čega spominješ seksualnost tih žena? Ako su one bile seksualno frustrirane pa su radile zlodjela, zašto se ta pravila ne primjene i na muškarce koji su sve to i izazvali (+ Sovjete koji su masovno silovali Njemice) i masovna silovanja na ovim područjima ?Je su li sve to rezult muške seksualne frustracije?

Nisam nigdje napisala da nema groznih žena u ljudskoj povijesti (ima itekako žena monstruma), ali one su ništa (u brojnosti) spram kolegama muškog spola
30.12.2014. 13:49
Sebo:
Kad se uzme u obzir da žene nisu bile često na vlasti tih par žena što su ratovale dale bi zanimljivu statistiku. Gotovo sve su ratovale.
30.12.2014. 14:21
Bocko:
@Romancy
Vidiš kako te je lako cimnuti na raspravu o Bijeloj vrpci.

Da malo pojasnimo čitatelji(ca)ma.

Paul Elam nije ništa oteo, nego su radikalne feministice otele borbu protiv obiteljskog nasilja i pretvorile ju u ideološku borbu protiv muškaraca.

Ova priča počinje sa Erin Pizzey, koja je 1971. osnovala prvo u svijetu sklonište za žene žrtve nasilja, u Chiswicku u Britaniji. Većina tih prvih aktivistica zapravo i nisu bile povezane sa feminističkim pokretom; pogotovo ne sa radikalnim djelom feminizma, kojem interes i dobrobit žena nikad i nije bio stvarni cilj.
Naravno, već je tada bilo jasno da je obiteljsko nasilje kompleksan problem - da je to interakcija partnera, a ne jednostrano nasilje po stereotipu „muškarac tuče ženu“.
Upravo je pionirka Erin Pizzey prva upozorila na uzajamnost nasilja i na druge kompleksne odnose među partnerima. Poznata je njena izjava : „Od prvih 100 žena koje su došle u moje sklonište , 62 su bile jednako ili više nasilne nego partneri od kojih su pobjegle !“
Pizzey je o svom radu i o svojim spoznajama objavila nekoliko knjiga - između ostalih „Prone to violence“ i „The emotional terrorist and the violence prone“. U tim knjigama Pizzey tvrdi da su mnoge od žena koje dolaze u skoloništa kao žrtve u stvarnosti imaju takvu osobnost da su sklone nasilnim partnerima. One odabiru takve partnere i nasilne veze, te kad odu od jednog takvog nasilnika u pravilu nađu drugog sličnoga. Takvo ponašanje Pizzey opisuje kao neku vrstu ovisnosti.
U studiji „Comparative study of battered women and violence prone women“ zajedno sa dr. Johnom Grayfordom Pizzey pravi jasnu razliku između žena koje su ne svojom krivnjom žrtve, i „violence-prone women“ koje su „žrtve vlastitog i partnerovog nasilja“.
Erin Pizzey i njena obitelj je zbog njenog djelovanja i sama postala žrtvom nasilja iz feminističkih krugova. Bila izložena prijavama, teroru i prijetnjama smrću od strane radikalnih feministica, koje su nasilno preuzele „borbu za žene žrtve nasilja“. Njen pas kućni ljubimac ustrijeljen je, a dobivala je u prijetnje podmetanjem bombe. Na kraju je morala napustiti Britaniju. U međuvremenu se i dalje bori za prava žena, ali i muškaraca. Osnovala je 2007. prvo sklonište za žene žrtve nasilja u arapskom svijetu, u Bahreinu.


ERIN PIZZEY JE PRIJATELJICA PAULA ELAMA!

Da, dobo ste pročitali!

Paul Elam je zakupio domenu whiteribbon.org/

U međuvremenu su po svijetu osnivane feminističke organizacije Bijele vrpce kojima je jedina svrha djelovanja dezimformiranje javnosti o stvarnom karakteru obiteljskog nasilja. Parolom "Zaustavimo nasilje nad ženama" te kampanje zapravo šire mržnju prema muškarcima, i zanemaruju djecu i muškarce koji su žrtve nasilja žena.

Paul Elam je aktivirao whiteribbon.org/ i poklonio site Erin Pizzey!
Od studenog 2014. je vlasnik i voditelj organizacije Whiteribbon.org, jedine organizacije Bijele vrpce koja širi istinu o obiteljskom nasilju i ima motto : Zaustavimo nasilje prema svakome!

PAUL ELAM JE VRATIO BORBU PROTIV OBITELJSKOG NASILJA U RUKE OSOBE KOJA JE SVE I ZAPOČLA - bez ideologije mržnje koju propagira radikalni feminizam.
30.12.2014. 16:46
Bocko:
@Romancy

Razumijem potpuno tvoju frustriranost sa www.avoiceformen.com/
(kojem inače ide više nego dobro obzirom da svakih 12 mjeseci podupla broj čitatelja.)


Za razliku od Manosfere , ovdje se okupljaju muškarci i žene koji misle i organiziraju se. Iako je većina ovjava zapravo prenošenje linkova na razne vijesti iz drugih medija, tu objavljuju vrlo kvalitetni autori koji analiziraju sve i objavljuju članke i misli koje sve više citiraju drugi intelektualni sajtovi.
Članci koji razotkrivaju istinu o povijesti mizandrije , o diskriminaciji muškaraca posvuda, o budućnosti koja će biti sve samo ne lijepa za feministice.

A da se zadržimo na ovoj kampanji Bijele vrpce.

Tako je AVFM razotkrio financijsku bilancu KANADSKE Bijele vrpce:
www.avoiceformen.com/mens-rights/domestic-violence-industry/white-ribbon-canada-cashes-in-on-the-suffering-of-children/

PREKO 80% DONACIJA POTROŠE NA PLAĆE I VLASTITE TROŠKOVE.

A ovdje je i financijska bilanca AUSTRALSKE Bijele vrpce :
www.avoiceformen.com/feminism/feminist-lies-feminism/white-ribbon-australia-fraud-exposed/

Oni su sav novac podjelili u plaće, putovanja i troškove kampanje za donacije kojima si plaćaju plaće i putovanja.
Čak su i na gubitku za nekoliko stotna tisuća dolara.


Dakle, to su feminističke organizacije kojima je jedina svrha prikupljati donacije za vlastite plaće i širiti dezimformacije o obiteljskom nasilju te mržnju prema muškarcima.Eto, o tim i mnogim drugim interesantnim stvarima se piše na www.avoiceformen.com/

A čitateliji i čitateljice se o svemu i sami mogu uvjeriti na danom linku.Inače, mnogim ogorčenim muškarcima na Manosferi baš se i ne sviđa AVFM - čine im se 'previše mekani' prema feminiszmu.
Istina!
Pogledajte:
www.avoiceformen.com/mens-rights/davis-aurini-the-mhrm-and-the-manosphere/
30.12.2014. 17:19
:
@Romancy

Na budalaštine o tome kako su žene u načelu svetice a muškarci gotovo svi odreda nasilnici i silovatelji doista ne treba trošiti riječi. Ne postoji niti jedna psihološka teorija ili studija po kojoj bi žene bile manje sklone mržnji, zavisti, posesivnosti i egocentričnosti, naprimjer. Štoviše, ja bih se čak usudio reći da su žene u biti narcisoidnije od muškaraca i da ih je samo jasno postavljen društveni sustav "omekšavao" i usmjeravao ka empatiji. Ženska veća egocentričnost lako se može objasniti evolucijskim i društvenim imperativima, tj. usko je povezana i sa psihološkim i sa biološkim aspektima majčinstva gdje usmjerenost na sebe korelira s posljedičnom usmjerenošću na dijete. No danas... kad je majčinstvo "oduzeto" ženama, ostaje često samo narcisoidnost.

www.covermagazin.com/selfhelp.php?NID=3915

"Prema istraživanjima provedenim u SAD-u, u zadnja dva desetljeća došlo je do porasta narcisoidnosti za oko 67 posto u odnosu na ranija razdoblja, iako ovaj put uglavnom kod žena. Vjeruje se kako trenutno oko 10 posto populacije pati od narcisoidnosti do te mjere da se može smatrati poremećajem osobnosti."

I to uopće nije čudno. To i osobe koje s psihologijom i psihijatrijom nisu na ti, vrlo lako u svakodnevnom životu mogu primijetiti. Narcisoidnost je dobrim djelom vrlo vjerojatno povezana s odgojem u svom najširem smislu, dakle, ne samo s kućnim, nego i s društvenim imperativima, a koji su danas, pogotovo za žene, patološki. Zabrinjavajuće je sljedeće: "Ono što je znanstvenike više zabrinulo od porasta broja narcisa je smatranje narcisoidnosti "normalnim" stanjem – kulturološku promjenu u kojoj se i nenarcisoidni ljudi zavode stavljanjem naglaska na materijalnom, fizičkom izgledu i slavi.
Prema znanstvenicima fokus na samo-divljenju uzrokovao je kulturološki pomak od realnosti prema životu u svijetu mašte."

I još samo malo o agresivnosti. Muškarci su zbog više testosterona agresiju više ispoljavali "manifestno" i fizički (barem sve do nedavno, sada i tu vidimo drastične promjene -

www.jutarnji.hr/sve-vise-djevpjcica-tuce-svoje-roditelje/1263516/

"Prema njezinu istraživanju, u 16 posto slučajeva obiteljskog nasilja žrtve su upravo roditelji. Oko 16 posto roditelja izloženo je psihičkom nasilju, a pojava je najučestalija u jednoroditeljskim obiteljima, s time da su žrtve najčešće majke. Jasminka Zloković navodi da je učestalost u takvim obiteljima do 29 posto, što je vrlo visoka brojka i “u prijevodu” znači da je praktički svaka treća samohrana majka izložena nasilju od strane svojeg djeteta. Tjelesnom nasilju izloženo je oko 5 posto roditelja, što je, kaže dr. Zloković, i dalje vrlo visoka brojka. POSEBNO ZABRINJAVA ŠTO MEĐU DJECOM KOJA TUKU RODITELJE PREVLADAVAJU DJEVOJČICE."

Inače, žene su oduvijek višestruko više bile sklone pasivnoj agresiji, a sada očito sve više postaju i fizički i "manifestno" agresivne. Da ne spominjem Granični poremećaj osobnost koji uglavnom imaju žene i koji je bojim se također prilično u porastu i od kojega psihoterapeuti bježe kao Vrag od tamjana.

Tako da jedna topla preporuka, ne piši o stvarima o kojim nemaš pojma.
31.12.2014. 11:48
Sebo:
Ovo sa djevojčicama koje tuku roditelje lako je objašnjivo. Žene fizički ne napadaju muškarce jer su slabije. Samo zato. U slučaju kada su jače ili ravnopravne jednake su šanse da će pribjeći fizičkom nasilju kao i kad su muškarci u pitanju.
Samohrane majke nemaju prednost fizičke snage i nema oca koji bi spriječio agresiju djevojčica. Zato takvi rezultati.
Isti slučaj je kod lezbijskih parova koji su po statistikama veze sa relativno najvećom količinom nasilja.
Kada ne bi bilo feminističkog pristiska i urlanja provela bi se mnoga istraživanja koje bi drastično izmjenila pogled na određene pojave. Muškarci uglavnom nisu obuhvaćeni anketoma gdje se istražuje nasilje u obitelji ili se pitanja odnose isključivo na njihov odnos prema ženi a nikad suprotno.
31.12.2014. 13:53
Romancy:
@Bocko

WhiteRibbon je organizacija osnovana u Kanadi prije dva desetljeća kad je anti-feminist Marc Lepine (heroj Men's Rights pokreta) masakrirao ženske studentice inžinjeringa jer je mislio da ženama nije mjesto u inžinjerstvu.

Nakon što se je par MRA glupsona (s pravom) zapitalo zašto je AVfM tako netransparentna stranica i da više ne žele donirati lovu, gnjidica Paul Elam je priznala da ne želi transparentnost jer novac doniran se i koristi za njega osobno.


"Does this include paying me? In a word, yes. Donations are used to meet my personal living expenses (www.avoiceformen.com/allbulletins/on-the-question-of-financial-transparency/)"

S obzirom da je gnjidica priznala da novac doniran njegovoj lažnoj fake stranici WhiteRibbon ide isključivo za uzdržavanje A Voice for Men-a - znači za uzdržavanje njega osobno.

Tako nije ni čudo da je gnjidica napravila scam stranicu, jer da je gnjidica napravila svoju nezavisnu stranicu sa donacijama onda bi morala i opravdati u koje svrhe aktivizma ide novac, a to ne može pravdati jer aktivizma nema i novac ide njemu osobno.

Hahaha baš mi je drago što vas stari prdež tako trolla, dok mu stranica sve više gubi na popularnosti
31.12.2014. 14:29
Romancy:
@Sabo/Provokator

Wishful thinking.

Žene nisu nasilnije od muškaraca niti je manje ženskog nasilja jer su žene slabije.

Uzmimo primjer SAD-a i oružja.

Oružje je legalno i dostupno (za oba spola) jednako. Svejedno muškarci više kupuju i koriste oružje.

Što objašnjava činjenicu da svi (osim jednu/dvije iznimke) Shool Shooting masakri počinjeni sa strane muškaraca, a ima ih oko 100

Zbog čega žene/cure ne rješavaju svoje probleme tako što upadaju u škole i pucaju po profesorima i kolegama? Oružje im je jednako dostupno kao muškim kolegama, zbog čega je onda 98% masakara počinjeno sa strane muškaraca?
31.12.2014. 14:45
Romancy:
Ah da, zaboravila sam navesti da statistike pokazuju da su muška i ženska djeca/teenageri/studenti podjednako izloženi bullyingu pa me zanima zašto su ipak muškarci ti koji se odlučuju na shootinge i sl. masakre?
31.12.2014. 14:53
Sebo:
Povijesno gledano oružje je muška stvar. Kako se društvo bude rješavalo tv. rodnih uloga cure će sve češće za osamnaesti dobivati razne gunove za poklon. Sve će to doći na svoje mjesto. Raspižđena žena možda je i agresivnija od muškarca koji je napravo masakr. Samo je krhko povijesno naslijeđe dijeli od trenutka kada će u ruke uzeti shoot gun i obračunati sa onim koji joj stanu na put. Muškarci su uvijek krajnost. Možda zbog testosterona, a možda zbog toga što ga je tata učio kako pucati a ne njegovu sestru. Vi to zovete patrijarhat samo neće on nestati več će se žene prilagoditi tom stanju jer je ono prirodno. Tko je jači taj kvači. Kad kažem prirodno ne kažem da je to i dobro ali idealnog društva nikad neče biti. To što imamo je vrhunac razvoja i stvoreni su uvjeti da se žene uklope sa svim dobrim i lošim što tu pripada.
31.12.2014. 15:16
Sebo:
Tko štuje Marca Lepina ti lažljivice feministička? Povuci uvredu smjesta. On je vaš heroj jer ste našli debila kojeg možete prikazivati čitavom svijetu i sa njim poistovječivati sve muškarce pri tom izigravajući žrtve.
Evo šta se po feministicama smatra štovanjem Lepina:
Oh, right it's thath time of the year again here in Canada where all man are blamed for the action of what psychopat did decades ago.

Ovo je citat sa reddita koji po feministicama dokazuje njegovo štovanje. Maloumno. I još se u propagandnom članku dodaje

Every year, when Canadians remember December 6, 1989, with a white ribbon and pledge to end violence against women, they repeat the mantra: Don’t blame all men, don’t say we’re all monsters. Reddit’s men’s rights page lights up with criticism that Lepine was mentally ill and it was not really about women.

Više ne smiješ reči ni "ne, mi muškarci nisam kao Lepine" a da se to ne proglasi štovanjem i mizoginijom. Sram vas bilo
31.12.2014. 16:59
:
Evo, Sebo me je pretekao. Inače što se tiče nasilja u obitelji između muškaraca i žena Bocko je sve rekao. Tu je riječ o izuzetno složenoj interakciji, svojevrsnom izopačenom emocionalnom sadomazohističkom odnosu koji uglavnom nije onakav kakvim ga predstavlja bajna feministička ideologija: žena=svetica; muškarac=gnjida. Stvari su tu ne malo, nego puno složenije.

Tradicionalno, moglo bi se reći da su muškarci bili skloniji izravnom, fizičkom nasilju, a žene neizravnom, prikrivenom, ali to se uvelike mijenja - na što sam već stavio linkove.

Školski masakri rubna su i za ukupnu pojavnost nasilja zanemariva pojava; no kad već spominješ školu kinjenje djevojčica (i dječaka) koje čine druge djevojčice i djevojke nipošto nije zanemariva pojava. Upravo suprotno. O tome se već dosta govori i piše i nojevsko zabijanje glave u pijesak i lupetanje po istoj mantri postaje već pomalo zamorno.

Što se tiče oružja, i tu očito ne poznaješ činjenice. Ženske bande, primjerice, a kojih u nekim dijelovima SAD-a ima popriličan broj, nisu ništa manje brutalne i smrtonosne od muških i najnormalnije koriste vatreno oružje. Ili žene koje su preuzele narkokartele od muževa u Meksiku. Dapače! Znaju biti i brutalnije od muškaraca.

Zato ti doista toplo preporučujem da ne lupetaš o stvarima o kojima nemaš pojma. Jer da imaš onda bi znala da psihološki ne postoji nikakva bitna razlika u agresivnosti između muškaraca i žena. Kao ni u drugim negativnim osjećajima i stanjima. Zapravo, moglo bi se reći da suvremene žene postaju i agresivnije i nasilnije od muškaraca, kad bi se zbrojili svi oblici nasilja i agresije. Ali da bi se moglo o tome kompetentno raspravljati ipak treba znati malo više od nekoliko pročitanih smiješnih feminističkih pamfleta.
31.12.2014. 17:26
Sebo:
Feminizam se uspješno izborio da žene mogu ravnopravno činiti nasilje iako su slabiji spol. Starije generaciji nisu toga svjesne ili ih ne zanima ali mlađe to koriste. Istraživanja iz UK i USA to pokazuju i tamo su mlađe žene izjednačene po fizičkom nasilji. Po psihičkom su nas odavno pretekle.
Sva ova propaganda koja je vidljiva i iz kanadske bijele vrpce dovela je do toga da se na muškarca gleda kao nasilnika. Iako fizički slabije žene su ohrabrene pa sve češće fizički maltretiraju partnere znajući da jej u slučaju pružanja otpora dovoljno okrenuti broj policije i "dati ga uhititi". Ovaj izraz vrlo je čest u američkim filmskim i TV uratcima pa bi se mogao reći da je potao mainstream. Ako ti muž odgovori na nasilje dovoljno je uplakanih okica dočekati policiju a sustav će se pobrinuti da samelje muškarca. Obično najebu oni neagresivni jer je ženama jasno da pravog nasilnika ne smiješ dirati. Policija možda dođe prekasno.
Svaki put kada se ode u krajnost najebu prave žrtve nasilja jer su nasilnici vrlo dobri glumci a sustav nije toliko glup da ne bi prozreo feministčke igre. Posljedica je da pravi i lažno optuženi nasilnik dobiju iste kazne. Jedini štos je što je lažnooptuženom muškarcu srušen čitav svijet a pravi nasilnik je dobro prošao i imat će vremena dovršiti započeto. Ali koga više boli ona stvar za prave žrtve nasilja osim ako to nije u svrhu samopromocije.
31.12.2014. 17:45
:
"A Tennessee woman is facing multiple charges including attempted first-degree murder for driving around shooting at people, leading a police chase, and pointing her gun at an officer.
Julia Shields, 45, drove around a Chattanooga neighborhood Friday just before 4pm dressed in body armor, randomly shooting into vehicles, WRCB reports.

Officers responded to a call from two victims who said Shields pulled up to their vehicle at a stop sign in a dark colored sedan and began firing into the car. No one was reportedly hurt."

www.dailykos.com/story/2014/12/30/1354762/--White-Woman-Goes-on-Shooting-Spree-yet-somehow-isn-t-automatically-Killed-By-Police?detail=facebook#

Mislim da ovom nije potreban nikakav komentar.
31.12.2014. 17:50
Sebo:
Pazi ovo www.kirotv.com/news/news/crime-law/woman-charged-random-grocery-store-shooting-3-men/nQ9q4/

Žena ušla u dućan i pucala na muškarce jer ih mrzi. I to je otvoreno rekla. I šta bi mi sada trebali uzeti nju za primjer kako sve žene mrze muškarce i dokaz mizandrije? Možda i bi. Feministice nemaju takvih dilema.
31.12.2014. 19:20
:
To je zato što ljudi uglavnom žive kao nojevi. Tako sve je očitije da našim vrlim feministicama i feministima, manginama i bijelim vitezovima nije jasno što je došlo tim zaostalim, zadrtim muškarcima. Koji im je đavo? Do sada su krotko šutjeli, a sad niču buntovnici kao gljive poslije kiše i samo sipaju tamo neke dokaze, argumente... i kako da sada čovjek više neargumentirano raspravlja, laže i podmeće?

Pa sve više ima članaka po raznim liberalnim i profeminističkim portalima koji s nemalim čuđenjem i zgražanjem navode čak i neke citate nas ovdje.

E, pa hvala Vam!

A ono što mene začuđuje je to da ovdje na Libeli gotovo da nema mangina i bijelih vitezova. Pa gdje su vam zaštitnici feministice - kako da je tako malo feminista?

Čovjek bi od feminističkog portala očekivao da vrvi (i) feministima.
31.12.2014. 19:58
Sebo:
Mirna feminiatička oaza malo je uzdrmana dolaskom muških barbara. Šteta što smo toliko glupi i neinformirani pa uvažene feministice neče raspravljati sa nama. Idemo napraviti malu novogodišnju kladionicu. Koliko če još biti dozvoljeno komentiranje na ovom portalu? Prva faza gdje će se brisati komentari koji nemaju veze sa temom je najavljena. Mislim da je proljeće nekakav dead line do kojeg će se Libela pretvoriti u Voxfeminae. Znači ponovo neograničeno pljuckanje po muškarcima i kuknjava nad ženskom diskriminacijom.
31.12.2014. 20:29
Katarina:
Tema gore navedena govori o tome da se mi ljudi pokusavamo ljepse izrazavati i poceti sa postovanjem odnositi jedni prema drugima a ne crniti jedne druge i ponizavati i koristiti razlicite nacine da se kritizira i muski rod i zenski,zalosno sto vecina ima takav stav hvala Bogu da je meni podareno da imam srce da volim svojeg muskarca i da vidim i dobru i losu stranu njega ali i znam i svoje lose i dobre strane,svi ljudi imaju i dobro i lose u sebi.A ako je vama takva sreca da blatite zenski i muski rod neka vam bude,nije lijepo ali sta se moze,nemam vise komentara na takve niske udarce priznajte vise oboje su strane krive,kome drago ili ne ali je istina...Sretna nova i da mi budete pametniji i sretniji:-)
31.12.2014. 21:14
Sebo:
Katarina ti budeš završila kao meni prelijepa i predraga Kaley Cuoco (Big Bang Theory).
Ženska se usudila izjaviti kako nije feministica. Pogledajte komentare na društvenim mrežama i vijestima koji o tome govore.
Najviše mi se dopadaju komentari koji govore kako bi se trebala bolje informirati što je feminizam jer nema pojma o feminizmu i zato ni ne zna da je feministica LOL
Sad se stvarno pitam mogu li feministice uopće bolje od onog što slušamo i ovdje. Kad razmislim ne mogu se sjetiti da sam imao prilike gledati feministice kako negdje raspravlja sa nekim suprotnog mišljenja. Uvijek su u studiju sve feministice ili su prisutni samo njihovi istomišljenici. Ili daju ekskluzivni interview. Sjećam se samo nekih tamo američkih zabavnih emisija za mase gdje uglavnom posramljuju i krešte bez da raspravljaju ili odgovaraju na pitanja. Feministice da li ste vi uopče sposobne za ikakvu raspravu?Sretna 2015.
31.12.2014. 21:35
muško:


borci za prava muškaraca i borci za prava žena trebaju naći zajednički jezik u postizanju zajedničkog cilja ravnopravnosti spolova i pravednijeg društva
31.12.2014. 23:23
Bocko:
@Romancy

Klevete da Paul Elam uzima novac iz kampanje Bijele vrpce su kazneno djelo po čl. 149. Kaznenog zakona, i to je utuživo čak i ako to ovdje objaviš pod nickom.
Optužbe za klevetu možeš se osloboditi jedino ako dokažeš da je ono što tvrdiš istina.
Samo za info.


Nisam do kraja siguran jesi li tu klevetu izrekla zato jer si se zbunila , ili iz čiste zlobe.
Naime, ta obavijest što ju citiraš a koju je dao Paul Elam odnosi se na sajt www.avoiceformen.com/ a ne na whiteribbon.org/
Stranice imaju sličnu grafičku podlogu jer je Paul dao grafičku podlogu i sve ostale cake kada je site Whiteribbon.org darovao Erin Pizzey.

Osim toga, Whiteribbon.org je aktivna tek od 10 mjeseca 2014., a Paul je ovaj intervju koji si linkala dao još 5. siječnja 2014. - mjesecima prije nego je Bijela vrpca Erin Pizzey koja promovira "zaustavimo nasilje prema svakome!" postala aktivna.


Intervju Paula Elama odnosi se dakle na aktivnosti i donacije AVFM.Sada kada smo to raščistili, da te pitam:

ZAŠTO JE TEBI SPORNO DA SE NEKI AKTIVIST FINANCIRA IZ PRIVATNIH DONACIJA?

ZAR BI TREBALI BAŠ SVI VOLONTIRATI?

Naime, samo u Republici Hrvatskoj postoji stotine, možda i koja tisuća zanimanja koja nisu ništa drugo nego PROFESIONALNE FEMINISTICE.
Sve one dobivaju soju plaću izravno iz proračuna.

Osim njih, postoje još tisuće drugih , kojima je feminizam glavna dopunska djelatnost, ili ga posredno rade kroz ili uz svoje glavno zanimanje, a sve te djelatnosti se financiraju iz proračuna, ništa izravnim donacijama.
Sada te brojke pomnoži sa bar 50 ako želiš usporediti sa brojem proferionalnih iz proračuna plaćenih feministica u USA.
A plaćene su da šire ideološki kult sustavne diskriminacije , pa i mržnje prema muškarcima kroz plasiranje sustavnih dezimformacija i lažnih statistika. I za provođenje tih ideja u praksi.

Isto tako, uopće te ne dira da se desetine zaposlenica iz feminističkih kampanja Bijele vrpce financiraju sredstvima koja isto potiču više od države i raznih tvrtki nego od osobnih donacija, a pritom skoro sve podjele u plaće, a osnovna djelatnost im je širenje dezinformacija o obiteljskom nasilju.

Paul Elam ima svoju stranicu, i većinu tamo objavljenih članaka daju razni aktivisti potpuno volonterski. On sam je aktivan sada po cijele dane, što potvrđuju i brojni komentari. Zar bi trebao živjeti od zraka? Nisam našao niti jedan negativan komentar u vezi toga.

Oktivzam za prava muškaraca nije biznis kao što je to postao feminizam.
Da se bilo tko od nas aktivista želi obogatiti, bavio bi se nečim drugim.
03.01.2015. 08:33
muško:

@ Bocko, cijenim tvoju borbu za stvarnu ravnopravnost spolova ali u RH nema tisuće profesionalnih feminiskinja još će ispast da je feminizam jedna od jačih indutrijskih grana, a u prihodima često imaju i donacije iz inozemstva što pozitivno utječe na platnu bilancu, jednom slušao na radio Splitu bila žena koja radi za neku feminističku udrugu iz Omiša nikad čuo za nju, bave se ekumenskom povezivanju žena iako feminizam ne voli baš crkvu, ali opet kazu da nemaju egzistecijalnih briga da putuju po svitu da im je cilj da žena ne bude objekt nego subjekt finaniraju ih neke međunarodne organizacije, jel znaš da samo EU daje 55 miljardi za pomoc zemljama u razvoju, a koliko daje da udruge ko će znat iako bi ja volio da se ljudi svoj novac mogu direktno dati kome zele recimo Marijini obroci jamće da će gotovo sav novac završiti kod potrebitih, a recimo neke ugledne fondacije čak i ona od billa Gate otkriveno je da večina novc iz te fondacije ne dođe do potrebitih
03.01.2015. 10:14
lila:
@Bocko, možeš li mi molim te objasniti, i kako doći do informacija koliko je to feministica i na koji način izravno plaćeno iz proračuna.Molim vjerodostojne i istinite podatke potkrijepljene dokazima.
03.01.2015. 11:15
još jedno muško :
Lila, sve NVO uduge imaju godišnja izvješća iz koijh je vidljiva struktura prihoda i rashoda. Odi na CESI, B.a,B.e... Sve je tu.
Kada je riječ o povlačenju sredstava iz EU ne treba zaboraviti da Hrvatska i uplaćuje u te fondove. Na žalost za sada povlačimo manje nego što ulažemo.
Treba napomenuti da postoje i donacije vlada pojedinih država tako da se financiranje ne svodi isključivo na državni proračun tj. financiranje novcem koji je prikupljen iz poreza građana, a do udruga dolazi i na druge načine osim iz same stavke "uplaćeno iz državnog proračuna".
Ja čak ne vidim ništa problematično u tome, ali vidim problem u načinu na koji udruge za različite "ravnopravnosti" promiču svoje ideje. Nerijetko se radi o podvaljivanju ideologije pod ljudska prava
U stvari moglo bi se reći da se jedino Libela približila onom što u imenu zagovara. I to isključivo dopuštajući nama muškarcima da kažemo što nas muči putem komentara.
03.01.2015. 12:43
Bocko:
@Romancy

Gamil Gharbi ( alias Marc Lepine) je u pokretu za ljudska prava muškaraca bio apsolutno nepoznata osoba dok se nije počelo prije godinu dana pričati o teškoj korupciji i pronevjerama i trošenju novca samo na plaće u feminističkim kampanjama bijele vrpce (dao sam linkove).
Ja sam tada tek prvi put čuo za njega. Možda je taj strašan događaj iz 1989. ostao nekako u sjeni velikih društvenih preokreta koji su se događali u svijetu (kraj Hladnog rata i raspad istočnog bloka).

U stvari, Gharbi je postao 'heroj' feminističkog pokreta nakon što je jedan drugi manijak - Elliot Rodger - napravio pokolj u kojem je ubio četiri muškarca i dvije žene.
I taj Gamil Gharbi /Lepine je isto ubio 4 muškarca uz 14 žena, ali ubijeni muškarci se uvijek nekako prigodno prešućuju. Muškarci i njihova patnja za feministice su čini se potpuno nevažni.

Zašto su zapravo Elliot Rodger , a nakon njega i Gamil Gharbi došli u fokus feminističkih jurišnica?

Zato jer je unatrag godinu dana feministički lobby počeo shvaćati da se sa MHRA mora računati kao sa ozbiljnim i opasnim protivnikom. Tu je i presudan utjecaj novog medija - interneta. Druge medije feministički lobby uspješno stavio pod kontrolu.
Feministice su izbezumljene jer u svakoj razumnoj raspravi na forumima budu redovito i s lakoćom satrte argumentima od strane MHRM aktivista , a feminističke laži i mitovi sada se otvoreno izlažu ruglu.

Zato je feminizmu bio potreban novi motiv, novi borbeni poklić iza kojega će se snage feminizma pregrupirati i krenuti u novi napad. Sve muške aktiviste se u bjesomučnoj kampanji optužuje da su obožavatelji tih manijaka, sto možemo eto vidjeti i ovdje.

Uostalom, imamo mi u RH i svojih 'konja za trku' - onoga Oraškića, pa onoga Kihalića.
Feministice vjerojatno potajno slave kada se dogodi da koji takav manijak krene 'uzimati pravdu u svoje ruke'. Onda se godinama može na takvom ekstremnom primjeru graditi kampanja "protiv nasilja nad ženama".

Uzaludno se iz redova aktivista za prava muškaraca poziva da se više pažnje obrati prema mentalnom zdravlju muškaraca i da se prestane muškarce i očeve sustavno šikanirati u postupku razvoda i u epidemiji svih mogućih lažnih prijava, kao i da prestane sveopća demonizacija i ponižavanje muškaraca u društvu.
Jedna od poslijedica toga je da u dobi 25-55 godina ima 7-10 PUTA više samoubistava muškaraca nego žena.

Ali umjesto da se sa takvim kampanjama prestane, muškarce se samo još više ponižava i demonizira.
03.01.2015. 14:03
Bocko:
@Lila
@muško

Kad ja govorim o profesionalnim feministkinjama (i feministima) koji dobivaju plaću iz proračuna, vi ste odmah pomislili da se radi o nekakvim aktivisticama.
NE !
RADI SE O DRŽAVNIM SLUŽBENICIMA !

1. CZSS - Centri za socijalnu skrb.
Tamo rade stotine službenica koje svakodnevno provode feminističku ideologiju tako da sustavno šikaniraju i diskriminiraju očeve u postupku razvoda.
Pritom se posve rutinski rade kaznena djela krivotvorenje službene isprave (čl. 279. Kaznenog zakona) i davanje lažnog iskaza (čl. 305. KZ)
Praktično je svaka djelatnica ( ili djelatnik) koji je ikada vodio konfliktan razvod napravila takvo kazneno djelo.
Obzirom je to djelo napravjeno temeljem ideoložke netrpelivosti prema muškarcima , radi se o profesionalnim feministicama.
Neke od njih čak sustvno instruiraju žene u konfliktnim razvodima kako da podnose lažne prijave protiv muževa za obiteljsko nasilje, seksualno nasilje i pedofiliju. Takve prijave obično se i podnose tim redom - prvo ide najblaža prijava - za obiteljsko nasilje. Ako ona ne urodi plodom (otac ne odustane od borbe za skrbništvom - onda se podnose baknadno i optužbe za seksualn nasilje i pedofiliju.
Sve se to radi rutinski.
Psihologice rutinski pišu vještačenja u kojima se očevi prikazuju kao nasilnici, ovisnici i psihički poremećeni, a majke čak i ako su ovisnice ili imaju debeo dosje ozbiljnih psihičkih problema prikazuju se kao dobre i mile i bržne osobe.

2. Policija
Pri policiji postoje stotine policijskih djelatnica koje su 'specijalizirale' rad sa djecom žrtvama nasilja i sa obiteljskim nasilnicima.
Njima dolaze (osm pravih nasilnika) i svi ovi mnogobrojni lažno prijavljeni muškarci. Njima se onda sustavno prijeti svime i svačime (obično dugotrajnim pritvorom zbog kojega će izgubiti posao) nagovara ih se da priznaju makar kakvo manje i blaže kazneno djelo pa će ih pustiti.
Uglavnom, takva ispitivanja su totalno ideološki pristrana i šikaniraju se muškarci. Prijave protiv žena rijetko se uopće i istražuju, osim kada se radi o ozbiljnom nasilju nad djecom.
Problem je u tome što većina iskusnih policijskih istražitelja odmah može procjeniti radi li se o lažnoj prijavi. Ali se svekjedno vrši pritisak da muškarac/otac nešto prizna, jer tako automatizmom gubi bitku oko skrbništva.
Pritom se uopće ne istražuje koliko je prijava žene osnovana ili ne . A za mnoge prijave u postupku razvoda odmah se vidi da su lažne. Primjer - postupak na CZSS traje mjesec dana, i majka se iznenada sjei (nagovorena od neke djeatnice CZSS ili poznanice iz feminističke udruge) da je otac od rođenja djeteta seksualno zlostavljao dijete!
I takva se prijava onda bez pardona istražuje kao istinita, i traje bar dok sud ne odluči da dijete ide majci a ocu su zabranjeni susreti sa djetetom.
Sve takve policajke i policajci čine i kazneno djelo iz čl. 302. st 2. - neprijavljivanje kaznenog djela.
Se te policijske službenice su profesionalne feministkinje.

3. Sve osobe koje u opisu svog radnog mjesta imaju 'PROVOĐENJE RAVNOPAVNOSTI SPOLOVA'.
Radi se o stotinama državnih službenica (i pokojem službeniku) koje rade u svim mogućim institucijama. Pritom nam je svima jasno da se ne radi uopće o 'ravnopravnosti spolova' jer se nitko ne bavi niti temeljnim pravima muškaraca.
Radi se uglavnom o protekciji žena.

Te službenice rade u uredima pravobraniteljica, u uredina Vlade, pri svim ministarstvima, u svim većim gradovima, pri administraciji županija, itd , itd.

Evo dat ću jedan primjer.
Gospođa Simković je po struci inžinjerka i radi u ministarstvu poljoprivrede. Ali ona je napravia ovo istraživanje:
www.ured-ravnopravnost.hr/site/images/pdf/101%20pitanje%20za%20seosku%20enu%20--%202.pdf

Što je rezultiralo i šovinstičkim novinskim člancima:
www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/216094/zene-na-selu-imaju-pravo-glasa-samo-kad-je-u-pitanju-rucak.html
Istraživanje je upravo odvratno pristrano, i prikazuje muškarce na selu kao same nasilnike i neradnike, a žene mkao mučenice koje žive u tuđoj nekretnini , sve same rade i RAĐAJU U PROSJEKU ČETVERO DJECE.

Odvratno, lažno, i pronevjera novca poreznih obveznika namjenjenih poljoprivredi za lažno istraživanje.

A takvih primjera ima posvuda. Stipendije za žene u znanosti, za žene poduzetnice ....
Sve te osobe koje to rade su profesionalne feministice.


4. Akademska zajednica
U stvari, feminizam je najjači u akademskoj zajednici, a dobar dio profesora i profesorica na društvenim fakultetima zapravo su profesionalni feministi(ce).
Jednako tako i ustanove poput instituta Ivo Pilar.
Gotovo svi feministički radovi i doktorati potiču otamo.
Kako onda te sve osobe nisu profesionalne feministice?

Dobivaju plaću i stipendije za širenje feminističkih ideja.
Pritom se čak odstupa od osnovnih akademskih načela da su akademski radovi podložni konstruktivnoj kritici i da član akademske zajednice mora uvjerljivo obraniti svoj rad!
Ali čini se da se feminističke 'radove' u akademskoj zajednici baš i ne smije previše argumentirano kritizirati!

5. I da završimo sa vojskom i uredom predsjednika.
Generalica Garašić nije vojnu karijeru izgradila na vojnim pitanjima.
Bla je u misiji u Afganistanu kao stručnjakinja za - RODNA PITANJA !
A što je to nego - profesionalna feministkinja?

Je li ovo dovoljno, ili da nastavim dalje?

Gomile poluprofesionalnih aktivistica po raznim udrugama koje se financiraju iz proračuna - to evo nisam ni spomenuo.
03.01.2015. 15:31
još jedno muško:
Kad smo kod mentalnog zdravlja muškaraca ne smijemo zaboraviti na mentalno zdravlje djece i to osobito muške. Zašto osobito muške? Sve je veći broj obitelji samo sa majkom gdje djetetu nedostaje muški uzor. Ta situacija dijete prati i u najvećem dijelu sazrijevanja i odrastanja gdje nije nemoguće da tek sa 16 godina u srednjoj školi upozna neki od muških autoriteta. Nekoliko milijuna godina evolucije ostavilo je posljedice koje ne možemo zbrisati kratkotrajnim socijalnim eksperimentom. Svakom djetetu u njregovom odrstanju, a posebno muškom, potreban je muškarac od kojeg će naučiti neke stvari koje majka ne može ponuditi. Ako takvog uzora nema onda ga dijete bira samo. Zato nas ne treba čuditi veliki broj delikvenata među muškim tinejdžerima koji često za uzor biraju mentalno nakazne i nestvarne tipove poput onih iz holivudske blockbustera.
Također je potpuno zanemareno psihičko i fizičko nasilje od strane majke prema djetetu. Svi znamo da su muškarci nasilni i nasilje izgovoreno u bilo kom kontekstu odmah asocira na muški lik.
Međutim ono malo istraživanja koja stidljivo dolaze u javnost u strahu da ne budu izložena rešetanjima sljedbenika političke korektnosti pokazuje da žene uglavnom nemaju dvojbi kada su u pitanju različiti oblici nasilja prema djetetu. Ta nasilja se prakticiraju i u žargonu se nazivaju kaznom ili jednostavno "odgojem". U stvarnosti se često radi o bezrazložnom psihičkom i fizičkom nasilju. Dostupna istraživanja pokazuju da su takvi oblici nasilja zastupljeniji od strane majke. To je razumljivo jer majka provodi najviše vremena sa djetetom. Ali ako smo zbog nekoliko postotaka ili čak promila obiteljskih nasilnika napravili hajku na sve muškarce i došli do "svakog trećeg" ne vidim zašto ovdje ne reagiramo jer to je svakako u interesu i zajednice, i djeteta.
Ako su se na osnovu malog broja muških obiteljskih nasilnika poštenim i uzornim muževim doma mogu slati letci "Tata nemoj tući mamu", onda bi bilo korektno poslati i letak gdje piše "Mama nemoj me tući". Svijest o utjecaju nasilja na dijete potrebno je podizati. Mnogi roditelji u svojim postupcima ni ne prepoznaju nasilje. Onda se čudimo kada naš dragi sin izraste u osobu sa psihičkim frustracijama koje onda izbaci na nekom slabijem od sebe. Ironično je da to najčešće bude njemu bliska ženska osoba.
03.01.2015. 15:43
muško:

Jeste li gledali kako je Raos u piramidi www.hrt.hr/enz/piramida/ od 30.12. 2014 mislim u trećoj temi iznio istinu o obiteljskom nasilju, pogledajte feminiskinje premoćno je pobjedio sa 55% glasova,
03.01.2015. 17:02
lila:
Iz Ureda za udruge Vlade RH, te njihovog proračuna vidljivo je da se iz državnog proračuna financira isključivo rad Ureda i to plaće, ostalo se financira iz prihoda od igara na sreću i iz sredstava EU.Takve obmane da se kojekakve gluposti financiraju iz proračuna i to sredstvima poreznih obveznika je demagoška floskula i pokušaj obmanjivanja neuke javnosti.Između ostalog pročitajte zakon o proračunu i ostale pravilnike koje proizlaze iz toga pa ćete biti upućeni u to što je i kako funkcionira proračun, i što znači namjenska potrošnja.Mnogi su koji su radili u sustavu proračuna državnog, županijskog ili gradskog ili proračunskih korisnika završili na istražnom upravo radi toga.
Drugo, Bocko je možda i svijesan toga ali je ipak iskoristio ovu obmanu ali je kod pokušaja odgovora na moje direktno pitanje problem pokušao prebaciti na državne službe koje su "navodno" pod utjecajem feminizma i koje su direktno financirane iz proračuna.S ovakvom se igricama možemo služiti u političkom nadglasavanju ali su u potpunosti nerealne i neutemeljene.Za takve optužbe postoji pravni sustav, pa podnesi prijave ako imaš dokaz o zakonskim nepravilnostima.
03.01.2015. 20:02
muško:
od 42 min
03.01.2015. 20:05
lila:
I za kraj dok djelujete na način, na koji djelujete, nemate kredibilitet.
03.01.2015. 20:06
još jedno muško:
Npr. zadnje stranice:
-www.babe.hr/attach/_g/godisnji_izvjestaj_2013.pdf
-www.cesi.hr/attach/_g/godisnji_izvjestaj_2013.pdf

Sad ti nama lijepo objasni po čemu se razlikuje prihod koji država ostvaruje od igara na sreću od bilo kod drugog prihoda? Zar se ti novci ne mogu iskorstiti za gradnju škola i vrtića, podizanje kvalitete zdravstvene zaštite? Sve su to novci iz proračuna i mogu se tu koristiti eufemizmi tipa "posebna proračunska stavka" ali to ne može zamagliti istinu da se radi o novcu iz proračuna.
I dalje tvrdim da nemam problema sa postojanjem različitih udruga jer one mogu biti korektiv rada vlasti, ali je problem u načinu na koje to one obavljaju.
Ako ćemo ići u ekstreme, što feminizmu nije strano, možemo reći da muški dio populacije, koji je još uvijek glavni punjač proračuna, kroz feminističke udruge financira politiku koja se zalaže za smanjivanje njihovih plaća bez realne analize razlike u plaćama www.libela.org/prozor-u-svijet/5812-zasto-jednostavno-ne-platiti-zene-vise-i-muskarce-manje/#comments
Koliko bi ljudi u jednom demokratskom društvu pristalo na takav oblik uravnilovke kada bi im se to bez uvijanja reklo? Ali sve ćemo to lijepo sakriti iza studija koje su jednako realne i jednako maštovite kao i uraci Tima Burtona.
03.01.2015. 20:59
Bocko:
@lila

Na ove tvoje biisere sam se slatko nasmijao.
Tko mi tu drži prodike o državnom proračunu....

Daj mi reci, ako ja dobijem eurojackpot od 100 milijuna, i ne uplatim na to taj porez od igara na sreću, hoće li mi na vrata doći predstavnici udruga ili porezna i policija ?
Jesu li porezna i policija udruge ili državne službe?

Prihodi od igara na sreću idu u državni proračun. Ti prihodi su dio državnog proračuna. Treba ti to skicirati, linkati, ili što?
Imaš Zakon o igrama na sreću i pravilnicima je načelno propisano između ostalog i kako će se taj novac trošiti, kao i za mnoge druge stavke proračuna u drugim zakonima .

A ovo sa novcima iz EU fondova... to je još bolji štos.

EU je dobra stara bakica koja ima puno para pa se razbacuje uokolo?
Ne.
Ko je samo jedna utopijska naddržava, koja isto ima gomilu činovničkih trutova koji prvo sami potroše veliki dio novca koji su dobili od članica KOJE IM TAJ NOVAC ISPLAĆUJU IZ SVOJIH PRORAČUNA !
Onda ti Euro-trutovi sa velike hrpe milostivo razbacuju novac glupanima koji ni ne kuže da je to njihov novac koji im se 'milostivo' vraća. Naravno, umanjen, nakon što su euro- trutovi napunili guzice, naputovali se po svijetu, organizirali domjenke i slično. Pa težak je to posao eurokracije, zato i imaju plaće nekoliko puta veće nego u bogatim članicama EU.

I onda ti eurokrati, naravno , razbacuju novac i na razne nepotrebne i trutovske udruge.

Zašto sav taj novac ne bismo ostavili građanima, pa da oni izravno doniraju taj novac udrugama koje zastupaju njihove istinske interese?
Isto vrijedi i za političke stranke, vjerske organizacije, itd...
03.01.2015. 21:03
Bocko:
@lila
A ovo za feministice u državnim institucijama, to već pišem.
I nemam to namjeru slati nikom drugom do izravno saborskim zastupnicima.
Jedino odtamo se može početi (ili pokušati) ispravljati ta diskriminacija.

I uopće se previše ne uzbuđujem ako se to ne želi promijeniti.
Ili će se promijeniti, ili će se naša civilizacija urušiti. Doći će neka druga, demografski i društveno stabilnija i bolja. A u toj novoj civilizaciji feminizam neće postojati. jedini način da nešto od feminizma preživi je da se počne boriti za istinsku ravnopravnost muškaraca.
03.01.2015. 21:13
lila:
Kao prvo nitko ti neće doći jer ti nisi obveznik plaćanja poreza na igre na sreću.Da li u tvojoj poreznoj prijavi piše stavka prihod od igara na sreću?
Ti si mene stvarno ali stvarno nasmijao.
Ti nemaš blage veze o onome što trabunjaš.
03.01.2015. 21:20
još jedno muško:
Lila, dijete drago odi se igrati sa Barbikama ili, ako ti to zvuči seksistički, sa autićima.
03.01.2015. 21:21
lila:
I ne da mi se više uopće s vama raspravljati.Gubim svoje dragocijeno vrijeme.
03.01.2015. 21:22
Bocko:
@lila

Ti dakle tvrdiš da ne moram platiti porez na jackpot i da me država koja je donijela zakon da to moram platiti - neće ganjati?
LOL
sve si rekla.

Zašto ne kažeš - argumentima ste potukli sve moje argumente i nemam više što reći.
Ali to neću priznati, nego ću podići nos i "baviti se pametnijim stvarima".
Temeljna ljudska prava muškaraca me ne interesiraju.

Evo ovo je DIO E-MAILA JEDNOG OCA koji sam otvorio prije 5 minuta :

Citat /
" Moram ti reći kako se policajci ponašaju prema meni kad dođem k njima. Svi, ama baš svi mi govore da odustanem, da dijete pripada uz majku, da nemam šanse. Načelnik mi je rekao da je nevažno da li ona pije tablete, da svi piju tablete, da nije važno što manipulira djetetom, da nije važno što prijeti, da nije važno što mi uskraćuje pristup, da nije važno što nema novaca, da ništa nije važno, to je malo dijete, a ona je majka. Istu stvar mi pričaju rastavljene žene, ma svi. Kako može biti u redu korištenje djeteta kao oružje. "
/kraj citata.

Taj otac je već podnio kaznene prijave protiv CZSS zbog teških manipulacija i kriminala. Pisao je nekoliko puta ministarstvu, pisao je pravobraniteljici za djecu, pravobraniteljici za spolove, prijavljivao Unutarnjoj kontroli policije šikaniranje i nepravilnosti u radu policije....

Žena ga stalno lažno prijavljuje za sve i sva, i nikom ništa. Psihički je totalno rastrojena, i jučer mu je rekla da će radije ubiti dijete nego da dijete bude dodjeljeno njemu.


I tebe za sve to - nije briga?

Znači, SVE DO JEDNE INSTITUCIJE UPRLE SU; ČAK I OGREZLE U KIMINALNE RADNJE - SAMO DA DIJETE DODJELE MAJCI ZLOSTAVLJAČICI !!!!!

Pa moram ti reći da će današnji dječaci i mladići vrlo dobro znati da feministice i društvo općenito nimalo ne mari za njih.
Pa će se tako i ponašati.

04.01.2015. 06:21
lila:
Ne, nisi obveznik plaćanja poreza jer je obveznik priređivač igara na sreću a ne dobitnik, znači da ako će itko ikoga ganjati onda će to priređivača.
04.01.2015. 08:29
lila:
Neefikasnost pojedinih službi je opći problem, ja sam osobno nekoliko puta imala potrebu za policijom, kod provale u poslovni prostor, kod provale u kuću i kod situacije da su upali u stan jer je podstanar učinio neku kriminalnu radnju, i svaki sam se put osjećala svakako a najmanje kao žrtva.
04.01.2015. 09:03
Bocko:
Lila, daj čitaj zakone.
Pa stvarno je idiotski da se ti stamotiš kad sve imaš lijepo u zakonima i pravilnicima, otiđi na stranice porezne uprave.
Obveznik poreza je GRAĐANIN.
U slučaju igara na sreću koje organizira Hrvatska lutrija definirano je da se porez isplaćuje u DRŽAVNI PRORAČUN (a ne udrugama!) prije isplate.
Ali za druge dobitke od igara na sreću o nije tako jasno definirano, jer i ne može biti. Možeš npr. na nagradnoj igri na skijanju u Italiji dobiti automobil.

A ovo sa provalom i policijom.
Daj mi reci, jesu li te odveli u pritvor? Nisu.
Jesu li sa provalnikom ljubazno razgovarali, čestitali mu novu godinu i izljubili se ? Nisu?
Jesu li ti prijetili zatvorom ako ih ponovo pozoveš kada ti dođe provalnik?

To je otprilike ono što trpe muškarci kad imaju posla sa lažnom optužbama.
I to je poslijedica ciljane politike diskriminacije i ponižavanja muškaraca koje provode te sve profesionalne feministice.

Npr.
Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova održava na policiji predavanja o "rodno osjetljivom pristupu".
Rodno osjetljiv pristup znači da se ženama daju povlastice (da ih se apriori smatra nevinim žrtvama), a muškarci se diskriminiraju (da ih se uvijek smatra počiniteljima).

To nije slučajno, to je ORGANIZIRANA DRŽAVNA POLITIKA.
Seksistički aparthejd.
04.01.2015. 09:52
još jedno muško:
Ne treba zamjeriti Lili. Do unazad dvije godine muškarci koji raspravljaju sa feministicama nisu postojali na ovim prostorima. Vjerojatno je to razlog što ne postoji kultura raspravljanja i prihvaćanja mišljenja oponenta. To ide toliko daleko da Lila ne želi otvoriti Zakon o igrama na sreću jer postoji bojazan da će tamo pronaći podatke koji nisu u skladu sa njenim stavovima.
Još je zanimljiviji njen komentar u kojem navodi "neefikasnosti pojedinih službi". Klasični primjer Straw man-a gdje je fokus rasprave sa obespravljenih očeva prebačen na djelovanje institucije policije kao cjeline. Sad bi svatko trebao navesti svoj problem sa policijom pa bi se osnovna ideja izgubila. Na sreću Libela još uvijek nije forum ili TV emisija gdje je ovo lako ostvarivo
Mislim da je sada očito da taktike posramljivanja i korištenja logical fallacy ovdje neće upaliti. Isto tako je valjda jasno da se ovdje ne radi o muškarcima čiji će dijalog, suočen sa gore navedenim taktikama, prerasti u prosto vrijeđanje sugovornika.
Mislim da je također svima jasno da mi nismo ljudi sa diplomama humanističkih fakulteta i da nam beskrajno jalovo pričanje i pokazivanje eventualne educiranosti hrpom citata nije modus operandi. Ja sam tehničke struke, a koliko mi se čini to bi mogli biti i Bocko, Provokator, muško... Kao takvi oslanjamo se na matematiku i "zašto i kako". Iz tog razloga postoji puno pitanja vezanih za feminizam, ali nas je s druge strane vrlo lako uvjeriti da nismo u pravu jer tražimo realne i prizemne argumente, a ne iz sfere metafizike.
Zato još jednom apeliram da se uključite u raspravu. Nedavno čitam članak na Libeli gdje se navodi kako je osnovni problem nerazumijevanja feminizma neinformiranost. Pa evo prilike da se greška ispravi. Ako ne zbog nas onda zbog drugih ljudi koji ovdje dolaze i pasivno čitaju ono što bi se trebalo zvati raspravom.
04.01.2015. 11:15
D:
b25@
To da je Internet leglo mizoginije nije baš neka novost. E sad, Nova TV, nije samo da oni reklamiraju ženomrzačke blogove, već treba ponekad pogledat one njihove Flash vijesti pa da vidiš tek tu šta je seksizam. Po meni, nova tv se opasno približava rtl-u. Mala je razlika između te dvije kuće i svakim je danom sve manja.
A zašto je tako? Zato što medije drže muškarci. Isto kao i sve ostalo.
04.01.2015. 16:16
još jedno muško:
@D
Bit će sve OK kada pohvatate konce i shvatite na koji način mi "mizoginisti "funkcioniramo. A funkcioniramo na taj način da dva puta provjerimo sve što ovdje kanimo napisati. Isto tako imamo običaj provjeriti i sve što vi napišete jer nas iskustvo uči kako često dajete neprovjerene i netočne informacije.
Ovdje je ekipa koja je odgovorna za programsku shemu Nove TV novatv.dnevnik.hr/stranica/o_nama/o_nama_vodstvo. Imamo šest žena i isto toliko muškaraca. Ono što je posebno interesantno u kontekstu tvojih tvrdnji o seksizmu na Novoj TV jest da je glavna urednica Zrinka Jankov, a urednica informativnog programa Iva Gaćić. Nije nevažno ni da je glavna osoba za regrutiranje kadrova Hrvojka Kutle. Ako nije u pitanju nekakav žešći transLGBTseksualizam ruku u vatru stavljam da su sve tri navedene osobe žene.
04.01.2015. 17:33
D:
Znači žene stavljaju te blogove na portal?
Nisi mi to trebao reći, sad me sramota što sam žensko.
Ne boli me toliko kad muškarac vrišti "droljo", koliko me boli kad žena ženi tako....
Fuj!
Nadam se samo da ta sranja nemaju veću publiku.
A baš nemaju...
05.01.2015. 14:54
:
@Još jedno muško

"Do unazad dvije godine muškarci koji raspravljaju sa feministicama nisu postojali na ovim prostorima.

Mislim da je također svima jasno da mi nismo ljudi sa diplomama humanističkih fakulteta i da nam beskrajno jalovo pričanje i pokazivanje eventualne educiranosti hrpom citata nije modus operandi. Ja sam tehničke struke, a koliko mi se čini to bi mogli biti i Bocko, Provokator, muško... Kao takvi oslanjamo se na matematiku i "zašto i kako". Iz tog razloga postoji puno pitanja vezanih za feminizam, ali nas je s druge strane vrlo lako uvjeriti da nismo u pravu jer tražimo realne i prizemne argumente, a ne iz sfere metafizike."

Ja sam "žestoke" rasprave s feministicama i feminističkom teorijom imao još prije 20 godina, kad su se otvorili Ženski studiji, a sa Smrtnim grijesima feminizma Slavenke Drakulić susreo sam se u obiteljskoj biblioteci još kao gotovo klinac :-D. No prve prave rasprave, kao što sam naveo, imao sam upravo unutar humanističkoga miljea, jer mi je to i struka. ;-D Nisu svi humanisti i društvenjaci cijepljeni od znanstvenosti - možda nas je malo, ali zato smo itekakvi fundamentalisti znanstvene "pravovjernosti". Jer i "znanost" može otići u sferu vjerovanja i metafizike.

...ali tijekom zadnjih desetak godina, moram priznati, nisam ulazio u rasprave niti o feminizmu niti o religiji (iako sam prije bio radikalni ateist), jer što je čovjek iskusniji shvaća da se druge ne može preodgojiti pa pokušava humano koegzistirati. Dapače, čak sam zbog naravi svog posla i poticao određene feminističke poglede. Ne zato što bih se s njima slagao, nego zbog tolerancije.

No problem je u tome da se zadnjih desetak godina naprosto povampirio radikalni feminizam; da je on ostao na marginama na kojima je oduvijek i bio, nikom ništa, ali nije - ono što širi krug ljudi ne zna - a znamo nas par ovdje - jest to da je on ni manje ni više nego metastazirao gotovo u sve pore zapadnoga društva. I tu je moja tolerancija i mirna koegzistencija prestala.

JER RADIKALNI FEMINIZAM NIJE BORBA ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA, PA NITI ZA PRAVA ŽENA, NEGO JEDINO ZA PONIŽAVANJE MUŠKARACA (i heteroseksualnosti).

Nisu dakako sve feministice radikalne, ali četvrti val feminizma dobrim je dijelom ponovo se vratio na radikalnost drugoga vala.

Žao mi je, ali primirje je gotovo. I to, vidim, shvaća sve više muškaraca.
05.01.2015. 18:21
Ivana:

Žene su više seksistički nastrojene od muškaraca, što iz ljubomore, što iz drugih razloga. Naravno, puno je i takvih muškaraca, ali mislim da žene ipak prednjače.
Mi smo sebi same najveći neprijatelji. Mi nismo jedna za drugu, već jedna protiv druge. Mnoge žene seksizam em rado prihvaćaju još ga i reproduciraju, umjesto da ga osuđuju. Muškarac se za razliku od žene, na uvredu uvrijedi, žena nažalost reagira drugačije.
Kad bi žene postale "mekše" prema ostalim ženama i promijenile neke stavove i mišljenja, ovaj bi svijet daleko drugačije izgledao. Daleko.
05.01.2015. 18:51
Bocko:
Provokator,
Moram priznati da sam iznenađen da je netko na humanističkim znanostima još davno prije ove eksplozije pokreta za prava muškaraca bio oponent feminizmu.

Gotovo svi mi smo sa raznih STEM studija, ili čak i bez studija.
Kad čitam te uradke raznih autora na ovim 'intelektualnim MRA sajtovima poput www.avoiceformen.com/ zapravo sam iznenađen da među njima ima i likova koji nisu završili neke škole. A neki pišu članke koji bi mogli biti diplomski radovi na društvenim studijima. Ma kad gledam čak i te feminističke doktorate koje se mitske gluposti i bedastoće protivne zdravoj pameti tamo mogu čitati...

Inače razmišljam kako će se u budućnosti naći ljude koji će biti u Pravobraniteljstvu za prava muškaraca i u Unutarnjoj kontroli CZSS kad se te institucije osnuju za koju godinu.
Jer u te institucije praktično ne smije ući nitko sa društvenih studija, osim dokazanih antifeminista.
A i iz mnogih institucija poput CZSS-a i drugih bit će potrebno maknuti osobe koje su teško kršile prava muškaraca i očeva i činile teška kaznena djela.

Budeš se kandidirao?
07.01.2015. 07:11

Iz drugih medija

AEM