Prozor u svijet

22.07.2014. 11:44:23 - Ivana Perić

želje, snovi i vizije mladih 21. stoljeća

Zaželi želju - Gaza

Fotografija nastala tijekom projekta 'Zaželi želju - Gaza'

Fotografija nastala tijekom projekta 'Zaželi želju - Gaza' (Foto: Loulou d'Aki)

Loulou d'Aki je švedska fotografkinja koja posljednjih nekoliko godina radi na Bliskom istoku. Njen rad pokazuje strast prema mladima i mladosti – dobu beskrajnih mogućnosti. Najpoznatiji projekt Zaželi želju d'Aki je provodila na ulicama Istanbula, Teherana, Napulja, Jeruzalema, Sane, Kaira i Gaze. Projekt je fotografsko istraživanje želja, snova i vizija mladih 21. stoljeća.

Zaželi želju – Gaza d'Aki je snimala prije, tijekom i nakon operacije Stup obrane 2012. godine.

Šesnaestogodišnja Amaha El-Naga živi sa sedmeročlanom obitelji u tampon zoni, Khan Yunisu. Dan nakon operacije Stup obrane, ljudi napokon dolaze do granice, po prvi puta.

Devetnaestogodišnji Abdallah Al-Rahman radi sa svojim bratom Ahmedom, zajedno zarađuju za život nastupajući s konjima na vjenčanjima i drugim ceremonijama, a to je čitav život radio i njihov otac.

Mahmoud Sarsour, 23 godine, iz Tal el-Hawe, nakon molitve petkom. Studira građevinstvo na Islamskom sveučilištu i vjeruje da je najbolje vrijeme da se postigne ujedinjeno palestinsko vodstvo, kako bi se situacija napokon promijenila.

Jasmine Nebieh ima 24 godine. Poučavala je jogu na stadionu prije nego što je uništen u izraelskom zračnom napadu tijekom operacije Stup obrane. Studira psihologiju sporta i htjela bi raditi s djecom u Španjolskoj.

Maraam Homed ima 21 godinu i veoma je aktivna na Twitteru, vidi to kao način da svijetu iskomunicira što se događa u Gazi. Ona je jedina osoba iz Gaze koja tweeta na francuskom i nedavno je bila pozvana na konferenciju u Pariz.

Ahmed Zayed je osamnaestogodišnji ribar. Stoji među ruševinama svoje kuće u Salatehu, koja je uništena tijekom opeacije Stup obrane, samo nekoliko sati prije dogovorenog primirja između Izraela i Hamasa.

Za više informacija o ovom projektu, ali i d'Aki i njenom radu općenito, posjetite njenu službenu stranicu.

Tagovi: foto priča, foto projekt, fotografija, fotografkinja, gaza, izrael, mladi, palestina, pojas gaze, projekt, snovi, svijet, vizije, zaželi želju, želje

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM