Prozor u svijet

 • Trumpova administracija oduzima sredstva iz fondova za liječenje HIV/AIDS-a kako bi financirala dječje sabirne centre

  Trumpova administracija oduzima sredstva iz fondova za liječenje HIV/AIDS-a kako bi financirala dječje sabirne centre

  Novo izvješće ukazuje da Odjel za zdravstvo i ljudske usluge (HHS) pod administracijom Donalda Trumpa namjerava preusmjeriti sredstva za financiranje liječenja HIV/AIDS-a kako bi pomogla u financiranju sabirnih centara za djecu useljenikaimigranata. Slate je 10. srpnja objavio članak o Uredu (...)

 • Aerie inkluzivnom promo kampanjom promiče tjelesnu pozitivnost

  Aerie inkluzivnom promo kampanjom promiče tjelesnu pozitivnost

  Američka robna marka Aerie svojom je reklamnom kampanjom za novu kolekciju donjeg rublja još jednom naglasila potrebu za različitošću kao i stvaranjem pozitivne slike o ženama osobama s invaliditetom putem marketinga. Modeli koji se na reklamnim fotografijama pojavljuju u donjem rublju (...)

 • Malala Yousafzai prozvala Trumpa zbog okrutnosti prema djeci ilegalnih migranata

  Malala Yousafzai prozvala Trumpa zbog okrutnosti prema djeci ilegalnih migranata

  Dobitnica Nobelove nagrade za mir Malala Yousafzai opisala je Trumpovu politiku razdvajanja djece ilegalnih migranata od njihovih obitelji "okrutnom" tijekom svog prvog posjeta Južnoj Americi na kojem promovira obrazovanje djevojčica. Više od 2.300 djece je razdvojeno od svojih roditelja (...)

 • Reuters: Indija na prvom mjestu najopasnijih zemalja za žene

  Reuters: Indija na prvom mjestu najopasnijih zemalja za žene

  Anketom provedenom među 550 globalnih stručnjaka i stručnjakinja za prava žena između 26. ožujka i 4. svibnja ove godine, Reuters je sastavio listu najopasnijih zemalja u svijetu za žene . Stavke relevantne za rangiranje uključuju stopu nasilja nad ženama, nedostatak ekonomskih resursa, (...)

 • Anketa: Ženama nije mjesto kod kuće - osim ako su majke

  Anketa: Ženama nije mjesto kod kuće - osim ako su majke

  Većina Britanaca/ki ne smatra da bi žena trebala ostati u kućanstvu dok muškarac zarađuje , osim ako su žene tek postale majke , pokazali su podaci istraživanja kojeg je proveo National Centre for Social Research (NCSR). Gotovo tri četvrtine od četiri tisuće ispitanika/ica ne slaže se (...)

 • Irska će osigurati sigurne zone za usluge pobačaja

  Irska će osigurati sigurne zone za usluge pobačaja

  Irska će uvesti sigurne zone oko prostora u kojima će se izvoditi pobačaji i osigurati da cijena ne bude prepreka pristupu toj usluzi , odredbe su novog zakona nakon povijesnog referenduma ranije ove godine na kojemu je pobačaj ozakonjen.

 • Doživotna kazna zatvora za njemačku neonacistkinju

  Doživotna kazna zatvora za njemačku neonacistkinju

  Nakon petogodišnjeg sudskog procesa, jednog od najdužih u modernoj njemačkoj povijesti, njemačkoj državljanki Beate Zschäpe dosuđena je doživotna kazna zatvora nakon što je proglašena krivom za 10 rasno/etnički motiviranih ubojstava u periodu od 2000. do 2007. godine .

 • TransForming Tasmania - za rodno inkluzivniju Tasmaniju

  TransForming Tasmania - za rodno inkluzivniju Tasmaniju

  U australskoj državi Tasmaniji oformljena je Transforming Tasmania - nova grupa za promicanje prava transrodnih osoba koja za cilj ima "transformirati" područje. Transforming Tasmania započela je kao reakcija na želju tasmanijske vlade za okončavanjem zakona o prisilnom razvodu.

 • U Britaniji zabilježene tisuće slučajeva genitalnog sakaćenja žena

  U Britaniji zabilježene tisuće slučajeva genitalnog sakaćenja žena

  Tisuće slučajeva genitalnog sakaćenja žena zabilježeno je protekle godine u Britaniji , pokazuju podaci objavljeni prošlog tjedna, uz stručnjake/kinje koji/e upozoravaju da je potrebna snažnija reakcija kako bi se zaustavila ova ilegalna praksa.

 • Irska na novom referendumu: rodnoj nejednakosti nije mjesto u Ustavu

  Irska na novom referendumu: rodnoj nejednakosti nije mjesto u Ustavu

  U Irskoj će se održati referendum za uklanjanje klauzule u Ustavu koja naglašava važnost "života žene kod kuće" , čime se majke potiče na izbjegavanje zaposlenja kako bi ispunile "dužnosti" u kućanstvu, priopćila je prošli tjedan irska Vlada.

1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM