Preko plota

 • Novogodišnja jelka straha

  Novogodišnja jelka straha

  Aktivistkinje dvije nevladine organizacije danas su u centru Beograda, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, razvile transparente kojima su ukazale na strahove sa kojima se, kako tvrde, svakodnevno susreću građani i građanke prenosi N1 .

 • Studentski prosvjedi u Skopju

  Studentski prosvjedi u Skopju

  Procjenjuje se da je više od 12.000 studenata /ica, sveučilišnih profesora/ica i drugih pristaša izašlo jučer na ulice glavnog grada Makedonije i reklo "NE" planu vlade da uvede 'državni ispit' diplomantima/kinjama sveučilišta. Prosvjednici su marš započeli ispred Rektorata Sveučilišta "Sv.

 • Merlinka festival 2014

  Merlinka festival 2014

  U Domu omladine Beograda sinoć je započeo šesti Međunarodni festival LGBT filma "Merlinka " . Do 16. prosinca, do kada traje festival, gledatelji će moći pogledati 60 filmova iz dvadesetak zemalja svijeta: od Filipina, preko Kine do SAD-a i skandinavskih zemalja.

 • Kako je organiziran Pride u Beogradu

  Kako je organiziran Pride u Beogradu

  Povodom 10. prosinca, Međunarodnog dana ljudskih prava, portali Lgbt.ba i Diskriminacija.ba napravili su zajedničku kampanju čija je tema sloboda okupljanja LGBT osoba. Kampanja se sastoji iz serije tekstova koji govore o tome što je sve potrebno za organiziranje događaja s LGBT (...)

 • Dva dana feminističke kulture i akcije

  Dva dana feminističke kulture i akcije

  Ovog je vikenda u Beogradu održan šesti po redu BeFem – festival feminističke kulture i akcije . U fantastičnoj atmosferi Kulturnog centra Grad dva dana se razgovaralo i problematiziralo aktualne patrijarhalne, neoliberalne i neokonzervativne diskurse i prakse kroz panele, izložbe i (...)

 • Građani i građanke Bosne i Hercegovine potpisuju peticiju

  Građani i građanke Bosne i Hercegovine potpisuju peticiju

  Građani i građanke Bosne i Hercegovine uputili su otvoreno pismo institucijama za promoviranje i zaštitu ljudskih prava (Human Rights Watch, Amnesty International, Civil Rights Defender, Ured Ombudsmana BiH, Helsinški odbori), ambasadama zemalja Vijeća za implementaciju mira u BiH, UN uredu u (...)

 • Omalovažio ratna silovanja. I nasmijao se.

  Omalovažio ratna silovanja. I nasmijao se.

  U emisiji na banjalučkoj televiziji " Veče sa Ivanom Ivanovićem" istoimeni voditelj izjavio je kako je "od 1995. godine porastao broj Bosanki koje rađaju djecu prije 15. godine i poslije kažu da Plavi šljemovi tamo nisu ništa radili", aludirajući na prisustvo snaga UN-a u BiH tokom (...)

 • 'Nema u Europu bez žena'

  'Nema u Europu bez žena'

  Europska komisija je prije nešto više od mjesec dana objavila Izvještaj o napretku Bosne i Hercegovine na putu prema europskim integracijama za 2014. godinu. Izvještaj su mnogi ocijenili kao najgori do sada , i on sasvim očekivano naglašava nedostatak kolektivne političke volje lidera/ica u (...)

 • Presijeci nasilje!

  Presijeci nasilje!

  Transkulturna psihosocijalna obrazovna Fondacija (TPO) u suradnji s glumicama i glumicama Akademije dramskih umjetnosti organizirala je u subotu ulični performans Presijeci u Sarajevu. Riječ je o akciji kojoj je cilj osvijestiti nasilje nad ženama i djevojkama, a provodi se u okvirz (...)

 • 'Aktivizam je borba u kojoj ne smijemo zaboraviti sebe'

  'Aktivizam je borba u kojoj ne smijemo zaboraviti sebe'

  Fondacija CURE u suradnji sa Zvučnom etnografijom održala je radionicu Integrisanih sigurnosti za braniteljice ženskih ljudskih prava u Beogradu od 21 do 23. studenog. Ovu radionicu, internacionalnog karaktera, financijski je podržala Kvinna till Kvinna .

Stup srama

Iz drugih medija

AEM