Preko plota

 • Pod prijetnjom je brak ili LGBTI osobe?

  Pod prijetnjom je brak ili LGBTI osobe?

  Prosvjedi u Makedoniji se nastavljaju. Ovoga puta za LGBTI prava, a protiv Vladinih homofobnih ustavnih promjena. Sutra ujutro Nacionalna mreža protiv homofobije i transfobije (NMHT) će organizirati prosvjed ispred Ureda javnog tužitelja.

 • Disciplinske i kaznene mjere za studente/ice koji/e su sudjelovali/e u blokadi

  Disciplinske i kaznene mjere za studente/ice koji/e su sudjelovali/e u blokadi

  Dekan Filozofskog fakulteta u Beogradu, Miloš Arsenijević, podnio je zahtjev državnom odvjetništvu za pokretanje istrage protiv studenata i studentica koji su sudjelovali/e u blokadi fakulteta koja je završila prošli tjedan, prenosi novosti.rs .

 • U Srbiji u 2014. oko 16.500 tražitelja/ica azila

  U Srbiji u 2014. oko 16.500 tražitelja/ica azila

  U Srbiji je 2014. godine oko 16.500 osoba izrazilo namjeru tražiti azil, što je dvostruko više nego 2013. godine, podaci su koje je Komesarijat za izbjeglice i migracije predstavio 15. siječnja. Međutim, vrlo mali broj osoba - prošle godine samo sedam - ostaje u Srbiji do kraja procesa (...)

 • 'Posljednji napadi na novinarke i novinare samo su vrh ledenog brijega'

  'Posljednji napadi na novinarke i novinare samo su vrh ledenog brijega'

  Posljednji napadi na novinarke i novinare u Bosni i Hercegovini samo su vrh ledenog brijega kada se radi o odnosu bosanskohercegovačkih političkih elita prema medijima, ali i o stanju u društvu općenito, zaključak je sastanka novinarki i novinara Mostara, u organizaciji Udruženja BH novinari (...)

 • Protesti protiv kršenja prava novinara/ki i slobode medija u BiH

  Protesti protiv kršenja prava novinara/ki i slobode medija u BiH

  Nakon policijskog pretresa prostorija redakcije portala Klix.ba radi nedavno objavljene tajne snimke navodne kupovine glasova u Republici Srpskoj, nasilje nad novinarima/kama i medijskim slobodama u Bosni i Hercegovini se nastavlja s verbalnim napadima i prijetnjama glavnoj urednici i (...)

 • Prekršaj prava novinara/ki redakcije Klix.ba

  Prekršaj prava novinara/ki redakcije Klix.ba

  Pripadnici/ice MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Republike Srpske (RS) nakon sedmosatnog pretresa napustili su prostorije redakcije portala Klix.ba u Sarajevu gdje su vršili istragu zbog - kako se pretpostavlja - nedavno objavljene tajne snimke navodne kupovine glasova u Republici Srpskoj, (...)

 • Prva godina rada LGBTIQ centra

  Prva godina rada LGBTIQ centra

  Povodom godišnjice crnogorskog LGBTIQ socijalnog centra donosimo njihovo priopćenje u kojem rezimiraju svoj rad. "Protekla godina, istorijska je po svom razvoju socijalnog, kulturnog, umjetničkog i zabavnog života LGBTIQ osoba u Crnoj Gori.

 • Studentski prosvjedi se nastavljaju

  Studentski prosvjedi se nastavljaju

  Makedonski studenti i studentice prosvjeduju već mjesec dana protiv reforme visokog obrazovanja koje predlaže makedonska vlada. Naime, studenti i studentice se protive predloženim izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju prema kojima bi svi student/ice morali položiti 'državni ispit' i (...)

 • Za besplatnu medicinski pomognutu oplodnju žena bez stalnog partnera

  Za besplatnu medicinski pomognutu oplodnju žena bez stalnog partnera

  Inicijativu da se donese zakon po kojemu bi pravo na besplatnu medicinski pomognutu oplodnju imale i žene bez stalnog partnera potpisalo je više od dvije trećine zastupnika/ca u slovenskom parlamentu, a najavljuju i žalbu ustavnom sudu na sadašnje rješenje po kojemu to pravo pripada samo ženama u (...)

 • Ulica za Dejana Nebrigića

  Ulica za Dejana Nebrigića

  Nevladina organizacija Žene u crnom uputila je inicijativu Komisiji za imenovanje trgova i ulica Beograda da se jedna ulica nazove imenom Dejana Nebrigića , gej aktivista, pacifista i antifašista. U obrazloženju se navodi da se 29. prosinca navršava 15 godina od smrti Nebrigića, jednog (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM