Preko plota

 • Odj**ite više s tim mladima

  Odj**ite više s tim mladima

  Pod milenijskom generacijom smatraju se ljudi rođeni između 1980. do 2000. za koje je karakteristično da su uglavnom visoko i kvalitetno obrazovani ali ih je dočekalo tržište rada koje je pokosila recesija. Osim što smo, naravno, svjesni vlastite situacije, u medijima se može čitati o američkoj (...)

 • Zapadni Balkan: Težak položaj žena na tržištu rada

  Zapadni Balkan: Težak položaj žena na tržištu rada

  Osim što tek trećinu zaposlenih čine žene, istraživanje Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine na uzorku od 10.000 domaćinstava u cijeloj zemlji pokazalo je i da žene čine najveći dio neaktivne populacije, čak više od 60 odsto. Odraz je to vrlo velike diskriminacije, poručuju iz udruženja (...)

 • Masovne emigracije s Kosova

  Masovne emigracije s Kosova

  Zbog kolapsa gospodarstva koji uzrokuje siromaštvo, veliku nezaposlenost i korupciju, sve je veći porast državljana/ki Kosova koji ilegalno bježe u zemlje Europske unije. Tako je samo tijekom siječnja 2015. više od 10.000 Kosovara zatražilo azil u Mađarskoj, premda je Mađarska zemlja EU s (...)

 • Žrtva nikada nije kriva za nasilje

  Žrtva nikada nije kriva za nasilje

  Mreža nevladinih organizacija "Žene protiv nasilja" u subotu priopćenjem upozorila da se u medijima žene žrtve nasilja često predstavljaju na neadekvatan način, polemizira se njihov izgled i tako relativizira odgovornost nasilnika. Na to je ukazala mreža nevladinih organizacija "Žene protiv (...)

 • Okupacija i bojkot fakulteta u Makedoniji

  Okupacija i bojkot fakulteta u Makedoniji

  Na plenumu Arhitektonskog fakulteta u Skopju sudjelovalo je oko 300 studenata i studentica koji su jednoglasno usvojili prijedlog o okupaciji fakulteta i bojkota nastave. Iako su tehnički detalji izvedbe bojkota još neizrađeni, sa studentskog pelenuma poručuju kako im je osnovni cilj dobro (...)

 • 'Pravo žena na legalan abortus'

  'Pravo žena na legalan abortus'

  Jučer, 28. siječnja 2015. s početkom u 12 sati u glavnoj niškoj ulici, ispred TC Kalča, aktivistkinje Centra za devojke , održale su svoju devetu uličnu akciju pod nazivom Pravo žena na legalan abortus. Aktivistkinje svojim akcijama koje provode žele skrenuti pozornost javnosti (...)

 • Filmski festival Merlinka po treći put u Sarajevu

  Filmski festival Merlinka po treći put u Sarajevu

  Idućeg tjedna, točnije od 30. siječnja do 1. veljače, Sarajevski otvoreni centar će po treći puta organizirati i ugostiti u Art kinu Kriterion, Međunarodni festival queer filma Merlinka. U okviru tri dana festivalskog programa, bit će prikazano pet dugometražnih dokumentarnih i igranih (...)

 • Maja Raičević: 'Centru za ženska prava probleme je prijavilo 98 žena'

  Maja Raičević: 'Centru za ženska prava probleme je prijavilo 98 žena'

  Centru za ženska prava, tijekom prošle godine obratilo se 98 žena s problemima partnerskog i obiteljskog nasilja, priopćila izvršna direktorica te nevladine organizacije (NVO), Maja Raičević , javljaju crnogorski mediji. Raičević je kazala kako se u skoro svim slučajevima radilo o (...)

 • Pod prijetnjom je brak ili LGBTI osobe?

  Pod prijetnjom je brak ili LGBTI osobe?

  Prosvjedi u Makedoniji se nastavljaju. Ovoga puta za LGBTI prava, a protiv Vladinih homofobnih ustavnih promjena. Sutra ujutro Nacionalna mreža protiv homofobije i transfobije (NMHT) će organizirati prosvjed ispred Ureda javnog tužitelja.

 • Disciplinske i kaznene mjere za studente/ice koji/e su sudjelovali/e u blokadi

  Disciplinske i kaznene mjere za studente/ice koji/e su sudjelovali/e u blokadi

  Dekan Filozofskog fakulteta u Beogradu, Miloš Arsenijević, podnio je zahtjev državnom odvjetništvu za pokretanje istrage protiv studenata i studentica koji su sudjelovali/e u blokadi fakulteta koja je završila prošli tjedan, prenosi novosti.rs .

Stup srama

Iz drugih medija

AEM