Preko plota

 • Fondacija CURE ukazala na istinske vrijednosti Dana žena

  Fondacija CURE ukazala na istinske vrijednosti Dana žena

  Osmomartovskim maršem Fondacija CURE podsjetila je građane i građanke na istinske vrijednosti 8. marta, ali i skrenula pažnju na stvarni položaj žena kako u BiH , tako i u svijetu te su pročitale nekoliko ključnih problema s kojima se žene u bosanskohercegovačkom društvu suočavaju.

 • Aktivisti/kinje pozivaju državu da im dodijeli kino Zvezda

  Aktivisti/kinje pozivaju državu da im dodijeli kino Zvezda

  Aktivisti/kinje koji su prije sto dana okupirali kino Zvezda u centru Beograda pozvali su 1. ožujka Ministarstvo kulture i informisanja Srbije da iskoristi zakonsku mogućnost da oduzme taj prostor, koji je kulturno dobro, od nesavjesnog vlasnika i dodijeli ga incijativi građana/ki koja ga (...)

 • Rdeče zore - festival kojeg ne želite propustiti

  Rdeče zore - festival kojeg ne želite propustiti

  Međunarodni feministički i queer festival Rdeče zore , koji traje od 6. do 8. ožujka , ovu godinu slavi 16. rođendan. Riječ je o feminističkoj i queer oazi koja se održava od 2000. godine uz potporu raznih kulturno umjetničkih društva.

 • Veliki uspjeh dvotjednih studentskih blokada u Makedoniji

  Veliki uspjeh dvotjednih studentskih blokada u Makedoniji

  Na sastanku održanom u utorak, kojem su prisustvovali predstavnici studentskog i profesorskog plenuma, kao i rektor sveučilišta Sv. Ćirila i Metoda u Skopju Velimir Stojakovski te predstavnici vlade, među kojima i ministar obrazovanja Abdilaqim Ademi , donesen je zaključak o potrebi (...)

 • Vraćaju se kosovski emigranti

  Vraćaju se kosovski emigranti

  U utorak, 24. veljače, na međunarodni aerodrom u Prištini oko 15 sati sletio je avion s prvom grupom od oko 100 osoba koje su ilegalno emigrirale u zemlje EU. Te osobe su vraćene iz Mađarske, Njemačke, Austrije, Švedske i Finske. Predstavnici institucija Kosova su redovno izvještavali (...)

 • Ne dozvolite formiranje vlade u kojoj se krši Zakon o ravnopravnosti spolova!

  Ne dozvolite formiranje vlade u kojoj se krši Zakon o ravnopravnosti spolova!

  Nevladine organizacije - Centar za pravnu pomoć ženama iz Zenice, Sarajevski otvoreni centar i Infoteka - osudile su pokušaj kršenja Zakona o ravnopravnosti spolova u Bosni i Hercegovini. Ove nevladine organizacije zatražile su od mandatara vlade Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Miralema (...)

 • Odj**ite više s tim mladima

  Odj**ite više s tim mladima

  Pod milenijskom generacijom smatraju se ljudi rođeni između 1980. do 2000. za koje je karakteristično da su uglavnom visoko i kvalitetno obrazovani ali ih je dočekalo tržište rada koje je pokosila recesija. Osim što smo, naravno, svjesni vlastite situacije, u medijima se može čitati o američkoj (...)

 • Zapadni Balkan: Težak položaj žena na tržištu rada

  Zapadni Balkan: Težak položaj žena na tržištu rada

  Osim što tek trećinu zaposlenih čine žene, istraživanje Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine na uzorku od 10.000 domaćinstava u cijeloj zemlji pokazalo je i da žene čine najveći dio neaktivne populacije, čak više od 60 odsto. Odraz je to vrlo velike diskriminacije, poručuju iz udruženja (...)

 • Masovne emigracije s Kosova

  Masovne emigracije s Kosova

  Zbog kolapsa gospodarstva koji uzrokuje siromaštvo, veliku nezaposlenost i korupciju, sve je veći porast državljana/ki Kosova koji ilegalno bježe u zemlje Europske unije. Tako je samo tijekom siječnja 2015. više od 10.000 Kosovara zatražilo azil u Mađarskoj, premda je Mađarska zemlja EU s (...)

 • Žrtva nikada nije kriva za nasilje

  Žrtva nikada nije kriva za nasilje

  Mreža nevladinih organizacija "Žene protiv nasilja" u subotu priopćenjem upozorila da se u medijima žene žrtve nasilja često predstavljaju na neadekvatan način, polemizira se njihov izgled i tako relativizira odgovornost nasilnika. Na to je ukazala mreža nevladinih organizacija "Žene protiv (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM