Preko plota

31.08.2017. 16:49:04 - Diskriminacija.ba (Libela)

rOK 1. RUJNA

Fotkaj i prijavi se: 'Osobe sa kvalitetom'

Fotografija

Fotografija (Foto: Pixabay)

Filmski festival "Uhvati film – BiH" raspisao je konkurs za prijem radova za izložbu fotografija na temu "Osobe sa kvalitetom". U fokusu fotografija treba da se prikažu osobe s invaliditetom u svakodnevnom životu, njihovo učestvovanje u svim sferama društvenog života i rada: na radnom mjestu, u klubu, na koncertima, pozorišnim predstavama, u šetnji, prilikom kupovine u marketu ili butiku, prisustvovanje predavanjima u školi ili na fakultetu, bavljenje sportskim aktivnostima i slično.

Konkurs je otvoren za sve zainteresovane pojedince i pojedinke, te organizacije iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske koji mogu poslati maksimalno dvije fotografije ne starije od dvije godine. Autori/ce najboljih fotografija bit će nagrađeni simboličnim nagradama, prenosi Diskriminacija.ba.

Izložba će biti organizovana u sklopu sedmog Filmskog festivala "Uhvati film – BiH" koji će se održati 13. oktobra 2017. godine u Muzičkom paviljonu "Staklenac" u Banjoj Luci. Filmski festival i izložba fotografija imaju za cilj podizanje nivoa svijesti javnosti o osobama s invaliditetom.

Krajnji rok za prijavu fotografija je 1. septembar, a više informacija o konkursu možete pronaći na ovom linku.

Tagovi: bih, fotografi, fotografija, fotografkinje, osobe s invaliditetom, osobe sa kvalitetom, preko plota, regija, region

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM