U fokusu

Postoje li LGBT heroji?

Loud & Queer Talks: Ko su heroji

Loud & Queer Talks: Ko su heroji

Facebook događaja

Postoje li LGBT heroji u superherojskom stripu, filmu, animeu i ostaloj geekovskoj literaturi i tko su oni? Kako je njihova seksualnost prikazana i igra li ikakvu ulogu u pričama čiji su oni junaci? Da li nam je seksualnost nacrtanih likova uopće bitna? Zašto su toliko popularna queer čitanja mnogih stripova?

O tome i mnogo čemu još razgovaramo razgovara se u srijedu, 26. travnja od 17 sati u Klubu Doma omladine u Beogradu na Loud & Queer talks koje organiziraju Loud & Queer Beograd i Gej stripovi. Na raspravi će sudjelovati novinar i prevoditelj Miljan David Tanić te potpredsjednica udruženja Sakurabana, all around geek, feministkinja i prevoditeljica Jelena Jokanović, a pozvani su i svi okupljeni i sve okupljene da se uključe. 

Loud & Queer u suradnji s Domom omladine pokreće seriju javnih debata na različite teme vezane za LGBT egzistenciju. “Ovime želimo da dodatno otvorimo javni prostor LGBT osobama kako bismo pomogli u artikulisanju načina za rešavanje problema sa kojima se naša zajednica susreće u društvu”, poručuju organizatori/ice.