Preko plota

09.02.2017. 12:11:09 - Libela

rad bez radničkih prava

VIDEO: Eksploatacija radnika i radnica u uslužnom sektoru u Srbiji

Anarhosindikalistička inicijativa snimila je video o uslovima rada po supermarketima širom Srbije.

"Video o uslovima rada u supermarketima u Srbiji napravili smo kako bismo obavestili širu javnost o divljoj eksploataciji radnica i radnika u lancima supermarketa u Srbiji, o eksploataciji koja je identična kao i u svim bivšim jugoslovenskim republikama, gde su radnice i radnici tretirani kao roblje, bez adekvatnog prava na bolovanje, odmor, stabilnih ugovore o radu i sličnog", kazali/e su za Libelu.

"Smatramo da bez borbenog sindikalnog organizovanja u lancima supermarketa, radnice i radnici nikako ne mogu da se odbrane od iživljavanja raznih menadžera i kompanijskih uprava, koje ih svakodnevno zlostavljaju", istaknuli/e su.

Anarhosindikalistička inicijativa će u narednom periodu imati dalje aktivnosti vezane za sindikalno organizovanje radnica i radnika u uslužnom sektoru, njihove uslove rada na radnom mestu, kao i udare države i raznih kapitalista na njihova prava.

Tagovi: anarhosindikalistička inicijativa, preko plota, radnica u trgovini, radnice, radnici, radnička prava, srbija, svijet rada, tržište rada, uslužne djelatnosti, uslužni sektor

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM