U fokusu

nabavite svoje gaće

Sve su to vještice i RahatLook predstavljaju Vesch

Sve su to vještice i RahatLook predstavljaju Vesch

Sve su to vještice

U petak, 10.2., u klubu The Loft u Sarajevu, s početkom u 19 sati, bit će predstavljena originalna kolekcija donjeg veša i stikera za nju i njega, Vesch.

Vesch je specifičan jer je nastao kao suradnja između Facebook meme stranice Sve su to vještice i online prodavnice vintage odjeće RahatLook. Vesch i njegovo pakovanje nose jake političke poruke upakovane u šare i humor.

Zašto smo pokrenule Vesch?

Mozgale smo koji je to najbolji način da efektno prenesemo Sve su to vještice poruke i Rahatlook vajb sa interneta na ulice i u kuće. Podjednako nam je bitna prisutnost poruka i u javnoj i u privatnoj sferi, i zato smo odlučile da se zajedno zezamo i borimo protiv konzervativnosti nekonvencionalnim sredstvima otpora.

Šta ćemo sa svim tim?

Razumijemo da ne može svako sebi priuštiti da odbrusi, ukaže na problem ili se riješi nečega ili nekoga ko ih tlači. Zato volimo humor. Okačite gaće na štrik tako da ih vidi komšinica preko puta, zalijepite stiker u kuhinju, na wc-šolju, na rampu ispred Predsjedništva, drugaru na leđa, sebi na čelo, obucite gaće u teretanu, navucite ih na glavu, ili uradite nešto skroz drugo sa svim tim.

Valja li to čemu? Kako izgleda?

Ove gaće su industrijski nove, još zapakovane, pomno odabrane, pamučne, u svim mogućim veličinama i oblicima koje smo mogle naći. Uz to, dolaze u najrazličitijim Rahatlook šarama!

Jesmo li izdale marksizam nauštrb diktature kapitalističkog slobodnog tržišta?

Pitajte nas na partiju, poručile su Vještice