U fokusu

Čiji grad? Naš grad!

U Beogradu novi protesti!

U Beogradu novi protesti!

Facebook događaja

U subotu, 11. lipnja u Beogradu će se održati treći protest u posljednjih mjesec dana. Planira se da će početi u 18 sati ispred Skupštine grada Beograda. 

Pod sloganom “Čiji grad? Naš grad!” prosvjednici i prosvjednice žele pokazati kako neće tolerirati laži, zataškavanja, spinove i nasilje. Prosvjed organizira inicijativa Ne davimo Beograd, koja se bori protiv projekta ‘Beograd na vodi’, zbog kojeg je došlo od ilegalnog rušenja objekata u beogradskoj četvrti Savamala i nasilja nad građanima i građankama, za koje nitko nije odgovarao.

“Nema ovde ni istine ni pravde bez borbe. Sa prethodna dva protesta smo uspeli da im ne dozvolimo da rušenje Savamale u izbornoj noći, vezivanje i zastrašivanje ljudi koji su se tamo našli i izostanak reakcije policije skrajnu kao nebitnu temu, a o detaljima samog zločina bezočno lažu. Sada moramo istrajati u zahtevima za odgovornost svih koji su u to umešani.”, poručili su organizatori/ice. 

“Mesec dana od prvog protesta ponovo izlazimo na ulice da se suprotstavimo lažima, strahu i nasilju. Izlazimo na ulice da pokažemo da ne pristajemo na otimanje naših gradova, domova i života. Idemo na ulice jer su ulice naše, naši su i gradovi i naša će biti poslednja.“, dodaju.