U fokusu

Otvoren natječaj

Druga Feministička likovna kolonija u Sićevu

Druga Feministička likovna kolonija u Sićevu

Facebook Centra za devojke

Otvorene su prijave za drugu Feminističku likovnu koloniju u Sićevu. Koloniju organizira Centar za devojke iz Niša, a održat će se od 24. do 31. srpnja.

Cilj Feminističke likovne kolonije je potaknuti i osnažiti 12 mladih umjetnica da uključe feminističke teme u svoj rad, omogućiti im da zajedno stvaraju, da se međusobno povežu te im osigurati javni prostor u kojem će moći prezentirati svoje radove.

Natječaj je otvoren do 30. svibnja ove godine, a na njemu mogu sudjelovati sve umjetnice u dobi od 20 do 40 godina iz Hrvatske, BIH, Crne Gore, Makedonije i Srbije. Kako bi konkurirale, umjetnice moraju poslati četiri rada u PDF ili JPG formatu te životopis i motivacijsko pismo na e-mail adresu: centarzadevojke@gmail.com. Rezultati natječaja bit će poznati do 5. lipnja, a obavijest o tome jesu li izabrane konkurentice će dobiti putem e-maila.

Komisiju natječaja čine Sanja Solunac, vizualna umjetnica i aktivistica, Ivana Stanković, magistra grafike i aktivistkinja Centra za devojke, Tatjana Nikolić i Silvija Mihajlović. 

Kolonija će se održati u Sićevu, nedaleko od Niša te će trajati šest dana. Umjetnicama koje će biti odabrane za sudjelovanje na koloniji bit će refundirani putni troškovi, osigurani obroci i smještaj te umjetnički atelje i potreban materijal. Na kraju projekta održat će se zajednička izložba radova koja će biti postavljena u rujnu ove godine u galeriji Art55 u Nišu. Više o procesu prijave možete pročitati na Facebook stranici Centra za devojke.