Preko plota

 • Goražde ne tolerira nasilje prema ženama!

  Goražde ne tolerira nasilje prema ženama!

  U srijedu se Goražde, druženjem uz muziku i ples na platou ispred gradske dvorane, priključilo svjetskoj kampanji "One billion rising" , čiji je cilj upozoriti na nasilje nad ženama i djevojčicama kao na jedan od najtežih oblika kršenja ljudskih prava u svijetu.

 • O nasilju prema ženama na Kosovu

  O nasilju prema ženama na Kosovu

  Bila je ranije poznata u policijskoj postaji u južnom Kosovu gdje je često tražila utočiste od svog nasilnog muža. U njezinim ranim 20-ima njezin brak je potonuo u noćnu moru zlostavljanja. Uz ostalo nasilje, prijetio joj je i pištoljem. Jednog dana, uspjela je uzeti pištolj i otići u policijsku (...)

 • Slovenski aktivisti/kinje organizirali skup podrške i osudili napad na Afrin

  Slovenski aktivisti/kinje organizirali skup podrške i osudili napad na Afrin

  U ponedjeljak, 29. siječnja, ljubljanski aktivisti u prostorijama Second Home -a organizirali su skup podrške kako bi iskazali solidarnost sa sirijskim gradom Afrinom te osudili tursku invaziju istog , protiv koje su prosvjedi i razni skupovi proteklog tjedna održani u većini zapadnih (...)

 • 'Umjetnost ne može spasiti svijet, ali može pokazati moguće svjetove'

  'Umjetnost ne može spasiti svijet, ali može pokazati moguće svjetove'

  Obje večeri festivala Merlinka će pred sarajevskom publikom prvi put nastupiti Cabaret Tiffany iz Slovenije koji svojim performansima ispituje mogućnosti roda, spola i seksualnosti. Iskoristile smo priliku da ih malo predstavimo, te su nam rekli/e više o samom projektu i nastupima koji nas (...)

 • Europsko istraživanje namijenjeno gej i biseksualnim muškarcima

  Europsko istraživanje namijenjeno gej i biseksualnim muškarcima

  Nedavno je otvoreno drugo izdanje EMIS istraživanja , internetskog upitnika o seksu, zdravlju i ljubavnim odnosima muškaraca u Europi koji imaju seks s drugim muškarcima. Ovo je drugo izdanje EMIS istraživanja koje je širom Europe provedeno 2010. godine.

 • Merlinka šesti put u Sarajevu!

  Merlinka šesti put u Sarajevu!

  Sarajevski otvoreni centar 26. i 27. siječnja po šesti put u Sarajevu, u Art Kinu Kriterion, organizira Međunarodni festival queer filma Merlinka , koji se već devet godina organizira u Beogradu s idejom promocije filmove koji se bave LGBTI temama.

 • Bajke su za sve

  Bajke su za sve

  Fondacija CURE (Sarajevo, BIH) u suradnji s partnerskim organizacijama Juventas ( Podgorica, Crna Gora), Alternativni centar za devojke (Kruševac, Srbija) i LGBTI Centar za podršku (Skopje, Makedonija) i CESI-Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje pokrenula je projekt (...)

 • Traži se IT rješenje: Isključimo nasilje!

  Traži se IT rješenje: Isključimo nasilje!

  U okviru globalne kampanje 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja , Fondacija CURE realizira kampanju "Isključimo nasilje" – tražimo IT rješenja koja pokrivaju teme rodnih stereotipa, pitanja nasilja nad ženama i djevojkama, platforme za konsultaciju i podršku, SOS (...)

 • Sve jednake - Sve vidljive

  Sve jednake - Sve vidljive

  Fondacija CURE Vas poziva na konferenciju "Sve jednake - Sve vidljive", koja će se održati u Sarajevu, u periodu od 28 do 30.11.2017.g. na Ilidži, hotel "Hollywood". Konferencija "Sve jednake – sve vidljive" ima za cilj da okupi aktivistkinje/te i zaštitnice/ke ženskih (...)

 • U zadnji 12 mjeseci ubijeno je 325 trans i rodno varijantnih osoba širom svijeta

  U zadnji 12 mjeseci ubijeno je 325 trans i rodno varijantnih osoba širom svijeta

  Širom svijeta, 20. novembar predstavlja jedan od najznačajnijih datuma za trans i rodno varijantne osobe – danas je dan kad oplakujemo, odajemo počast i slavimo sve one kojie su dalie svoje živote da bi koračalie slobodno ulicom, da bi disalie vazduh sa dostojanstvom, ponosom i srećom, (...)

1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM