Preko plota

 • 'U najboljem interesu dece, kao i žena je da ne viđaju nasilnika'

  'U najboljem interesu dece, kao i žena je da ne viđaju nasilnika'

  Povodom ubojstava dviju žene i jednog djeteta u posljednjih nekoliko dana u Srbiji Žene protiv nasilja organizirale su jutros prosvjed ispred Ministarstva za rad, zaposlavanje, boracka i socijalna pitanja u Beogradu. Podsjetimo, u srijedu, 5. srpnja u Centru za socijalnu skrb u Novom (...)

 • Žene u crnom: Srebrenicu nikada nećemo zaboraviti

  Žene u crnom: Srebrenicu nikada nećemo zaboraviti

  Povodom obilježavanja 22. godišnjice genocida u Srebrenici , Žene u crnom, uz podršku umjetničkih kolektiva MMC Led art iz Novog Sada, Dah teatar iz Beograda, aktivistkinja i aktivista civilnog društva, organizirale su jučer u 19.30 na Trgu Republike u Beogradu scensku akciju "Srebrenica (...)

 • Trans Mreža Balkan traži prevoditelje i prevoditeljice!

  Trans Mreža Balkan traži prevoditelje i prevoditeljice!

  U okviru projekta kojeg spremaju, tim Trans Mreže Balkan traži prevoditelje i prevoditeljice! Ako si TIRV (trans, inter ili rodno varijantna) osoba ili saveznik/ica s visokim poznavanjem TIRV tema, javi se Trans Mreži Balkan, koja traži osobe koje mogu prevesti upitnik od otprilike 2000 (...)

 • Prijavljeno 40 napada na LGBT osobe od 2012. do 2015.

  Prijavljeno 40 napada na LGBT osobe od 2012. do 2015.

  U periodu od 2012. do 2015. godine policiji je prijavljeno 40 fizičkih napada na LGBT osobe u Srbiji, ali to nije realna slika zbog "sive statistike" prijavljivanja, rečeno je u Beogradu na predstavljanju izveštaja ulozi policije u sprečavanju nasilja nad LGBT osobama, prenosi Gay Echo.

 • Priča je ženskog roda

  Priča je ženskog roda

  U sklopu drugog Internacionalnog festiala književnosti Bookstan redakcija Bone organizuje radionice kreativnog pisanja za djevojčice uzrasta 12-15 godina. Radionice će se održati 4. i 5. jula 2017. godine u terminu od 10-14h. Cilj radionica je omogućiti djevojčicama da otvoreno govore o svojim (...)

 • Parada ponosa 'Neka svi naši glasovi ore se' prošla je bez incidenata

  Parada ponosa 'Neka svi naši glasovi ore se' prošla je bez incidenata

  Parada ponosa "Neka svi naši glasovi ore se" u organizaciji udruženja građana Egal, Loud&Queer i Gej lezbijskog info centra održana je u Beogradu, u subotu 24. lipnja te je prošla bez incidenata. Stotinjak pripadnika i pripadnica LGBT zajednice prošetalo je od Pionirskog (...)

 • Prajd vikend u Beogradu: Neka svi naši glasovi ore se!

  Prajd vikend u Beogradu: Neka svi naši glasovi ore se!

  Građanke i građani okupljeni oko inicijative Ponos Srbije najavile su Prajd vikend (23-26. jun 2017), u okviru koga će biti održana i Parada ponosa "Neka svi naši glasovi ore se" u subotu, 24. juna 2017. godine, sa početkom u 11 časova, od Pionirskog parka do Trga Republike.

 • Pamtimo žene silovane u ratu

  Pamtimo žene silovane u ratu

  Žene u crnom će povodom Međunarodnog dana borbe protiv seksualnog nasilja u sukobima organizovati mirovnu akciju u crnini i ćutanju 19. juna 2017. godine od 19 h do 20 h na Trgu Republike u Beogradu. Prenosimo njihiov poziv: Silovanje u ratu je staro kao i sam rat.

 • BeFem letnje feminističke igre 2017.

  BeFem letnje feminističke igre 2017.

  BeFem feministički kulturni centar vas poziva na BeFem Letnje feminističke igre – dvanaestočasovni događaj posvećen feminizmu i pokretu za prava žena u Srbiji i postjugoslavenskom regionu. BeFem letnje feminističke igre će se održati u nedelju, 18. juna s početkom u 12h u (...)

 • Dvije Parade ponosa u Beogradu ove godine

  Dvije Parade ponosa u Beogradu ove godine

  Pripadnici i pripadnice LGBT zajednice održat će 24. juna Paradu ponosa u Beogradu, najavljeno je na tribini "Kakav ponos". Organizatori kažu da će to biti Prajd u formi protesta, kako bi ukazali da su u društvu i dalje marginalizovani i da su sve češće žrtve nasilja.

1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM