Preko plota

 • Lokalni izbori u BiH 2016 i politička participacija žena - ni blizu 40%

  Lokalni izbori u BiH 2016 i politička participacija žena - ni blizu 40%

  Nakon održanih Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, u oktobru 2016. godine, za općinska vijeća/skupštine opština, gradska vijeća/skupštine gradova, općinske načelnike_ce i gradonačelnike_ce u Federaciji BiH i Republici Srpskoj, kao i za Skupštinu Brčko distrikta, potvrđeni su i rezultati.[1] (...)

 • Selo i feminizam

  Selo i feminizam

  U Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine u četvrtak, 16. ožujka, u 18 sati održat će se prvo predavanje petog ciklusa Neko je rekao feminizam? , na temu Selo i feminizam , o kojoj će govoriti Danka Zelić i Fatima Bilčević.

 • Crna Gora: Identificirano 38 žrtava trgovine ljudima

  Crna Gora: Identificirano 38 žrtava trgovine ljudima

  U Crnoj Gori je, od 2004. godine do danas, identificirano 38 žrtava trgovine ljudima, a 200 ih se vodi kao potencijalne žrtve, priopćili su Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) i Crnogorski ženski lobi (CŽL) . Sonja Perišić Bigović , predstavnica Kancelarije za borbu (...)

 • Subotica: formirana mreža za prevenciju diskriminacije i podršku lgbt osobama

  Subotica: formirana mreža za prevenciju diskriminacije i podršku lgbt osobama

  Memorandum o suradnji kojim se organi lokalne vlasti obavezuju da će sistemski raditi na zaštiti prava LGBT populacije danas su u Subotici potpisale lokalne institucije i organizacije civilnog društva. Ovo je prvi dokument kojim se lokalni organi zaduženi za zaštitu prava građana i (...)

 • Završetak najveće LGBT kampanje u Srbiji

  Završetak najveće LGBT kampanje u Srbiji

  Završnim skupom kampanje #bićebolje ove subote, 18. veljače u Beogradu završava najveća LGBT kampanje u Srbiji do sada. Na konvenciji će govoriti sudionici kampanje, a glavna tema bit će budućnost LGBT aktivizma u Srbiji. "Kampanjom #bićebolje već mesec dana šaljemo ohrabrujuću poruku mladim (...)

 • Homofobija i transfobija ne poznaju granice - jučer Zagreb, već danas Sarajevo

  Homofobija i transfobija ne poznaju granice - jučer Zagreb, već danas Sarajevo

  Priopćenje prenosimo u cijelosti: Dana 13.02. nekolicina aktivista_kinja za ljudska prava LGBTI osoba okupila se ispred Veleposlanstva Republike Hrvatske u Sarajevu s namjerom da izrazi podršku osobama povrijeđenim u homofobnom i transfobnom napadu na zagrebački klub Super Super.

 • Podgorica ustaje i pleše!

  Podgorica ustaje i pleše!

  U nedjelju, 12 veljače, Podgorica će biti dio globalnog plesnog performansa "Jedna milijarda ustaje". Protiv nasilja nad ženama na Trgu nezavisnosti plesat će političari/ke, ministri/ice, diplomati/kinje, građani/ke. Fokus ovogodišnje kampanje je suzbijanje eksploatacije žena te se (...)

 • VIDEO: Eksploatacija radnika i radnica u uslužnom sektoru u Srbiji

  VIDEO: Eksploatacija radnika i radnica u uslužnom sektoru u Srbiji

  Anarhosindikalistička inicijativa snimila je video o uslovima rada po supermarketima širom Srbije. "Video o uslovima rada u supermarketima u Srbiji napravili smo kako bismo obavestili širu javnost o divljoj eksploataciji radnica i radnika u lancima supermarketa u Srbiji, o (...)

 • Izabrane gej ikone i homofobkinja godine u Srbiji

  Izabrane gej ikone i homofobkinja godine u Srbiji

  Javni servis LGBT Srbije "GayEcho" svake godine bira osobe koje su svojim javnim zalaganjem doprinijele poboljšanju položaja LGBT populacije u Srbiji i proglašava ih gej ikonama godine. Dobitnici/ice za 2016. godinu su ministrica za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić i glumac (...)

 • Sve su to vještice i RahatLook predstavljaju Vesch

  Sve su to vještice i RahatLook predstavljaju Vesch

  U petak, 10.2., u klubu The Loft u Sarajevu, s početkom u 19 sati, bit će predstavljena originalna kolekcija donjeg veša i stikera za nju i njega, Vesch . Vesch je specifičan jer je nastao kao suradnja između Facebook meme stranice Sve su to vještice i online prodavnice vintage (...)

1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM