Marijana Petir (HSS)

 

OBRAZOVANJE - završila Prirodoslovno-matematički fakultet i Katoličko-bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, upisala specijalistički poslijediplomski studij Menadžment neprofitnih organizacija i socijalno zagovaranje na Katoličko-bogoslovnom fakultetu.

 

RADNO ISKUSTVO - zastupnica u Hrvatskom saboru, predsjednica Odbora za zaštitu okoliša, predsjednica Kluba zastupnika Hrvatske seljačke stranke. U razdoblju od 6/05 - 2/08 zamjenica županice Sisačko-moslavačke županije. Glasnogovornica tijekom kampanje Predsjednika Republike Hrvatske, Stjepana Mesića za predsjedničke izbore 2005, 6/00 - 1/02 glasnogovornica Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja.

 

POLITIČKO ISKUSTVO -potpredsjednica HSS-a, predsjednica HSS-a Sisačko-moslavačke županije, glasnogovornica HSS-a, potpredsjednica Kluba mladih HSS-a, predsjednica Sveučilišne organizacije HSS-a

  

U POLITICI SAM JER... - vjerujem da su promjene moguće, vjerujem u ljude i njihovu želju da doprinesu općem dobru i da je moguće to postići na pošten i častan način.

 

POSEBNO ME INTERESIRAJU SLJEDEĆE TEME - zaštita okoliša i prirode, održivi razvitak, poljoprivreda, nacionalna sigurnost, ljudska prava (prava djece, žena i osoba s invaliditetom), obrazovanje i znanost

 

MOJ NAJVEĆI USPJEH U POLITICI - svaka pomoć koju uspijem izboriti za one kojima je potrebna

 

BITI ŽENA U POLITICI JE - dati ljudskost poslu koji je nažalost još uvijek uglavnom rezerviran za muškarce

 

U SLOBODNO VRIJEME BAVIM SE - plesom i kuhanjem

Iz drugih medija

AEM