Libelina godišnja inventura

 • Iva Prpić, SDP, zastupnica u skupštini Grada Zagreba

  DOGAĐAJ KOJI JE OBILJEŽIO 2009.-U.... Bijeg premijera Sanadera kada je voda došla do grla uz bahato "neobjašnjenje" koje je bilo pljuska svim građanima/kama i potcjenjivanje zdrave pameti. NE PONOVILO SE... Nikada se više ne bi smjelo ponoviti da političari/ke na najodgovornijim (...)

 • Melita Mulić, SDP, zastupnica u skupštini Grada Zagreba

  DOGAĐAJ KOJI JE OBILJEŽIO 2009.-U... Teško mi je izdvojiti jedan događaj koji je obilježio godinu na izmaku. Mislim da 2009. godinu možemo pamtiti po tri događaja - *uvođenju kriznog poreza, donošenju srednjovjekovnog zakona o Medicinski potpomognutoj oplodnji i ulasku Hrvatske u NATO.* (...)

 • Vlasta Cindrić, HNS, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Varaždinske županije

  DOGAĐAJ KOJI JE OBILJEŽIO 2009.: a. Završetak slovenske blokade i otvaranje procesa približavanja Europskoj uniji, što Hrvatska zaslužuje kao zemlja duge europske kulturne i političke tradicije. b. Nakon punih deset godina otvaranje Muzeja suvremene umjetnosti NE PONOVILO (...)

 • Goran Beus Richembergh, HNS, zastupnik u Hrvatskom saboru

  DOGAĐAJ KOJI JE OBILJEŽIO 2009.-U: .... Bijeg Ive Sanadera s dužnosti premijera i otvaranje MSU. NE PONOVILO SE... Željeznička nesreća u Rudinama i serija ubojstava i samoubojstava mladih ljudi. IZNENAĐENJE GODINE... Mladen Bajić - vidi, vidi, ipak se može.

 • Marijana Petir, HSS, zastupnica u Hrvatskom saboru

  DOGAĐAJ KOJI JE OBILJEŽIO 2009.-U: Ostavka Ive Sanadera je definitivno obilježila ovu godinu u Hrvatskoj a financijska kriza svoj je danak uzela osim u Hrvatskoj i u većini zemalja u svijetu. NE PONOVILO SE... Međusobni obračuni maloljetnika koji su u nekoliko navrata završili s (...)

 • Danica Hursa, HNS, zastupnica u Hrvatskom saboru

  DOGAĐAJ KOJI JE OBILJEŽIO 2009.-U: recesija NE PONOVILO SE... željeznička nesreća kod Kaštela IZNENAĐENJE GODINE... turistička sezona TKO JE ZASLUŽIO JEDINICU IZ VLADANJA U 2009? Ivo Sanader POGLED U STAKLENU KUGLU ZA 2010...

 • Marija Lugarić, SDP, zastupnica u Hrvatskom saboru

  Prije nego li počnem odgovarati na Vaša pitanja, želim reći da nikada nisam na ovaj način, ni osobno ni poslovno radila "godišnje inventure". Teško je, a na koncu i prema sebi, drugima i životu nepravedno, ignorirati tisuće malih (a po svemu velikih) događaja, ljudi, slika i osjećaja, u ime (...)

 • Nevena Petani, SDP, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Zadarske županije

  DOGAĐAJ KOJI JE OBILJEŽIO 2009.-U: Ulazak u NATO NE PONOVILO SE... Recesija IZNENAĐENJE GODINE... Početak funkcioniranja pravosuđa TKO JE ZASLUŽIO JEDINICU IZ VLADANJA U 2009? Vlada RH POGLED U STAKLENU KUGLU ZA 2010...

 • Suzana Kunac, sociologinja, istraživačica i aktivistkinja, B.a.b.e.

  DOGAĐAJ KOJI JE OBILJEŽIO 2009.-U.... Blokada FF i drugih fakulteta u RH. Dva puta! NE PONOVILO SE... U traženju rješenja kako namaknuti novac za državni proračun s manjkom od 14 milijardi kuna, za koji pošteni građani i građanke RH nisu odgovorni, Vlada umjesto da da (...)

 • Sandra Pernar, izvršna direktorica GONG-a

  DOGAĐAJ KOJI JE OBILJEŽIO 2009.-U.... Događaj koji je definitivno obilježio 2009. godinu je izbor Baracka Obame za američkog predsjednika, čime je po prvi puta predsjednik SAD-a postao Afro-amerikanac. No, njegov je izbor važan i zbog svih očekivanja koja su Amerikanci, ali i cijeli (...)

 • Gordana Obradović Dragišić, izvršna direktorica CESI-a

  DOGAĐAJ KOJI JE OBILJEŽIO 2009 ....Sad na kraju se održava Konferencija o klimi u Kopehagenu I zato mi pada na pamet, ali sigurno je bilo još nekoliko ključnih događaja u 2009. NE PONOVILO SE... želježnička nesreća kod Splita u kojoj je poginulo toliko ljudi zbog nepažnje I greške a (...)

 • Jasna Opačak, HDZ, vijećnica u Gradskom vijeću Buja

  DOGAĐAJ KOJI JE OBILJEŽIO 2009. - lokalni izbori- prvi neposredni izbori za gradonačelnike/ce I lokalne čelnike/ce, test demokracije na Hrvatski način.... NE PONOVILO SE... ubojstva kao iz filmova (Luka, Ivana, Pukanić, Aleksandar Abramov...), pretučeni novinari...

 • Vesna Kesić, novinarka, publicistkinja, aktivistica i istraživačica

  DOGAĐAJ KOJI JE OBILJEŽIO 2009.-U.... Kosor na čelu vlade NE PONOVILO SE... restrikcije radničkih i socijalnih prava, rodno specifičnije, Milinovićev zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji. IZNENAĐENJE GODINE... Jadranka Kosor TKO JE ZASLUŽIO JEDINICU IZ (...)

 • Vesna Škare Ožbolt, kandidatkinja za predsjednicu RH

  DOGAĐAJ KOJI JE OBILJEŽIO 2009.-U.... Neobjašnjiv odstup premijera Sanadera. Iako, ako bolje razmislimo, s takvom hipotekom na plećima Sanaderu skoro da i nije bilo moguće ostati na nogama. Kako god, njegova je dužnost bila objasniti svekolikoj naciji razloge naglog povlačenja.

 • Brankica Crljenko, SDP, zastupnica u Hrvatskom saboru

  DOGAĐAJ KOJI JE OBILJEŽIO 2009.-U 2009.godinu, što se politike tiče, definitivno je obilježio naprasni odlazak bivšeg premijera Ive Sanadera, bez ikakvog obrazloženja. Od sportskih događaja izdvojila bi razočarenje što je Hrvatska nogometna reprezentacija ispala iz završnice Svjetskog (...)

 • Nada Čavlović Smiljanec, SDP, zastupnica u Hrvatskom saboru

  DOGAĐAJ KOJI JE OBILJEŽIO 2009.-U.... Odlazak Ive Sanadera Recesijska kriza NE PONOVILO SE... Željeznička nesreća u Rudinama IZNENAĐENJE GODINE... Uspjeh Blanke Vlašić u Berlinu. TKO JE ZASLUŽIO JEDINICU IZ VLADANJA U 2009? Svi (...)

 • Tamara, CroL - hrvatski lezbijski portal

  DOGAĐAJ KOJI JE OBILJEŽIO 2009.-u.... Budući da živimo u zanimljivim vremenima poput onih iz kineske kletve, nije lako izdvojiti samo jedan jedini događaj. Ipak, iz neke svoje "LGBT perspektive" rekla bih da je to bio najbrojniji Zagreb Pride dosad, jer su u povorku došli mnogi (...)

 • Aleksandar Hatzivelkos, građanska inicijativa NATO na referendum

  DOGAĐAJ KOJI JE OBILJEŽIO 2009.-U.... Odlazak Ive Sanadera. Još uvijek ne mogu podvuci crtu pod ovaj događaj - tj. proglesiti ga dobrim ili lošim, budući nosi obje karakteristike u mnogim detaljima, ali se definitivno radi o događaju koji je obilježio godinu iza nas.

 • Sabina Glasovac, SDP, vijećnica u Gradskom vijeću Zadra

  DOGAĐAJ KOJI JE OBILJEŽIO 2009. Klimatska konferencija u Kopenhagenu koja bi trebala iznjedriti viziju i strategiju borbe protiv negativnih utjecaja klimatskih promjena koje prijete cijelom čovječanstvu. Ulazak Hrvatske u NATO savez. NE PONOVILO SE...

 • Gabrijela Ivanov, K-zona

  DOGAĐAJ KOJI JE OBILJEŽIO 2009.-U.... trivijalno, ali čini mi se da je ljude najviše dotakla smrt Michaela Jacksona. NE PONOVILO SE... smrt Michaela Jacksona :) IZNENAĐENJE GODINE... Ostavka Ive Sanadera. TKO JE ZASLUŽIO JEDINICU IZ VLADANJA U 2009? Mediji - (...)

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM