Uncategorized

26. lipanj, Šesnaestica, od 13 sati

Okrugli stol: Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu

Okrugli stol: Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu

Ženska soba poziva na okrugli stol u okviru projekta “Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu”  koji će se održati 26. lipnja u Ozaljskoj 16 (Šesnaestica) od 13:00 do 15:00 sati. Projekt provodi u partnerstvu s Osnovnom školom dr. Vinka Žganca i Osnovnom školom Matka Laginje iz Zagreba. 

Opći cilj projekta je suzbijanje govora mržnje i seksualnog nasilja na Internetu i društvenim mrežama, a kao najvažnije rezultate provedbe projekta “Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu” istaknuta je provedbu istraživanja i nastale Preporuke te online kampanja, što će i biti predstavljeno na okruglom stolu.

Uvodničarke na okruglom stolu su:

1. dr.sc. Maja Mamula, koordinatorica Ženske sobe, na temu seksualnog nasilja nad i među djecom i mladima

2. Kristina Mihaljević, članica Ženske sobe, predstavljanje projekta i projektnih rezultata

3. Senka Sekulić Rebić, dipl. psih. voditeljica Centra za žrtve seksualnog nasilja, na temu elektroničkog nasilja s naglaskom na govor mržnje i elektroničko seksualno nasilje

4. Dubravka Guszak Novosel, socijalna pedagoginja OŠ dr. Vinka Žganca,  na temu problema u svakodnevnom radu s učenicima/a te potrebama odgojno – obrazovnog sustava

5. Mia Gonan, Zagreb Pride,  ne temu govora mržnje i nasilja putem Interneta koje je usmjereno prema LGBTIQ osobama.

Okrugli stol namijenjen je svim zainteresiranim predstavnicima/ama nadležnih tijela i institucija te organizacija civilnog društva koji djeluju na području zaštite prava i interesa djece, obrazovanja i suzbijanja govora mržnje i nasilja nad i među djecom i mladima kao i široj zainteresiranoj javnosti.