Uncategorized

Naša tijela, naša borba!

Feministička samoobrana i zaštita @tk2018

Feministička samoobrana i zaštita @tk2018

KILL PATRIARCHY, KICK PATRIARCHY!

Kao što dobro znamo, riječi ponekad nisu dovoljne za suočavanje s hetero-patrijarhatom, već u igru treba dozvati i neke dijelove tijela! Zato, nakon prošlogodišnjeg zagrijavanja, ove godine na radionici na Trnjanski kresovi 2018. nastavljamo s vježbama feminističke samoobrane i zaštite u režiji feminističkog kolektiva Faktiv.

Na radionici ćemo proći neke osnovne vježbe samoobrane, naučiti kako se osloboditi neželjenih “zagrljaja”, istražiti kako i čime najbolje udariti nečije međunožje i otkriti koji nam sve dijelovi tijela mogu pomoći u borbi. Radit će nam laktovi, koljena, šake i glave, ma cijelo tijelo! 

I naravno, prije svega, radit ćemo na osnaživanju borbenog stava ineustrašivosti jer, kao što svaka borkinja dobro zna, pola pobjede nalazi se u stavu! Iako se nadamo da se nijedna od nas neće naći u prilici da naučene poteze ikada upotrijebi, s obzirom na to da vjerujemo da feministički duh treba živjeti u feminističkom tijelu, radionica će nam pomoći da se malo osnažimo i u tjelesnom smislu.

Naša tijela, naša borba!

Radionica je namijenjena osobama svih identiteta jer dobro znamo da je patrijarhat nemilosrdan prema svim živim bićima. Za sudjelovanje će vam trebati samo ugodna odjeća i bočica vode po želji.

Broj sudionica/ka je ograničen! Tko prvi pošalje mejl na: feministicki.kolektiv.faktiv@gmail.com, njen fokuser!

Voditeljica radionice: Jasna Jasna Žmak, 5. kyu, Bijeli Lotos KEMPO