Najave

19.03.2018. 13:46:38 - Libela

Za brižno i uključeno očinstvo

Festival tata u Hrvatskoj!

izložba Swedish Dads

izložba Swedish Dads (Foto: Johan Bävman)

Veleposlanstvo Švedske u suradnji s udrugama Status - M i Roditelji u akciji - Rode predstavljaju "Festival tata" koji počinje danas, 19.03. na Dan očeva, a trajat će do 22. travnja.

Festival tata nastavlja se na projekt Švedskog Instituta i švedskog fotografa Johan Bävmana – Swedish Dads - koji je proveden kao izložba s dodatnim događanjima u nekoliko desetaka država diljem svijeta.

Cilj projekta u svim je zemljama potaknuti očeve na aktivno uključivanje o odgoj.

Festival tata počinje u ponedjeljak, 19. ožujka digitalnom kampanjom u kojoj se pozivaju tate u Hrvatskoj da podijele na svom Facebooku profilu fotografiju sebe sa svojim djetetom u svakodnevnim situacijama s hashtagom #supertata. Među njima bit će odabrano 25 fotografija koje će zajedno s fotografijama švedskih tata biti postavljene kao izložba od 20. do 22. travnja u Galeriji Forum (Teslina 7). Svi detalji o natječaju su na Facebook stranici Festival tata.

U sklopu festivala, u utorak 17. travnja 2018. održat će se okrugli stol u suradnji s Odborom za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora, na kojem će glavna tema biti aktivna uloga očeva u odgoju djece i očinski dopust.

Digitalna brošura o važnosti uključenog očinstva bit će dostupna za preuzimanje na web stranicama partnera od 3. travnja.

Radionica Supertata za zainteresirane tate održat će se 21. travnja 2018. u 11 sati u Galeriji Forum, a prijave se primaju na radionica@festivaltata.hr do 20. travnja.

Zainteresirane kompanije koje žele tatama u svojim kompanijama ponuditi edukaciju mogu se javiti na radionica@festivaltata.hr ili na info@status-m.hr.

Više informacija o Festivalu možete pronaći na web stranici: www.festivaltata.hr

Tagovi: aktivno uključivanje očeva, festival tata, očevi, rode, rodiljni dopust, roditeljstvo, status m

Vezani članci:

Facebook komentari

Stup srama

Iz drugih medija

AEM