Uncategorized

za svijet bez nasilja prema ženama

‘Sluškinje’ za Istanbulsku konvenciju

‘Sluškinje’ za Istanbulsku konvenciju

One Billion Rising Croatia/Facebook

Sluškinje ustaju za ratifikaciju Istanbulske konvencije!

10. veljače u 12 sati – Cvjetni trg, Zagreb

Pridružite se povorci “sluškinja” koje žele živjeti u Hrvatskoj i svijetu, bez nasilja nad ženama i djevojčicama. 

“Sluškinjama” je dosta kontinuiranog nasilja nad ženama i djevojčicama, dosta je kontrole nad našim tijelima te sustava koji ne kažnjava nasilnike! 

Nećemo dopustiti da se distopijski scenarij “Sluškinjine priče” (autorice Margaret Atwood) dogodi u Hrvatskoj te da se žene svode samo na služavke kojima se oduzimaju prava i čiji se glasovi utišavaju. 

Nad ženama se vrši nasilje u njihovom domovima, radnim mjestima, na ulici, u okviru obitelji. Više od milijun žena i djevojčica diljem svijeta žrtve su seksualnog nasilja, prisilnih brakova, nasilja od strane trenutnih i bivših partnera, seksualnog uznemiravanja na poslu, mobbinga, bivaju ubijene, sve samo zato što su – žene. 

Istanbulska konvencija je alat kojim je zaštita žena i djevojčica u Hrvatskoj ostvariva. Zato zahtijevamo da Vlada i Sabor ratificiraju Konvenciju i ne pristajemo ni na što manje. 

Žene, koje se doživljava samo kao “sluškinje”, izlazit će na ulice sve dok se Konvencija ne ratificira. 

I tebi je dosta biti “sluškinja”? Pridruži nam se! 

Ustani s nama i dođi na prosvjed u 12:00 u subotu, 10.2. na Cvjetni trg u Zagrebu.

Uz to, možeš:

● odjenuti se u odoru i tako pomoći osnažiti poruku važnosti ratificiranja Konvencije i zajedno s nama postati dio “Sluškinjine priče”*
● podržati druge “sluškinje” i donirati za izradu odora!**

*Ako nam se želiš pridružiti i postati “sluškinja” 10. veljače, javi nam se u inbox za daljnje dogovore.

**Ako želiš da što više “sluškinja” ustane, možeš donirati za izradu odora i ostale troškove uplatom na račun Zaklade SOLIDARNA za tematski fond “Drugotna na sav glas!” za akcije obrane prava žena na izbor i život bez nasilja. IBAN HR73 2390 0011 1009 4807 2 (pri Hrvatskoj poštanskoj banci, SWIFT: HPBZHR2X)