Uncategorized

ponedjeljak, 18. prosinca

Okrugli stol: Zatvor(eni) – umjetnički pogon

Okrugli stol: Zatvor(eni) – umjetnički pogon

Udruga Skribonauti i Okreni stranicu pozivaju vas na okrugli stol “Zatvor(eni) – umjetnički pogon – umjetnički i kulturni programi u zatvorima i kaznionicama” koji će se održati u ponedjeljak, 18.12.2017. u 14:00 sati u dvorani Muller kina Europa

Okrugli stol se organizira u sklopu projekta “Kreativni zatvori” te će se na njemu predstaviti kulturni i umjetnički programi koji su se kroz 2017. godinu odvijali u zatvorima i kaznionicama u Lipovici i Požegi te zatvorima Karlovcu i Remetincu. 

Na okruglom stolu govorit će mentori/ice navedenih programa, I to: vizualna umjetnica Dina Karadžić, voditeljica radionice animiranoga filma u Zatvoru u Zagrebu, novinarka Ljubica Letinić, voditeljica radijskog programa u kaznionici u Lipovici, kazališni redatelj Mario Kovač, voditelj radionice kreativnog pisanja u Karlovcu, te Luiza Bouharaoua i Paula Zore, voditeljice književnog kluba u Kaznionici u Požegi. 

Okrugli stol ima svoj cilj predstaviti modele, metode i oblike umjetničkog i kulturnog rada u zatvorskom sustavu te otvoriti diskusiju o razvoju postojećih modela suradnje između umjetnika/ica i kulturnih radnika/ica i zatvorenika/ica te o mogućnostima njihove implementacije u drugim kaznenim i odgojnim zavodima.