Uncategorized

Dnevni boravak Rojca, srijeda 13.11.2019. u 18 sati

Međunarodni Rojava film festival – Pula

Međunarodni Rojava film festival – Pula

Svim filmoljupcima, aktivistima, kolektivima i pojedincima koji podržavaju i svakodnevno žive vrijednosti revolucije u Rojavi!

Od 2015. godine filmska komuna u Rojavi radi u smjeru reaproprijacije mozaika kultura stanovnika regije, kroz filmsku produkciju i projekcije. Četiri godine, unatoč ratu, embargu i oskudici, komuna organizira filmski festival želeći demokratizirati umjetnost i rekonstruirati društvo u regiji.

Četvrti međunarodni Rojava film festival trebao bi započeti 13. studenog 2019. godine, no zbog turske invazije realizacija festivala ostaje neizvjesna. Kao rezultat toga, organizatori festivala uputili su poziv za solidarnost kroz istodobnu izvedbu festivala u cijelom svijetu.

Pozivamo vas da nam se pridružite 13.11.2019. na međunarodnom Rojava film festivalu, te da na taj način pokažemo solidarnost sa žiteljima Rojave u borbi sa daleko moćnijim opresorom.

Na području bivše Jugoslavije festival će se održati u Skopju, Beogradu, Banja Luci, Sarajevu, Puli, Mariboru i Ljubljani.

Ove godine tema festivala su filmovi koji prikazuju priče inspirirane šarolikim mozaikom kultura koje koegzistiraju na sjeveru i istoku Sirije. Filmovi protežiraju ideju kulturnog suvereniteta koji je dijametralno suprotan svakom obliku kolonijalizma, centralizma, nacionalizma, militarizma i patrijahata. Filmovi na festivalu pretežito su kratkometražnog karaktera.

Festival otvaramo prezentacijskim videom filmske komune u Rojavi i intervjuom s organizatorom festivala.

Web stranica organizatora filmskog festivala u Rojavi: https://rojavaiff.com/
Detaljniji program festivalskog dana biti će objavljen sutra. Sve projekcije bit će s engleskim titlovima.