Najave

 • Stipendija za novinarsku izvrsnost 2021: Transformacija

  Stipendija za novinarsku izvrsnost 2021: Transformacija

  Otvoren je natječaj za Stipendiju za novinarsku izvrsnost za 2021. godinu. Program, koji sada ulazi u petnaestu godinu, nudi stipendiju od 3,000 eura i kvalitetnu uredničku potporu novinarima koji žele temeljito izvijestiti o procesima i silnicama koje oblikuju društva i demokracije u 14 (...)

 • Internacionalna online premijera kratkometražnih filmova o partnerskom nasilju

  Internacionalna online premijera kratkometražnih filmova o partnerskom nasilju

  U 2020. godini svjedočile smo zatiranju temeljnih ljudskih prava žena, i zato je njihova zaštita sada važnija nego ikad. Zbog povećane stope nasilja nad ženama, govora mržnje prema ženama općenito i u javnim diskursima, kao i zbog nedavnih zakona koje je usvojila Poljska , Društvo (...)

 • Hej, teen si i LGBTQ? Sudjeluj u europskom istraživanju!

  Hej, teen si i LGBTQ? Sudjeluj u europskom istraživanju!

  U okviru međunarodnog projekta The FREE ( Fostering the Right to Education in Europe ), čiji je cilj saznati o zdravlju, dobrobiti te zaštitnim i rizičnim faktorima za mentalno zdravlje LGBTQ učenika i učenica (lezbijki, gejeva, biseksualnih osoba, transrodnih osoba, queer ili questioning (...)

 • Upisi u 5. Kreativni kritički laboratorij - Zašto feminizam?

  Upisi u 5. Kreativni kritički laboratorij - Zašto feminizam?

  Centar za ženske studije i Akademija dramske umjetnosti objavljuju poziv studenticama i studentima Sveučilišta u Zagrebu za upis izvannastavnog obrazovnog modula Kreativni kritički laboratorij: Zašto feminizam? koji će biti realiziran u periodu od 15.09.2020. – 13.10.2020., u (...)

Iz drugih medija

AEM