Najave

 • Prevencija socijalne isključenosti mladih: primjeri dobre prakse

  Prevencija socijalne isključenosti mladih: primjeri dobre prakse

  Konferencija "Prevencija socijalne isključenosti mladih: primjeri dobre prakse" održat će se 29. svibnja u ulici Jurja Žerjavića 10, s početkom u 9:30 sati u organizaciji udruge Status:M . Istraživanje provedeno 2003. godine pokazalo je da je 15% populacije Republike Hrvatske , (...)

 • Čekajući tramvaj zvan obrazovna reforma!

  Čekajući tramvaj zvan obrazovna reforma!

  U organizaciji inicijativa Hrvatska može bolje i Građanski odgoj i obrazovanje 1. lipnja, od 18 do 19:30 sati će se održati prosvjedna akcija "Čekajući tramvaj zvan obrazovna reforma!". Akcija će započeti na Trgu bana Jelačića gdje ćemo se zajedno prisjetiti zahtjeva upućenih vlasti (...)

 • Ko će vodit zapisnik?

  Ko će vodit zapisnik?

  FEMATIK , feministički kružok studentica Centra za ženske studije (generacija 15/16), poziva vas na tribinu " Ko ć e vodit zapisnik? ili o političkoj participaciji žena" koja će se održati 01.06. u 18,00 sati u Multimedijalnom institutu MaMa.

 • S građanima i građankama o Zagorki i Centru za ženske studije

  S građanima i građankama o Zagorki i Centru za ženske studije

  U okviru manifestacije "Dani otvorenih vrata udruga" , Centar za ženske studije, u četvrtak 25. 5., od 11 do 16 sati poziva zainteresirane građane i građanke na sudjelovanje u programu "S građanima i građankama o Zagorki i Centru za ženske studije".

 • O HPV-u bez predrasuda

  O HPV-u bez predrasuda

  Čak osam od deset osoba tijekom života susretne se s humanim papiloma virusom (HPV) koji uzrokuje šest vrsta raka kod muškaraca i žena. S ciljem jačanja svijesti o važnosti prevencije bolesti povezanih s HPV-om i otklanjanja brojnih predrasuda koje otežavaju uspješnu prevenciju bolesti, (...)

 • Treći Zagreb Book Festival

  Treći Zagreb Book Festival

  Treći Zagreb Book Festival održat će se od 22. do 28. svibnja u Muzeju za umjetnost i obrt , u kinu Tuškanac i Vinyl baru. Tijekom sedam dana u više od pedeset događanja nastupit će preko devedeset stranih i domaćih gostiju.

 • Mjesec ponosa 2017.

  Mjesec ponosa 2017.

  Zagreb Pride poziva na Mjesec ponosa! Godinama smo održavale_i Tjedan ponosa, kulturnu i političku manifestaciju LGBTIQ zajednice koja prethodi Povorci ponosa. Ove godine smo za sve naše podržavateljice_e odlučile_i napraviti MJESEC dana raznih događanja ! Ponosno vam (...)

 • Margaret Atwood: Sluškinjina priča (1985)

  Margaret Atwood: Sluškinjina priča (1985)

  U sklopu radionice čitanja Motor mijene - Motor des Wandels 6. lipnja u 17 sati u Booksi će se čitati i raspravljati o jako aktualnoj Sluškinjinoj priči , romanu Margaret Atwood iz 1985. godine. Knjigu u ruke i vidimo se u Booksi. Na početku 21. stoljeća u SAD na vlast pučem (...)

 • Nevidljive sile: žene koje su oblikovale naš grad

  Nevidljive sile: žene koje su oblikovale naš grad

  Građanskom akcijom Nevidljive sile: žene koje su oblikovale naš grad , Zaklada Sveučilišta u Rijeci želi upoznati lokalnu zajednicu sa znamenitim ženama koje su svojim radom i postignućima kroz arhitekturu, kulturu, javno djelovanje i znanost dale doprinos izgradnji fizičkog i konceptualnog (...)

 • Feministička samoobrana i zaštita na Trnjanskim kresovima

  Feministička samoobrana i zaštita na Trnjanskim kresovima

  U surovom svijetu patrijarhata, riječi ponekad nisu dovoljne za odbijanje raznih vrsta napada koje nam je taj seksistički svemir u stanju prirediti. Upravo zato nešto primjenjivo i korisno za sve nas - u sklopu Trnjanski kresovi 2017. , 6. svibnja od 17 do 18 sati će se održati radionica (...)

Iz drugih medija

AEM