Najave

 • Prvi festival queer i feminističke kulture 'Smoqua' u Rijeci

  Prvi festival queer i feminističke kulture 'Smoqua' u Rijeci

  Prvi festival queer i feminističke kulture Smoqua , održat će se u Rijeci od 12. do 14. listopada 2017. godine . Festival organizira udruga LORI , a iza njega stoji ideja da se kreira platforma koja će se razvijati, rasti i postati prostor za suradnje, ideje i razmjene među (...)

 • 10 dana akcije protiv urušavanja reproduktivnih prava žena

  10 dana akcije protiv urušavanja reproduktivnih prava žena

  PaRiter i ove godine organizira manifestaciju 10 dana akcije protiv urušavanja reproduktivnih prava , a sve kako bi ukazali/e na sustavno zanemarivanje i ignoriranje reproduktivnih prava građanki Republike Hrvatske od strane Vlade i Sabora.

 • Ljubav & Ekonomija

  Ljubav & Ekonomija

  Umjetnički kolektiv montazstroj i Art-kino Croatia pozivaju vas na humanitarni događaj LJUBAV & EKONOMIJA koji će se održati 27. rujna u Art-kinu, Rijeka, s početkom u 20 sati. LJUBAV & EKONOMIJA objedinjuje dokumentarni performans (docu-formance) i javnu raspravu o pravu (...)

 • Izložba 'My Queens' u Splitu

  Izložba 'My Queens' u Splitu

  U utorak, 26. rujna u splitskoj galeriji Praktika (Dom mladih) u 20 sati otvara se izložba "My Queens" autorice Ines Kotarac . Izložba donosi ciklus fotografija koji prati razvoj prvog i zasad jedinoga hrvatskog drag kolektiva House of Flamingo , od njihovih prvih nesigurnih koraka (...)

 • Partycipacija Queeraoke: IGLYO Edition

  Partycipacija Queeraoke: IGLYO Edition

  Maštaš o karijeri pjevačice_a i nastupima pred tisućama osoba? Tuš je tvoja jedina pozornica? Voliš pjevati? Imamo baš nešto za tebe! Pridruži nam se 29. rujna 2017. u Jiggy baru na još jednom izdanju Queeraoka (poigrale smo se malo s imenom!), ali ovaj put s međunarodnim pojačanjima! (...)

 • Žena - trudnica - majka: zelene sfere i nekropolitike

  Žena - trudnica - majka: zelene sfere i nekropolitike

  Centar za kulturu Novi Zagreb poziva vas na izložbu i popratni program "Žena – trudnica – majka: zelene sfere i nekropolitike" . Sudjeluju: Milijana Babić, Ines Matijević Cakić, Tajči Čekada, Vlasta Delimar, Nives Kavurić-Kurtović Martina Križanić Ivana Popović Lena Šimić Ana (...)

 • Prijave za novu studijsku godinu Centra za ženske studije

  Prijave za novu studijsku godinu Centra za ženske studije

  Pozivamo zainteresirane da se prijave na ovogodišnji obrazovni program Centra za ženske studije. Prijava se sastoji od pisanoga životopisa i kraćega pisanog obrazloženja interesa za program (do 1 kartice teksta). Uz osnovne podatke u životopisu, molimo navesti podatke o formalnom i (...)

 • Prijave za humanističku radionicu za djecu

  Prijave za humanističku radionicu za djecu

  Centar za građansku hrabrost i u 2017./2018. školskoj godini nudi humanističku edukaciju za djecu osnovnoškolske dobi kao godišnji program u kojem će djeca kroz niz predavačkih i interaktivnih aktivnosti moći učiti o temama kao što su humanizam, feminizam, ljudska prava, umjetnost i (...)

 • Izložba 'Živjeti svoj život'

  Izložba 'Živjeti svoj život'

  U petak, 8. rujna u 20 sati u Galeriji Nova u Zagrebu otvara se izložba "Živjeti svoj život" Zanny Begg & Elise McLeod, Vlaste Delimar i .Wendelien van Oldenborgh. Izložba "Živjeti svoj život" predstavlja radove suvremenih umjetnica koje iz različitih perspektiva preispituju (...)

 • Irena Frantal: Knjiga je spremnik

  Irena Frantal: Knjiga je spremnik

  U utorak, 5. rujna, u 19 sati u Galeriji Vn otvara se izložba Irene Frantal 'Knjiga je spremnik'. "Uzimam KUTIJE raznih veličina te ih otvaram, transformiram iz 3D objekta u dvodimenzionalnu plohu koja će držati tekst. Njihovu unutrašnjost koristim kao zidove kuće / knjige na kojima ću (...)

1 2 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM