Najave

 • Natječaj za program 13. Vox Feminae Festivala

  Natječaj za program 13. Vox Feminae Festivala

  Prostor rodne i medijske kulture K-zona poziva autore/ce i kreativne timove, umjetnike/ce i umjetničke kolektive, redateljice i filmske ekipe, te udruge, inicijative i pojedince koji u svojem radu promišljaju rodnu ravnopravnost da se prijave na natječaj za suradnju u okviru nadolazećeg 13. Vox (...)

 • Smoqua - 3. festival queer i feminističke kulture

  Smoqua - 3. festival queer i feminističke kulture

  Lezbijska organizacija Rijeka "LORI", u suradnji s udrugom PaRiter, inicijativom Građanke svom gradu i Centrom za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci organiziraju treći po redu međunarodni festival queer i feminističke kulture Smoqua , koji se održava od 23. do 25. svibnja (...)

 • Sudjelujte na jednodnevnoj edukaciji za novinare/ke o izvještavanju o LGBT pitanjima

  Sudjelujte na jednodnevnoj edukaciji za novinare/ke o izvještavanju o LGBT pitanjima

  Svibanj i lipanj mjeseci su u kojima se u Hrvatskoj često izvještava o LGBT temama . Veću medijsku vidljivost LGBT osobe zasigurno dobivaju prilikom izvještavanja o IDAHOT-u, Međunarodnom danu borbe protiv homo/bi/transfobije koji se diljem svijeta obilježava 17. svibnja.

 • Migracije u fokusu: Drugi glasovi s terena

  Migracije u fokusu: Drugi glasovi s terena

  Okrugli stol Migracije u fokusu: Drugi glasovi s terena , održat će se 22. svibnja u 18 sati u Zelenoj akciji (Frankopanska 1. Zagreb). Gostuju: Maja Osmančević (Studenti za izbjeglice), Antonija Potočki (volonterka) i Boris Pavelić (novinar).

 • Trnjanski kresovi 2019.

  Trnjanski kresovi 2019.

  I ove će godine, 4. maja na nasipu kod Mosta slobode, gorjeti Trnjanski kresovi čime će se zajednički proslaviti dan oslobođenja našega grada od fašističkog okupatora i zločinačke vlasti njihovih ustaških marioneta. "Glasnije i strastvenije nego ikad, odat ćemo počast borbi kojoj dugujemo (...)

 • Hod za slobodu 2019.

  Hod za slobodu 2019.

  Kad nas se prije godinu dana više od 2.000 okupilo u hodu za bolju Rijeku i bolju Hrvatsku, snaga zajedništva koje je potakla jedna ideja i riječ – sloboda - u gradu se osjećala još dugo nakon okupljanja. No, od prošlogodišnjeg Hoda za slobodu, kada smo se u velikom broju okupile/i (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM