Najave

 • Nevidljive sile

  Nevidljive sile

  U svibnju i lipnju 2017. godine Zaklada Sveučilišta u Rijeci organizirala je građansku akciju Nevidljive sile: Žene koje su oblikovale naš grad s ciljem podizanja svijesti o znamenitim ženama koje su svojim radom i djelovanjem doprinijele oblikovanju grada Rijeke kakvog poznajemo (...)

 • Samo birane trešnje

  Samo birane trešnje

  Izložbom "Samo birane trešnje" umjetnica Arvida Byström izmješta se iz konteksta društvenih mreža u fizički prostor galerije, gdje svoje trajne preokupacije, subverzivnost ženstvenosti, kritiku normi nametnutih ženskom tijelu, tjelesnost kao takvu i njezinu cenzuru na društvenim (...)

 • Kulturpunktova Ganz Kviz-o-rama

  Kulturpunktova Ganz Kviz-o-rama

  Treće izdanje Kulturpunktove kviz-o-rame održava se u sklopu Ganz novi festival a u jednom od najživljih prostora inovativne i eksperimentalne kulture. U subotu 22. rujna od 19 sati u atriju &TD-a izazivamo vas na promišljanje medijske pismenosti i nezavisne kulture u turbulentnim (...)

 • 12. Vox Feminae Festival

  12. Vox Feminae Festival

  U organizaciji Vox Feminae, po dvanaesti put slavi se stvaralaštvo žena uz umjetnice, kreativke, teoretičarke, redateljice i glazbenice na zagrebačkoj Trešnjevci! VoxFeminae festival od 3. do 7. listopada zauzima CeKaTe i društveno-kulturni centar "Šesnaestica".

 • Europeana Migration Collection Day Zagreb

  Europeana Migration Collection Day Zagreb

  Podijelite svoju osobnu priču o migraciji! Svi mi imamo predmete - poput slika, pisama, razglednica ili recepata – koje bismo možda podijelili i priče koje bismo ispričali o tome od kuda smo došli i što je oblikovalo naše živote.

 • KRIMIGRACIJA - kriminalizacija migracija i građanske solidarnosti

  KRIMIGRACIJA - kriminalizacija migracija i građanske solidarnosti

  Studentska inicijativa Studenti za izbjeglice i Klub studenata sociologije "Diskrepancija" upućuju poziv za prijavu na simpozij "KRIMIGRACIJA – kriminalizacija migracija i građanske solidarnosti" koji će se održati 27. i 28. studenog 2018., u konferencijskoj dvorani (...)

 • Prvi 'Korčula after PARTY'

  Prvi 'Korčula after PARTY'

  Udruga antifašističkih boraca i antifašista Korčule i Nova ljevica pozivaju vas na prvi Korčula after PARTY (KaP) , odnosno Forum za raspravu o izazovima i nasljeđu ljevice koji će se održati u Korčuli od 21. do 24. rujna 2018. godine .

 • Marš solidarnosti: Glasno o pobačaju

  Marš solidarnosti: Glasno o pobačaju

  Tema ovogodišnjeg Marša solidarnosti, kojeg organizaju Mreža antifašistkinja Zagreb i Platforma za reproduktivna prava , jest pravo na dostupan i besplatan pobačaj. Prenosimo njihovu najavu: Pobačaj je danas u Hrvatskoj dostupan samo ženama koje žive u većim gradovima i koje (...)

 • Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike

  Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike

  Centar za ženske studije 11. godinu zaredom objavljuje Natječaj za dodjelu Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike. Natječaj je otvoren od 1. lipnja do 1. listopada 2018. godine i namijenjen je svim studenticama i studentima preddiplomskih, (...)

 • 17. Povorka ponosa!

  17. Povorka ponosa!

  17. Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji održat će se 09. lipnja 2018. godine. "Pozivamo sve da i ove godine veselo i borbeno koračaju s nama, da svima glasno kažemo da nam je dosta homofobije, bifobije i transfobije kojom nas bombardiraju iz saborskih klupa i medijskih prostora te da (...)

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM