U fokusu

Zagrebačko psihološko društvo

Tjedan psihologije: Zamjenjujemo zablude znanošću

Tjedan psihologije: Zamjenjujemo zablude znanošću

ZPD/Facebook

Povodom Tjedna psihologije, Zagrebačko psihološko društvo započelo je akciju “Zamjenjujemo zablude znanošću!”.

Od 19. do 23.veljače, na stranicama Društva bit će predstavljena po jedna zabluda i odgovarajuće znanstveno objašnjenje. Budući da su se u javnom prostoru proteklih mjeseci pojavile brojne zablude koje mogu izravno naštetiti ljudskim pravima ranjivih društvenih grupa, a osobito pravima djece, Društvo će se u svojim komentarima nastojati dotaknuti upravo tih aktualnih tema. Osim toga, svaka će tema biti popraćena preporukama za daljnje istraživanje.

{slika}

Zagrebačko psihološko društvo organizacija je civilnog društva osnovana 2017. godine koja okuplja psihologinje i psihologe koji žive ili rade na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Društvo je nastalo iz želje stručnjaka za iznošenjem psihologijskih znanja i činjenica u javnost te želje za reagiranjem na društvena zbivanja iz pozicije struke, uz stručnu i kolegijalnu podršku.

Sukladno Etičkom kodeksu psihologa, psiholozi_ginje su dužni_e voditi se znanjima temeljenima na valjanim znanstvenim spoznajama te promicati i pridržavati se etičkih načela prilikom javnog istupanja.

U želji da bude aktivno u promicanju ljudskih prava, Društvo u javnom istupanju i radu slijedi humanistička načela – poštivanje osobnog dostojanstva svih ljudi, slobodu izbora vlastitog ponašanja i puni razvoj ljudske osobnosti.

{slika}