U fokusu

Indiegogo kampanja traje još 9 dana

Pomozimo Kamenskom da kupi nove strojeve!

Pomozimo Kamenskom da kupi nove strojeve!

Dolores Marčetić

Radnice Kamenskog pokrenule su Indiegogo kampanju kako bi kupile nove strojeve i nastavile oporavak proizvodnje. Nadaju se da će time završiti agoniju koju je ta tvornica prošla te da će od svoga rada moći dostojanstveno živjeti.

Naime, unatoč medijskim pritiscima Kamensko je ugašeno, čime je bez posla ostalo 426 osoba, a radnice se već sedam godina bore za neisplaćene plaće i otpremnine. Trenutno je u Udruzi Kamensko zaposleno osam ljudi, a uz njih radi i pet volontera/ka. Nedavno su posao u Udruzi dobile dvije žene iz propalog DTR-a, a žene iz Udruge planiraju zaposliti još dvije koje su ostale bez posla u DTR-u.

Želja im je da s nabavkom potrebnih strojeva, proizvode i košulje kakve je nekada proizvodio DTR. Njihovi sadašnji strojevi su za kućnu uporabu, te nisu u mogućnosti raditi i preuzimati zahtjevnije poslove. Strojevi koji su im potrebni omogućit će im proizvodnju, kvalitetu i konkurentnost na tekstilnom tržištu, ne samo domaćem nego i stranom. Time bi Udruga Kamensko mogla opstati, te se uz puno truda i rada, i uz njihovo dugogodišnje iskustvo, profilirati u ozbiljno ime na tekstilnoj sceni. 

“Zajedništvom želimo vratiti nadu svima kojima je potrebna nova šansa. Životni pad ne smije biti kraj, nego novi početak. Želja nam je da žene koje su postale simbol prevarenih hrvatskih radnika i radnica, te istovremeno simbol snage i hrabrosti, dobiju svoju novu šansu, koju su itekako zaslužile, kako bi mogle raditi kvalitetno i konkurirati na tržištu. Pomozite nam da vratimo nadu” , poručuju iz Kamenskog. 

Novac sakupljen u kampanji bit će utrošen na kupnju strojeva, nabavku potrebnog materijala za proizvodnju i organiziranje proizvodnje modne linije za tržište.

“Pored pokretanja proizvodnje i zapošljavanja novih radnika, cilj nam je i da Udruga Kamensko otvori prvu fizičku trgovinu, za početak u Zagrebu, te svoj internet dućan, putem kojeg bi se proizvodi mogli naručivati iz svih krajeva Hrvatske, ali i Europe i svijeta”, dodaju iz Kamenskog.

Do sad je skupljeno oko 9,000 dolara, a cilj je 22,900. Za donaciju je ostalo još devet dana, pa pomozite pokrenuti proizvodnju i dati ovim snažnim ženama ono što itekako zaslužuju!