U fokusu

o pedofiliji i zoofiliji

Zatrpajmo mejl predsjednice RH: Osudite izjave Zvonka Rumboldta!

Zatrpajmo mejl predsjednice RH: Osudite izjave Zvonka Rumboldta!

Screenshot/Antonio Dominik

Prošli je vikend održana konferencija “Obitelj i škola: ključ odgoja za vrijednosti” udruge U ime obitelji na kojoj je bivši dekan Medicinskog fakulteta u Splitu Zvonko Rumboldt izjednačio homoseksualnost i biseksualnost s pedofilijom i zoofilijom, što je potaknulo LGBT aktiviste/kinje da se obrate predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović pod čijim je visokim pokroviteljstvom konferencija i održana.

Ako je sve “znanstveno” utemeljeno, rekao je Rumboldt, i ako za znanost homoseksualnost i biseksualnost nisu poremećaji, pa takvi parovi imaju pravo legalizirati svoje brakove, zašto onda ne legalizirati i pedofiliju, kao i, primjerice, “vezu” između čovjeka i životinje, upitao je profesor, a prenio Novi list.

Gordan Duhaček je na CroL-u pozvao da pišemo predsjednici i tražimo osudu izrečenoga, a aktivist Antonio Dominik podijelio je pismo koje je poslao Grabar-Kitarović i na taj način pozvao ostale da mu se pridruže u slanju pisma na ured@predsjednica.hr.

“Biti gay u Hrvatskoj jako je teško. Onog trenutka kad izađem iz stana moram paziti što ću reći jer me zbog samog spomena moje seksualne orijentacije netko na cesti može pretući. Pokušat ću to ilustrirati primjerom: moja prijateljica može se u tramvaju bez bojazni požaliti da joj dečko uvijek presoli ručak, ali mene takva izjava može pospremiti u bolnicu”, napisao je Dominik i dodao kako je predsjedničina šutnja za njega jako opasna.

“Naime, za koju godinu, kao profesor, morat ću se zaposliti u nekoj školi. Znate li koliko je to teško — zaposliti se u školi i raditi u školi — ako me moj budući poslodavac i ostatak društva stavljaju u isti koš s pedofilima? Zato Vas molim da se jasno ogradite od izjava profesora Rumboldta. Također, bilo bi mi jako drago kad u budućnosti ne biste sponzorirali događanja na kojima se očekuju diskriminirajuće izjave”, stoji u pismu.

Inicijativi se pridružila i LGBTIQ inicijativa Filozofskog fakulteta ‘AUT’. Pišimo!