U fokusu

ugrožava se autonomija sveučilišta

Vijeće Fakulteta političkih znanosti izrazilo zabrinutost zbog stanja na FF-u

Vijeće Fakulteta političkih znanosti izrazilo zabrinutost zbog stanja na FF-u

Plenum Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Fakultetsko vijeće Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu izrazilo je u petak zabrinutost zbog stanja na Filozofskom fakultetu i poteza kojima su dovedena u pitanje temeljna prava studenata/ica i profesora/ica te od nadležnih institucija traži da reagiraju i osiguraju normalan rad studentima i profesoricama toga Filozofskog fakulteta

“Vijeće Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu izražava zabrinutost zbog stanja na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kojim se ugrožava autonomija sveučilišta. Posebno želimo istaknuti zabrinutost potezima kojima su dovedena u pitanje temeljna prava studenata i profesora, poput ograničavanja slobode kretanja, zabrane korištenja pojedinih prostorija za rad i učenje, legitimiranja zaposlenika i boravka naoružanih osoba na Fakultetu“, ističe se u priopćenju Fakultetskog vijeća Fakulteta političkih znanosti.

Na taj se način, ističu, onemogućava rad studentima i profesorima te se stvara neugodna atmosfera straha. “U slobodnoj akademskoj zajednici za takve prakse nema mjesta. Tražimo, stoga, od nadležnih institucija da reagiraju te da studentima i profesorima s Filozofskog fakulteta osiguraju normalne uvjete za rad i ostvarivanje prava zagarantiranih temeljnim aktima i dobrom akademskom praksom”, ističe se u priopćenju.