U fokusu

U paralelnom svemiru: Prosvjednici iz Savske 66 kreću prema Samoboru

U paralelnom svemiru: Prosvjednici iz Savske 66 kreću prema Samoboru

Libela/H.P.

Tisuće branitelja krenule su danas iz Savske 66 prema Samoboru da bi se na svoje oči uvjerili kako izgleda stračara u kojoj je prijavljen ministar branitelja Mijo Crnoja. Ogorčeni što je njihov predstavnik pogazio njihovo dostojanstvo pljačkajući državu prijavom mjesta prebivališta na nekom drugom mjestu kako bi iznos njegove mirovine bio što veći, odlučili su reći ne. Čuju se i povici ‘Nismo se za to borili’. Blokiran je promet u Savskoj, što je sasvim u redu jer nitko nema plinske boce, a dozvola za kretanje prometicom dobivena je na vrijeme. Upravo netko viče ‘Upiši sebe u Registar, prevaro’.

Podsjećamo, novoimenovani ministar branitelja Mijo Crnoja, već nekoliko dana najavljuje kako će uvesti takozvani Registar izdajnika u kojem će pobrojati sve one koji su izdali hrvatske nacionalne interese.

Index.hr jučer navečer razotkrio je kako je imenovai ministar prijavljen na adresi Gradna 85/a, u Samoboru. Napomenuli su kako se vjerojatno rad o tome da je Crnoja znao kako je samoborski prirez 0 posto, dok je zagrebački, gdje stvarno živi u naselju Podsused 18 posto, a na takav način mogao je uštedjeti desetke tisuća kuna.

Revoltirani branitelji, koji pred Ministrstvom prosvjeduju već više od godinu dana, krajnje su razočarani ministrom koji je zamijenio Predraga Matića. Očekivali su više.

Samo prijavljivanje drugog mjesta prebivališta bilo je dovoljno da se uzburkaju strasti i probudi prosvjednički duh. No, kada su saznali, kako piše Nacional, da je ministar Crnoja nokautirao vozača autobusa te da maltretira samohranu majku djeteta s posebnim potrebama voda je u čaši došla do samoga ruba. Kap koja je prelila čašu bila je izmjena podataka na službenim stranicama i Crnojin pokušaj zataškavanja prevare oko adrese prebivališta.

Sve to, bilo je i više nego dovoljno da se braniteljska populacija, napominjući kako na prvo mjesto stavlja hrvatske nacionalne interese organizira i krene u prosvjed.

Povratak u stvarnost

Okupljeni u i oko šatora u Savskoj 66 krenuli su ranije danas prema Agenciji za elektroničke medije kako bi prosvjedovali protiv odluke Agencije za elektorničke medije o ukidanju koncesije na tri dana Z1 televiziji zbog izjava Marka Juriča, voditelja i urednika emisije Markov trg.

Podsjećamo, Marko Jurič izjavio je sljedeće:

“Poruka Zagrepčanima, svima koji se šeću Cvjetnim trgom budite oprezni budući je u blizini crkva u kojoj stoluju, da parafraziram jednog srpskog ministra, četnički vikari. Pripazite, kada se šećete Cvjetnim trgom, pogotovo majke s djecom, da ne bi koji od tih četničkih vikara istrčao iz crkve i u svojoj maniri klanja izveo svoj krvavi pir na našem najljepšem zagrebačkom trgu koji bi možda trebalo obilježiti tablama ‘pazi oštar četnik u blizini”.

Prosvjednici sada traže smjenu ravnateljice Mirjane Rakić, ali i svih članova i članica Vijeća za elektroničke medije. Kolonu prosvjednika i prosvjednica predvodi Velimir Bujanec zajedno s Đurom Glogoškim. U koloni se nalazi i potpredsjednik Hrvatskog sabora Ivan Tepeš.