U fokusu

U čast 10. godišnjici LGBT skupine OUTbound

Londonom vozi bus u duginim bojama

Londonom vozi bus u duginim bojama

Transport for London, gradski odjel zadužen za javni gradski prijevoz u Londonu, u ponedjeljak je predstavio novi autobus u duginim bojama, koji će voziti na redovnoj gradskoj liniji broj 8, barem sljedećih godinu dana.

Autobusom se promiče raznolikost i obilježava deseta godišnjica postojanja LGBTI grupe pod nazivom OUTbound. Uz dugine boje, na autobusu je vidljiv i natpis Ride with Pride korišten već prošle godine na biciklima za iznajmljivanje u vrijeme londonske Pride povorke.

Martyn Loukes, direktor OUTbounda, rekao je: “Nastavljajući uspjeh zebre u duginim bojama prošle godine, htjeli smo stvoriti novi LGBT simbol za London. Što je više ikonično od velikog, crvenog autobusa s zastavom duginih boja, kojom se slavi raznolikost i deseta godišnjica naše LGBT mreže u TfL-u. Skočite na bus i vozite se s ponosom!”

Glavni direktor londonske podružnice Stagecoacha, Mark Threapleton, uvjeren je da će to “biti putujuća reklama, koja će širiti poruku raznolikosti u našim zajednicama, kao i među posjetiteljima/icama iz cijelog svijeta. Radujemo se da će autobus izazvati osmijeh i osviještenost gdje god išao”.