U fokusu

UN-ova ambasadorica dobre volje

Emma Watson u Davosu: ‘Žene trebaju biti ravnopravne sudionice’

Emma Watson u Davosu: ‘Žene trebaju biti ravnopravne sudionice’

Britanska glumica i UN-ova ambasadorica dobre volje, Emma Watson, održala je govor u petak na Svjetskom gospodarskom forumu u švicarskom Davosu, gdje je pomogla pokrenuti sljedeću fazu kampanje za poticanje muškaraca da se pridruže u borbi za jednaka prava.

Za kampanju HeForShe, započetu u rujnu, Watson je rekla kako je prepravljena porukama podrške. Video kampanja HeForShe pregledana je više od 11 milijuna puta te je potaknula razgovore o kampanji na gotovo svim društvenim mrežama.

U sklopu navedene kampanje, u petak je pokrenula novu inicijativu pod nazivom IMPACT 10x10x10. Ovo je jednogodišnji pilot projekt kojim se traže konkretne obaveze vlada, korporacija i sveučilišta za rješavanje nedostataka u pogledu osnaživanja žena i jačanja ravnopravnosti spolova.

Svoj govor u Davosu, Watson je završila riječima: “Moje uvjerenje je da je danas daleko bolje razumijevanje nego ikada da žene trebaju biti ravnopravne sudionice u našim domovima, u našim društvima, u našim vladama i na našim radnim mjestima”.