U fokusu

Novi projekt CESI

Pokrenuti vlastiti posao?

Pokrenuti vlastiti posao?

CESI je u studenom u Zagrebu provodio jednodnevne radionice, u okviru programa Socijalna pravda i jednake mogućnosti, namijenjene ženama koje žele pokrenuti posao ili su ga tek pokrenule a nedostaje im podrška i savjet.

Teme prve dvije radionice bile su:  Pokrenuti vlastiti posao i raditi od kuće i  Kako povećati samopouzdanje za pokretanje posla

Do sada se na radionice odazvao veliki broj žena što govori o potrebi za ovakav način rada. 

Radionice su osmišljene od strane Inova Consultancy iz Velike Britanije a čije treninge su prošle CESI trenerice  te sada provode radionice u Hrvatskoj kroz partnerski projekt BADGE

 

O projektu:

BADGE projekt (Trening i edukacija žena poduzetnica) namijenjen je ženama, i to poduzetnicama – početnicama. One su često višestruko diskriminirane: i zbog spola, i zbog porijekla. Neke su iz ruralnih područja, neke su osobe s invaliditetom, neke su samohrane majke; neke su pripadnice manjina; neke smatraju premladima, ili prestarima, u usporedbi s tipičnim poduzetnikom. Kroz projekt će se postojeći inovativni program podrške, koji je razvijen kao alat za poslovne savjetnike/ce, prilagoditi za rad s višestruko diskriminiranim ženama koje pokreću svoj posao, i time ćemo dobiti niz novih alata na ovom području.

Cilj projekta je osnažiti žene suočene sa višestrukim teškoćama u svijetu rada a koje su zainteresirane za pokretanje vlastitog posla. 

Projekt se provodi u partnerstvu sa Danmar Computers, Poljska, kao nositeljem projekta te ostalim partnerskim organizacijamaFamily and Childcare Centre – Grčka, Inova Consultancy Ltd – Velika Britanija, EXODUS – Grčka,Centre for the Advancement of Research and Development in Educational Technology – Cipar, Association Business Information and Consulting Centre – Sandaski, Bugarska, NATIONAL COUNCIL OF PRIVATE SMALL AND MEDIUM ENTERPRISES IN ROMANIA – ARAD BRANCH, Rumunjska, Social Innovation Fund – Litva, UNIVERUNIVERSITATEA DE VEST “VASILE GOLDIS ” ARADSITATEA DE VEST “VASILE GOLDIS” ARAD – Rumunjska, Association Local Self- Government and Regional Development – Sandanski – Bugarska, The Office of Equal Opportunities Ombudsperson – Litva.