U fokusu

Seksizam svagdašnji, seksizam reklamni

Pjenimo se!

Pjenimo se!

Ako ste se u posljednje vrijeme kretale/i pothodnikom i tamošnjim ocvalim trgovačkim centrom, teško vam je mogla promaknuti reklama za Anamarija kavu. Pa čak ako to do tada niste znale/i, sada je jasno: Anamarija kava namijenjena je ženama koje se ne pjene. Prenosimo nekoliko reakcija građana i građanki.

Vladimir Lulić pita se kakve su to žene koje se ne pjene?

“One koje više rađaju, a manje pričaju. One koje je Bog stvorio za madraca a ne za mudraca. One koje u Novu godinu trebaju ući onako kako žele da ulaze u njih: beskompromisno i žestoko! One koje ne zamaraju svoje glavice ekonomskim temama jer ima tko brinuti o tome”, napisao je na Facebooku.

Sergej Bulić poslao je upit Anamarija kompaniji u kojem između ostalom navodi kako živimo ‘u duboko podijeljenom društvu s neafirmiranim vrijednosnim sustavom i neizgrađenim vrijednosnim stavovima i još uvijek prihvatljivom stereotipnom degradirajućom razlikom žene i muškarca’ iz čega proizlazi da još uvijek ovakve poruke nailaze na plodno tlo.

“Dakako, rodno diskriminacijsko i seksističko tlo”, zaključuje Sergej.

Nakon što su očito zaprimili određen broj optužbi i upita za povlačenjem priglupe i seksističke reklame, administratorice/i Facebook stranice počeli su brisati objave čitateljica i čitatelja.

Vjerujemo da se ne da to tako lako utišati, pa slobodno pišite, ima tih virtualnih zidova.